Super League 2

Τσιριμπής για την καταγγελία δωροδοκίας: «Όλοι ξέρουν το πρόβλημα, αλλά γελούν και με λένε γραφικό»

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής,Παναγιώτης Τσιριμπής μιλά στο sportfm.gr για την απόπειρα χρηματισμού παίκτη των Πατρινών ενώ δηλώνει ότι ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του κανένας από τα αρμόδια όργανα

Συνέντευξη στον Παύλο Κουστέρη

Ακόμα ένα περιστατικό που αποτελεί… καπνό στη φωτιά της αναξιοπιστίας του πρωταθλήματος του Ελληνικού ποδοσφαίρου αποτέλεσε η σημερινή καταγγελία της ΠΑΕ Παναχαϊκή για απόπειρα χρηματισμού του ποδοσφαιριστή της, Γιώργου Λαμπρόπουλου από παράγοντα του Πανελευσινιακού.

Ο ισχυρός άνδρας της Παναχαϊκής, Παναγιώτης Τσιριμπής μιλά στο sport-fm.gr για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, για τις επόμενες κινήσεις που περιμένει από τη δικαιοσύνη και τη Football League, αλλά και για τις συζητήσεις που έχουν γίνει στα Δ.Σ. της Λίγκας.

Παράλληλα, τονίζει την αρνητική του εντύπωση για το γεγονός ότι κανένας λειτουργός της αθλητικής ή της ποινικής δικαιοσύνης, από το πρωί που έχει ξεσπάσει το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του ώστε να καταθέσει τα όσα γνωρίσει για την υπόθεση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sport-fm.gr ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Παναγιώτης Τσιριμπής:

Κύριε Τσιριμπή, πώς ξεκίνησε αυτή η σοβαρή υπόθεση την οποία καταγγείλατε σήμερα;

«Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Γιώργος Λαμπρόπουλος δέχθηκε αυτό το τηλεφώνημα από τον παράγοντα του Πανελευσινιακού και του ζήτησε το ραντεβού στο Λουτράκι για να συζητήσουν για την έκβαση της προσεχής αναμέτρησης. Το γεγονός έχει ήδη καταγγελθεί και τώρα περιμένουμε τη Δικαιοσύνη. Ό,τι πει η Δικαιοσύνη».

Ο παίκτης τι ακριβώς σας είπε;

«Με το που του ήρθε αυτή η πρόταση πήγε κατευθείαν στις Αρχές και σε εμάς. Κατόπιν θέλαμε να ξαναγίνει η συνάντηση ώστε να ο συγκεκριμένος να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω. Εγώ είχα πει πριν από 2-3 μήνες, ότι συνέβαιναν κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν. Είχα πει να αναλάβει ο Εισαγγελέας και πρώτα απ’ όλα από την ομάδα μου και τότε με περνούσαν για γραφικό, λες και δεν ξέρουμε τι γίνεται. Δεν μπορώ να το διανοηθώ όλο αυτό. Αυτά τα πράγματα είναι απίστευτα».

Ποια είναι η δική σας εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στη Football League;

«Λογικά δεν μαθαίνουμε ούτε τα μισά από όσα μπορεί να συμβαίνουν στη Football League. Μακάρι να είναι αυτή η αρχή να “καθαρίσει” η Football League. Όλοι οι υγιείς θέλουμε το καλό του ποδοσφαίρου. Μακάρι, εφόσον γίνονται αυτά τα πράγματα από όποιους γίνονται, να φύγουν άμεσα από το χώρο του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα το οποίο το αγαπάμε εδώ στην Ελλάδα και με αυτό ασχολούμαστε. Πρέπει να έρθουν άνθρωποι που θα μπορούν να επενδύσουν και να πάει μπροστά το άθλημα. Τα πράγματα είναι απλά, αφού μόνο έτσι θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση».

