Stoiximan Super League

«Τσίτωσε» τον Παναθηναϊκό ο Απόλλων!

Τιμώρησε τον άνευρο Παναθηναϊκό ο Απόλλων, με την ομάδα του Μάντζιου να επικρατεί 2-0 των «πρασίνων» στο τελευταίο φιλικό πριν από την Μπιλμπάο. Πολλές αλλαγές από το «τριφύλλι» στο β' μέρος.

Μακριά από τον καλό του εαυτό που έβγαλε στα ματς με την Καμπάλα έμεινε ο Παναθηναϊκός, που παρουσιάστηκε άνευρος και... άκεφος, χάνοντας 2-0 από τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον Άκη Μάντζιο να δείχνει ότι καλό φτιάχνεται στη Ριζούπολη.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν στο γήπεδο ουσιαστικά στα πρώτα τριάντα λεπτά της αναμέτρησης, χρονικό διάστημα στο οποίο είχαν ουσία και ευκαιρίες, αφού στη συνέχεια άδειασε και παρουσιάστηκε αρκετά κουρασμένος. Στο β' ημίχρονο, οι δύο ομάδες έκαναν συνέχεια αλλαγές σε πρόσωπα με πολλές διακοπές, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλων.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» χτυπώντας στο τελευταίο πεντάλεπτο, με τους Αλμπάνη (86') και Ελμπάζ (89', απευθείας εκτέλεση φάουλ) επικράτησε 2-0, τη στιγμή που οι «πράσινοι» έπαιζαν με πολλούς νεαρούς, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη πάντως να μην ανησυχεί μετά τη λήξη του αγώνα, παρά το ότι επρόκειτο για το τελευταίο φιλικό πριν από το ματς με την Μπιλμπάο.

Τραυματίας με πρόβλημα στη γάμπα αποχώρησε ο Ουσμάν Κουλιμπαλί.

Το ματς

Εκρηκτικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο του Παναθηναϊκού, που θέλοντας από την αρχή να σκοράρει, έβαλε τον Απόλλωνα στα καρέ του και δεν τον άφηνε με την πίεση που του ασκούσε να πραγματοποιήσει πάνω από 3-4 συνεχόμενες πάσες. Μόλις στο 2’ οι «πράσινοι» έχασαν κλασική ευκαιρία με τον Μολίνς.

Οι παίκτες του Ουζουνίδη γύρισαν υποδειγματικά την μπάλα, αυτή έφτασε δεξιά στον Κουλιμπαλί που έκανε τη σέντρα με τον Σουηδό να πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Τσόβιτς απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν στο ρυθμό των γηπεδούχων έκαναν αρκετά φάουλ, εκ των οποίων μερικά ήταν πολύ σκληρά, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον έντονο εκνευρισμό των παικτών του Ουζουνίδη.

Μάλιστα, ανά περιπτώσεις όπως με τον Ρέις ή τον Λουτσιάνο, ο Παναθηναϊκός… απάντησε στα μαρκαρίσματα και το παιχνίδι έχασε από το ρυθμό που είχε. Μέχρι το 30’ το «τριφύλλι» έχασε δύο ακόμα ευκαιρίες, με τα σουτ του Ρέις (18’, 23’) να τα απομακρύνει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Τσόβιτς.

Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, άρχισαν και οι παίκτες του Άκη Μάντζιου να δηλώνουν την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στο 33’ πέταξαν στα… σκουπίδια, μια σπουδαία ευκαιρία με τον Σιατραβάνη. Ο μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα έκανε ωραία το 1-2 με τον Ανιέτε, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο, σημαδεύοντας άουτ.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχασε ακόμα μία στιγμή στο 45’, όταν ο Μάασι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Βλαχοδήμο σε δύσκολη επέμβαση, στην επιστροφή ο Καστιγέχος καθυστέρησε πολύ και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού τελικά μπλόκαρε, βάζοντας τέλος στη φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο θα περάσει στην ιστορία ως ένα από τα πιο… ανούσια 45λεπτά ακόμα και για επίπεδο φιλικής αναμέτρησης, αφού οι προπονητές των δύο ομάδων ανά πεντάλεπτο έκαναν και από μία αλλαγή, με αποτέλεσμα και το ματς να μην έχει ρυθμό, αλλά και οι ποδοσφαιριστές να μην έχουν καμία συνοχή μεταξύ τους.

Ωστόσο, ο Απόλλων είχε μείνει στη σύνθεσή του με πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, γεγονός που τελικά έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Στο 86’, ο Βαφέας με πολύ ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Αλμπάνη στην κίνηση και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κότσαρη, ανοίγοντας το σκορ.

Κερασάκι στην… τούρτα για τους φιλοξενούμενους ήρθε τρία λεπτά αργότερα, με τον Ελμπάζ να νικά για δεύτερη φορά τον Κότσαρη, με τον Ισραηλινό να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος (60' Κότσαρης), Κουλιμπαλί (34' Κολοβέτσιος), Κουτρουμπής (76' Μπουζούκης), Ευαγγέλου (46' Μολέντο), Χουλτ (46' Δώνης), Κουρμπέλης (46' Ζέκα), Ρέις, Λουντ (57' Άλτμαν), Καμπέσας (46' Χατζηγιοβάνης), Λουτσιάνο (72' Εμμανουηλίδης), Μολίνς (46' Πίσπας).

Απόλλων Σμύρνης (Μάντζιος): Τσόβιτς, Ντάσιος (46' Κοντοές, 55' λ. τρ Κύργιας), Μπαρτολίνι (76' Βαφέας), Παπάζογλου, Βαλλιάνος (46' Κούρος), Κονέ (46' Μπαρμπιάζ), Σιατραβάνης (66' Μάατσεν), Καλλέργης (64' Χουάρες), Μάασι (46' Αλμπάνης), Ανιέτε (46' Ελμπάζ), Καστιγιέχος (59' Μενδρινός).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x