Champions League

Τσερνίσοφ: «50-50 το Σπαρτάκ – ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει φαβορί»

Δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Σπαρτάκ στη Μόσχα, όπως δήλωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των δύο ομάδων, Αντρέι Τσερνίσοφ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Arena FM 89,4»

Για το πρώτο ματς της Τούμπας: «Έπαιζαν δυο από τις πρώην ομάδες μου. Στη Θεσσαλονίκη έγινε ωραίο ματς, με πολλά γκολ. Ο ΠΑΟΚ δεν άρχισε καλά το πρώτο 20λεπτο, δεν ήταν… φυσιολογικό ξεκίνημα για τα δεδομένα του εντός, η Σπαρτάκ το εκμεταλλεύτηκε με δυο τέρματα. Μετά όμως παρουσίασε άλλο πρόσωπο, αντέδρασε έγκαιρα και με αντεπίθεση διαρκείας, κέρδισε. Ίσως… ταρακουνήθηκε, είχε ψυχραιμία και αφυπνίστηκε. Θεωρώ δίκαιο το 3-2 και τη νίκη του ΠΑΟΚ, είχε τα ηνία στη μεγαλύτερη διάρκεια. Ήταν καλός ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν κρίθηκε κάτι».

Για το που θα κριθεί η πρόκριση στη Ρωσία: «Η πρόκριση θα παιχτεί την Τρίτη στη Μόσχα. Είναι επικίνδυνο αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, η Σπαρτάκ με νίκη 1-0 προκρίνεται. Βέβαια δεν είναι εύκολο και για τη Σπαρτάκ, είδε πως έπαιξε ο ΠΑΟΚ σε μεγάλη διάρκεια του αγώνα στην Τούμπα. Η Σπαρτάκ παραμένει καλή ομάδα, παίζει εντός, θα έχει θέληση για ανατροπή και πρόκριση. Είναι δύσκολο ματς και για τις δυο ομάδες. Δεν μπορώ να προβλέψω με βεβαιότητα ποιος θα προκριθεί. Μακάρι να γίνει καλό ματς, με πολλά γκολ, όπως στο πρώτο 90λεπτο. Δεν μπορώ να μιλήσω με ποσοστά. Δεν βλέπω φαβορί. Ίσως είναι 50-50. Θα δω το ματς, συμπαθώ και τις δυο ομάδες, ας περάσει ο καλύτερος. Στη Σπαρτάκ είχα μεγαλύτερη θητεία, είμαι Ρώσος, είναι η ομάδα που έπαιξα και υπηρέτησα και σε άλλο πόστο, λογικό να την υποστηρίζω γενικώς».

Για τα «συν» και τα «πλην» των δυο μονομάχων: «Ο ΠΑΟΚ παίζει καλά με τη μπάλα, έχει κατοχή, καλές επιθέσεις και σωστή ανάπτυξη. Το πρόβλημά του είναι η ανασταλτική λειτουργία, η άμυνα. Η Σπαρτάκ έχει καλή επίθεση, φάνηκε και στην Τούμπα, με δυο γκολ, ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι. Αν ο ΠΑΟΚ παίξει πιο πειθαρχημένη, σφιχτή και σκληρή άμυνα, θα είναι πιο δύσκολα για τη Σπαρτάκ να τη διασπάσει και να φτάσει σε σκορ πρόκρισης. Πιστεύω πως είτε η Σπαρτάκ, είτε ο ΠΑΟΚ, όποιος προκριθεί τώρα, θα περάσει και τον επόμενο γύρο. Μακάρι μια από τις δυο να προκριθούν και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είδα πολλά ματς των δυο ομάδων, λόγω των υποχρεώσεών μου. Όσο μπορώ τις παρακολουθώ».

Για τους παίκτες-ορόσημο των δυο ομάδων: «Βαρόμετρο για τη Σπαρτάκ είναι ο Ολλανδός εξτρέμ, Κουίνσι Πρόμες. Είναι ο πιο επικίνδυνος του ρόστερ, βασικός κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ. Για τον ΠΑΟΚ είναι καλός στράικερ ο Πρίγιοβιτς. Πολύ επικίνδυνος φορ, είναι… φονιάς με τη μπάλα μέσα στην περιοχή, εξαιρετικά τελειώματα. Το ότι είναι διεθνής με τη Σερβία, τα λέει όλα. Αυτούς τους δυο ξεχωρίζω στις δυο ομάδες, είναι σημαντικοί και καταλυτικοί, αλλά έχουν και άλλα… αστέρια αμφότεροι. Στη Μόσχα ίσως δούμε άλλους παίκτες να κάνουν τη διαφορά».

Για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει ο ΠΑΟΚ στη Μόσχα και τη… σύγκριση με την Τούμπα και τους φίλους του Δικεφάλου: «Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Σπαρτάκ είναι καλή, αλλά όχι τόσο… καυτή όπως στην Τούμπα. Η έδρα του ΠΑΟΚ είναι από τις καλύτερες στον κόσμο! Διαθέτει την πλέον ενθουσιώδη και ένθερμη κερκίδα που έχω συναντήσει στην καριέρα μου και δεν έχω γυρίσει… λίγες χώρες και ομάδες. Σπανίζουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, πραγματικά».

Ένα μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ: «Θα ήθελα να πω στους φίλους του ΠΑΟΚ να είναι πειθαρχημένοι. Να μην δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα με τιμωρίες. Να έχουν άψογη και κόσμια συμπεριφορά. Έμαθα τι συνέβη πέρυσι στα δυο ντέρμπι στην Τούμπα, με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, όπου ακυρώθηκε κανονικό γκολ. Ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα πέρυσι στην Ελλάδα και άξιζε τον τίτλο».

Για τις αναμνήσεις του από το σύντομο πέρασμα το 1996 από τη Θεσσαλονίκη: «Ήταν καλές στιγμές στη ζωή και την καριέρα μου, καλοί άνθρωποι, όμορφη πόλη, δυνατή ομάδα. Βέβαια είχα κάποια προβλήματα, δεν ήταν εύκολες οι συνθήκες. Ήρθα με τον Σουηδό Μπένγκστον, μετά ήρθε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε καλύτερα σταδιακά, αλλά εγώ αρχικά αγωνιζόμουν και μετά έμενα εκτός. Ο ΠΑΟΚ παραμένει στην καρδιά μου, έστω και έτσι, με περιορισμένες συμμετοχές. Θυμάμαι μερικούς καλούς πρώην συμπαίκτες μου, όπως τον Ζαγοράκη, μετέπειτα αρχηγό της Εθνικής, αλλά και τους Βρύζα και Τουρσουνίδη, ήταν καλοί παίκτες. Βέβαια ήταν σύντομο το πέρασμα, αλλά δεν ξεχνώ αυτά που έζησα».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Ο κ. Σαββίδης βοήθησε παλιά τη Ροστόφ, να παίξει τελικό κυπέλλου, παρότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση και να αναγεννηθεί. Κάτι ανάλογο συνέβη και στον ΠΑΟΚ, τον πήγε βήματα μπροστά, τον ανέβασε επίπεδα, όταν δεν ήταν και στα καλύτερά του. Με επενδύσεις όχι μόνο στην ανδρική ομάδα, αλλά και σε υποδομές, ακαδημίες, γενικά στην πόλη. Από το ρωσικό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ βλέπει αρκετούς παίκτες τα τελευταία χρόνια και απέκτησε ορισμένους και τώρα και παλιότερα, υπάρχει δίκτυο συνεργασίας και παρακολούθησης, μια δεξαμενή άντλησης καλών παικτών».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x