Euro 2024

Τζαβέλλας στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Το πιστεύω, θα περάσουμε στα μπαράζ»

Τη βεβαιότητά του ότι η Εθνική θα μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκρισή της στα τελικά του Μουντιάλ σε αγώνες μπαράζ εξέφρασε ο Γιώργος Τζαβέλλας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Πεπεισμένος ότι η Εθνική θα μπορέσει να περάσει στα μπαράζ και εκεί να διεκδικήσει την πρόκριση της στην τελική φάση του Μουντιάλ δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Ο διεθνής αμυντικός δήλωσε ότι είναι τόσο μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στην εθνική ομάδα του Βελγίου και σε αυτή της Βοσνίας, που αποκλείει το ενδεχόμενο ήττας των Βέλγων.

Κάτι που εάν συμβεί, σε συνδυασμό με νίκες της Εθνικής στα δικά της παιχνίδια θα σημάνει και την κατάκτηση της δεύτερη θέσης, πιθανότατα και την είσοδο στα μπαράζ.

«Εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Πρέπει να πάρουμε έξι βαθμούς. Από εκεί πέρα οι Βόσνιοι δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν τους Βέλγους. Έχω μεγάλη ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να περάσουμε στα μπαράζ», ανέφερε ενώ απαντώντας σε ερώτημα για το εάν τον φοβίζει το ενδεχόμενο να εμφανιστούν... χαλαροί οι Βέλγοι απέναντι στους Βόσνιους υποστήριξε...

«Οι ομάδες σαν το Βέλγιο δεν σκέφτονται έτσι, να χαλαρώσουν γα ένα παιχνίδι. Υπάρχει τεράστια διαφορά δυναμικότητας του Βελγίου με τη Βοσνία», ανέφερε.



Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Τζαβέλλα στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

-Για τις συνθήκες ζωής στην Τουρκία και το πρωτάθλημα:
«Είναι σημαντικό να υπάρχουν καλές συνθήκες ζωής. Παίζει ρόλο ο χώρος και ο τόπος που ζεις. Εγώ είμαι τυχερός στην καριέρα μου στον τομέα αυτό. Περνάω όμορφα εδώ».

-Για το ξεκίνημα της Αλάνιασπορ στο εφετινό πρωτάθλημα:
«Φέτος έχουμε ξεκινήσει ανάποδα. Πέρσι ήμασταν καλοί στην έδρα μας. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Έχει πολλή ζέστη. Ίσως να επηρεάζει αυτή».

-Για το ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα της Τουρκίας:
«Το ποδόσφαιρο στη Τουρκία είναι διαφορετικό. Δεν αρέσει η τακτική εδώ. Εμένα με ενοχλεί αυτό, λίγο. Έτσι τα παιχνίδια και τα αποτελέσματα αλλάζουν. Έτσι βλέπουμε και τις πολλές ανατροπές».

-Για τον Βάγκνερ Λοβ:
«Αυτό που βλέπουμε από τον Λοβ είναι κάτι το μοναδικό. Μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να βάλει γκολ. Και για τον λόγο αυτό έχουμε προσαρμόσει το παιχνίδι μας πάνω του. Είμαστε τυχεροί που είναι στην ομάδα μας».

Για τον Μανιάτη:
«Έχω έναν Έλληνα εδώ, πλέον. Κάνουμε παρέα. Όσο περισσότερο μπορούμε είμαστε μαζί. Πρόσφατα έπαιξε δεξιά και ήταν πολύ καλός, μάλιστα. Και εγώ και ο Γιάννης θέλουμε να παίζουμε. Και εάν δεν παίζουμε τότε θέλουμε να αλλάξουμε ομάδα. Δεν μας αρέσει ο πάγκος»

-Γιατί του αρέσει περισσότερο να αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός:
«Μου αρέσει που μπορώ να φτιάχνω παιχνίδι από την άμυνα».

-Για την Εθνική και τα δύο παιχνίδια που έχει μπροστά της:
«Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Πρέπει να πάρουμε έξι βαθμούς. Από εκεί και πέρα οι Βόσνιοι δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν τον Βέλγους. Έχω μεγάλη ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να περάσουμε στα μπαράζ».

-Εάν τον φοβίζει το ενδεχόμενο να εμφανιστεί... χαλαρό το Βέλγιο:
«Οι ομάδες σαν το Βέλγιο δεν σκέφτονται έτσι. Να χαλαρώσουν για ένα παιχνίδι.

-Πού βασίζει την αισιοδοξία του και την πίστη ότι δεν θα νικήσει η Βοσνια:
«Υπάρχει τεράστια διαφορά δυναμικότητας του Βελγίου με τη Βοσνία».

-Για το κλίμα στην Εθνική ομάδα και εάν παίζει ρόλο:
Το μεγαλύτερο ρόλο παίζει αυτό. Δεν έχεις χρόνο για να δουλέψεις πολύ. Μια – δύο προπονήσεις μπορείς να κάνεις, και εάν έχεις πίστη και πάθος, τότε είναι καλό. Σας είπα ότι έχω μεγάλη πίστη ότι θα προκριθούμε και να πάμε στα μπαράζ».

-Εάν είναι ίδια η φλόγα ν α παίξει στην Εθνική σε σύγκριση με την αρχή της καριέρας του:
«Αυτή την στιγμή είναι μεγαλύτερη η φλογα να παίζω στην Εθνική. Η Εθνική είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το έλεγα πρόσφατα και με τον Γιάννη. Να φύγουμε σωστά από εδώ και να πάμε στην Εθνική. Το θέλουμε όλοι πολύ. Είναι μεγάλη πρόκληση. Και αυτό για έναν αθλητή είναι ωραίο. Του δίνει μεγαλύτερη ώθηση , κίνητρο. Από κάποια κοινά παιχνίδια».

-Ποιες στιγμές ξεχωρίζει;
«Πολλές οι καλές στιγμές στην Εθνική. Κάναμε καλά ματς απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Το σημαντικό είναι ότι γίναμε και πάλι Εθνική έτσι όπως την γνωρίζουν οι Έλληνες. Τι θα ήθελα να ξεχάσω; Η Εθνική αυτή είχε τύχη. Αν είχαμε τώρα, λίγη από την τύχη αυτή των προηγούμενων ετών και τώρα θα είχαμε περάσει.

-Το συμβόλαιο του:
«Μου λείπουν κάποιες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όμως είμαι ευχαριστημένος και εδώ. Με την ομάδα και με το πρωτάθλημα... Θα δούμε»

-Για το μέλλον του:
«Με ενδιαφέρει να αγωνίζομαι καλά. Το αν θα είναι στην Ελλάδα ή κάπου αλλού αυτό θα το δούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x