Γ' Εθνική

«Σε δυο χρόνια παίκτες απ’ τις Ακαδημίες στην ΑΕΚ»

Η ΑΕΚ έχει αλλάξει. Στοχεύει ψηλά παντού. Κι εξαίρεση σ’ αυτό δεν θα μπορούσαν φυσικά να είναι οι ακαδημίες της. Έτσι, οι Ζήκος και Μπάγεβιτς δεν δίστασαν να βάλουν ψηλά τον πήχη τους.

Τους μεγάλους στόχους που έχει πλέον -σε όλα τα επίπεδα- η ΑΕΚ επιβεβαίωσαν οι Άκης Ζήκος και Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Μιλώντας για τις ακαδημίες και τον τρόπο οργάνωσής τους, αμφότεροι τόνισαν ότι δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο απ’ το να τροφοδοτήσουν άμεσα με ποδοσφαιριστές την πρώτη ομάδα.

Μετά λοιπόν το πρώτο μεγάλο στοίχημα -της στέγασής τους στις εγκαταστάσεις των Σπάτων- οι υπεύθυνοί τους και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν ξεκάθαροι για το μεγάλο στόχο: Σε δυο χρόνια να έχουν τροφοδοτήσει ήδη με παίκτες τη μεγάλη ομάδα.

Στην ενημέρωση που έγινε σήμερα προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ο Άκης Ζήκος αναφέρθηκε αρχικά στη σημασία της ολοκλήρωσης του τρίτου γηπέδου στα Σπάτα και στις προπονήσεις που ήδη ξεκίνησαν να κάνουν οι ομάδες Κ-17 και Κ-18.

Σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του μήνα -όταν θα έχουν μπει και οι προβολείς στο τρίτο γήπεδο- θα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να δουλεύουν οι νεαροί παίκτες δίπλα στην πρώτη ομάδα. Και πλέον η ΑΕΚ να είναι, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «μια οικογένεια στο ίδιο σπίτι».

Αφού αναφέρθηκε, δε, στις κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα (δημιουργία εσωτερικού κανονισμού, συμμετοχή σε ανταγωνιστικά τουρνουά, οργάνωση του τμήματος σκάουτινγκ σε πανελλαδικό επίπεδο και πρόθεση δημιουργίας συστήματος κατοικιών κοντά στα Σπάτα για παιδιά από την επαρχία), χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία με τον Ερίκ Μπουρακί, που έχει έρθει ήδη τέσσερις φορές και συμμετέχει κανονικά στην αξιολόγηση που γίνεται.

Και μιλώντας για τα προσδοκώμενα αποτελέσματα από τον ίδιο και τους συνεργάτες του (στο πάνελ ήταν και ο τεχνικός διευθυντής, Μιχάλης Μητροτάσιος) ήταν σαφής. Να πλαστούν παίκτες έτοιμοι για την πρώτη ομάδα, που θα έχουν νοοτροπία νικητή και προοπτική ν’ αποφέρουν κέρδη -μέσω πώλησής τους μελλοντικά- στον σύλλογο.

Στο ίδιο πνεύμα, άλλωστε, ήταν και τα λεγόμενα του Ντούσαν Μπάγεβιτς που επίσης -ως εκτελεστικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος- βρέθηκε στην ενημέρωση. Σημειώνοντας ότι -με την ολοκλήρωση πλέον και του τρίτου γηπέδου στα Σπάτα- αρχίζουν να παρέχονται από τη διοίκηση όλες οι προϋποθέσεις που χρειάζονται για να δουλέψουν οι ακαδημίες. Και εξηγώντας χαρακτηριστικά ποιος είναι πλέον ο στόχος: «Σε δύο χρόνια να έχουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος. Αν δεν γίνει, θα φύγουμε όλοι μαζί από εδώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x