Με την υπάρχουσα αθλητική δικαιοσύνη, θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει κάτι προς τη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων ή είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης;

«Κοιτάξτε να δείτε. Θεωρώ τον εαυτό μου μεταξύ αυτών που του αρέσει και το αγαπάει το ποδόσφαιρο, αφού γι’ αυτό μπλέχθηκα στο συγκεκριμένο χώρο και με την Παναχαϊκή, ώστε να εξυγιανθεί και να βρει το δρόμο της. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα στο ποδόσφαιρο για κάποιους που δεν είναι αυτοί που πρέπει. Για μένα πρέπει να σκύψουν όλοι πάνω από το πρόβλημα και να δουν τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να έρθουν υγιείς άνθρωποι που θα θέλουν να ασχοληθούν και να κάνουν καλύτερο το ποδόσφαιρο. Θα στο πω και λαϊκά. Πρέπει όσοι ασχολούμαστε να γουστάρουμε αυτό που κάνουμε. Αυτό είναι το πιο βασικό για μένα».

Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι βρίσκεται πρόσφορο έδαφος για παρανομία στη Football League;

«Εγώ ασχολούμαι για δεύτερη χρονιά με αυτό το χώρο και γι’ αυτό δεν ξέρω τι φταίει. Πάντως, η ουσία είναι αυτό που φταίει, πρέπει να το καθαρίσουμε. Και το λέω αυτό για όσους θέλουν να προσφέρουν στο ποδόσφαιρο. Αν έχουν μπει μερικοί για άλλους λόγους δεν θα καθαρίσει ποτέ».

Περιμένετε κάποια πρωτοβουλία μπροστά σε αυτές τις καταγγελίες από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη;

«Περιμένω κατ’ αρχήν από τη δική μου τη λίγκα, τη Football League. Στα συμβούλια είμαι ο μοναδικός που φώναζα ότι δεν αργεί η στιγμή που κάτι τέτοιο θα γίνει. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν θέλω να ρίξω μομφές στην Ελευσίνα, γιατί όλο αυτό μπορεί να έχει γίνει για στοιχηματικούς λόγους. Δηλαδή να “πιάνουν” ένα παιχνίδι, για να οικονομήσουν κάποιοι από το στοίχημα. Η ουσία είναι ότι απ’ αυτό το πράγμα, ίσως ήρθε η στιγμή να ασχοληθούμε σοβαρά με το πρόβλημα και να το λύσουμε. Και κάτι ακόμα: Την Κυριακή είναι το παιχνίδι με την Ελευσίνα. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διεξαχθεί αυτό το παιχνίδι και για λόγους ασφαλείας. Εγώ λέω ότι δεν έχει γίνει όλο αυτό από πλευράς Ελευσίνας και το έχει κάνει ένας για στοίχημα. Εγώ δεν έχω προκαλέσει πρόβλημα σε κανένα. Δεν τους βλέπω ως αντίπαλους. Ούτε θέλω φασαρίες, ούτε τίποτα. Πώς θα μπορέσω εγώ να ελέγξω τον κόσμο. Πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα. Ποια θα είναι αυτά; Ας τα βρουν οι ιθύνοντες. Έχω ακούσει πολλά ότι θέλουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Να η ευκαιρία. Εμείς από την πλευρά μας έπρεπε να καταγγείλουμε το γεγονός και μετά πρέπει να αναλάβει την υπόθεση. Δεν μπορώ να βγάλω εγώ αποτέλεσμα. Δεν είμαι εισαγγελέας. Όταν είχα πει να μπουν εισαγγελείς πρώτα απ’ όλα στη δική μου ομάδα, όλοι γελούσαν. Ωστόσο, όλοι ξέρουν το πρόβλημα».

Από την ώρα που έχει ξεσπάσει το συγκεκριμένο θέμα, έχει επικοινωνήσει μαζί σας κάποιος από τις ποδοσφαιρικές ή δικαστικές αρχές;

«Όχι, κανένας και αυτό μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x