Euro 2016

Τσάνας: «Υπάρχουν παίκτες να σηκώσουν το βάρος»

Αισιόδοξος πως υπάρχει ο χρόνος και οι παίκτες ώστε η Εθνική να είναι ανταγωνιστική στις επόμενες υποχρεώσεις της εμφανίστηκε ο Κώστας Τσάνας μετά το 4-3 επί της Ουγγαρίας.

Ικανοποιημένος από αρκετά πράγματα έμεινε ο Κώστας Τσάνας μετά την πρώτη νίκη της Εθνικής στα προκριματικά του EURO.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι υπάρχουν οι παίκτες που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας, ενώ σε ό,τι αφορά το μέλλον του, ξεκαθάρισε πως είναι έτοιμος να αποδεχτεί οποιαδήποτε εξέλιξη.

Αναλυτικά:

Για το ματς:
«Φτάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι για να πάρουμε μια νίκη που μας αφήνει γλυκόπικρη γεύση. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε και μας συμπαραστάθηκε παρά το γεγονός πως ήμασταν ουραγοί σε έναν όμιλο που ξεκινήσαμε με ελπίδα. Υπάρχει χρόνος μέχρι τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον επόμενο Οκτώβρη. Μπορούμε να βρούμε τις αιτίες όσων δεν πήγαν καλά και να προχωρήσουμε μπροστά».

Για τη διαφορά σε απόδοση σε άμυνα και επίθεση και το στοιχείο που μέτρησε περισσότερο:
«Μια ομάδα δεν την κρίνεις μόνο αμυντικά ή μόνο επιθετικά. Ήμασταν ανταγωνιστικοί και δείξαμε χαρακτήρα όταν μείναμε δυο φορές πίσω στο σκορ. Αυτό που άλλαξε σε σχέση με άλλα ματς ήταν η τριάδα πίσω από τον Μήτρογλου που είχαν τα χαρακτηριστικά να κάνουν ωραία πράγματα στο γήπεδο. Δεν βάζεις εύκολα τέσσερα γκολ σε αυτό το επίπεδο, αλλά όταν δέχεσαι τρία πρέπει να βρίσκεις τι δεν πήγε καλά».

Για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν κληθεί 53 παίκτες και τι προίκα αφήνει στο διάδοχό του:
«Τι να κάνουμε όταν κάποιος δεν παίζει στην ομάδα του ή είναι τραυματίας; Να μην τον καλέσουμε; Δεν αφήνω προίκα. Όποιος αναλάβει την Εθνική πρέπει να γνωρίζει τη δεξαμενή των παικτών και να διαλέγει τους καλύτερους. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η Εθνική λειτουργεί καλύτερα αν είναι πιο κλειστό κλαμπ, άλλοι έχουν διαφορετική άποψη. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν παίκτες που μπορούν να σηκώσουν το βάρος».

Για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα και τι πρέπει να κάνει ο διάδοχός του:
«Δεν είναι ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος για να απαντήσω».

Αν θα παραμείνει ως συνεργάτης του επόμενου προπονητή:
«Είναι γνωστό πως η Ομοσπονδία έχει αποφασίσει πως ανήκω στο τιμ της Ανδρών. Αν αλλάξει κάτι, θα το αποδεχτώ. Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x