Euro 2016

«Τσαμπουκάς» είναι λέξη τουρκική!

Χαρακτήρα -εκεί που όλοι τη θεωρούσαν τελειωμένη- έβγαλε η Τουρκία! Οι γείτονες νίκησαν και μάλιστα με την απαραίτητη διαφορά την Τσεχία (2-0) κι έχουν μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης στους 16 του Euro.

Την πιο μεγάλη ανατροπή του Euro μέχρι τώρα πάει να κάνει η Τουρκία!

Εκεί που φαίνονταν καταδικασμένοι (λόγω ηττών και κυρίως των εμφανίσεων τους) οι γείτονες έδειξαν τσαμπουκά και πανηγύρισαν τεράστια νίκη με 2-0 επί της Τσεχίας.

Τα γκολ των Γιλμάζ (10’) και Τουφάν (65’) υπέγραψαν τον θρίαμβο της ομάδας του Τερίμ, που ανέβασε τον συντελεστή τερμάτων της και βάζοντας σίγουρα από κάτω την Αλβανία, χρειάζεται να προσπεράσει έναν ακόμα τρίτο από τους ομίλους που απομένουν για να βρεθεί στους «16» του Euro.

Τραγικοί οι Τσέχοι, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι παραπάνω από ένα δοκάρι του Σίβοκ στο 16’ και δικαίως αποχαιρετούν τη διοργάνωση.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

Κροατία 7 (5-3)
Ισπανία 6 (4-1)
Τουρκία 3 (3-4)
Τσεχία 1 (2-3)

Το ματς

Μέχρι σήμερα ήταν αγνώριστη. Από τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης. Έστω κι αργά όμως, η Τουρκία έβγαλε εγωισμό. Ξέροντας ότι δεν επιτρέπεται άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης (κι ότι θα έπρεπε να την πάρουν, αν γίνεται, με πάνω από ένα γκολ) οι γείτονες μπήκαν αγριεμένοι. Και πριν η Τσεχία καταλάβει τι συμβαίνει, είχαν πάρει ήδη προβάδισμα: Χάρη σε μια ιδανική αντεπίθεση, στο τέλος της οποίας ο Γιλμάζ θύμισε κάτι από τον γκολτζή των περασμένων χρόνων.

Βέβαια, οι Τσέχοι αντέδρασαν. Πλησίασαν στο ν’ απαντήσουν, όταν κεφαλιά του Σίβοκ σταμάτησε στο δοκάρι. Δεν είχαν όμως τρόπους (και την ψυχραιμία) να μεταφράσουν σε γκολ την υπεροχή της. Ακόμα κι αν έφτιαξαν ευκαιρίες για να το καταφέρουν, με τους Νέτσιντ (κοντινό πλασέ άουτ), Καντεράμπεκ (προβολή από κοντά που έφυγε έξω) και Πλασίλ (μακρινό σουτ που έβγαλε ο Μπαμπατσάν). Έτσι, η Τουρκία κρατούσε το μηδέν στην άμυνα και μαζί το κουμάντο του ματς.

inner

Στο δεύτερο ημίχρονο, δε, το σκηνικό παρέμενε ίδιο. Οι Τσέχοι είχαν την υπεροχή και οι Τούρκοι προσπαθούσαν να διαφυλάξουν το σκορ. Όχι μόνο το κατάφερναν λοιπόν (χάρη και στις αποτελεσματικές επεμβάσεις του Μπαμπατσάν στα σουτ των Νταρίντα και Νέτσιντ) αλλά ήταν και φαρμάκι στις αντεπιθέσεις, όπως αυτή που τελείωσε επιπόλαια ο Μορ. Όπως αποδείχθηκε όμως, αυτή η ευκαιρία ήταν προειδοποίηση. Γιατί λίγο αργότερα ο Τοπάλ πάσαρε (από θέση οφσάιντ πάντως) στον Τουφάν κι εκείνος ξετίναξε δεύτερη φορά τα δίχτυα του Τσεχ.

Αυτό ήταν. Η Τσεχία ήταν πλέον τελειωμένη. Οι παίκτες της απογοητεύτηκαν. Και πέρα από κάποια «σκοτωμένα» σουτ (όπως αυτό του Νταρίντα) δεν κατάφεραν ν’ απειλήσουν. Ή μάλλον δεν τους άφηναν οι παίκτες του Τερίμ να απειλήσουν. Γιατί ήξεραν ότι είναι απαραίτητο -όχι μόνο να νικήσουν- αλλά και να μην δεχθούν γκολ. Έτσι, έφαγαν σίδερα ως το τέλος. Απείλησαν να διευρύνουν τη νίκη τους σε τεράστια ευκαιρία του Σαχάν. Και η λήξη τους βρήκε να πανηγυρίζουν έξαλλα, αφού ξέρουν ότι έχουν μεγάλες πιθανότητες πλέον να βρεθούν στους «16».

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΤΣΕΧΙΑ (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Καντεράμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Νέτσιντ, Ντότσκαλ (71’ Σούραλ), Πούντιλ, Πλάσιλ (90’ Κολάρ), Παβέλκα (57’ Σκόντα), Κρεΐτσι, Νταρίντα

ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπατσάν, Μπαλτά, Γκιονούλ, Ινάν, Τουράν, Κοϊμπασί, Τοπάλ, Τουφάν, Γιλμάζ (90’ Τοσούν), Σεν (61’ Οζιακούπ), Μορ (69’ Σαχάν)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Σταντ Μπολάρ-Ντελελί», Λανς

Τα γκολ του αγώνα



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x