Stoiximan Super League

Τζεμπούρ: «Εγώ ρουφιάνος και γλύφτης δεν θα γίνω ποτέ»

Διαβάστε τι είπε ο Αλγερινός επιθετικός της ΑΕΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου, το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό αλλά και για δημοσιογράφους που τον έχουν κατηγορήσει.

Στην σωστή τακτική προσέγγιση αλλά και στην θέληση του ίδιου και των συμπαικτών του στάθηκε ο Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός, μιλώντας στη Nova, αναφέρθηκε στο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό αλλά και για δημοσιογράφους που τον έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν.

Αναλυτικά:

Για τον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό και πως προετοιμάστηκε η ομάδα: «Είχαμε στοχεύσει από την αρχή στο Κύπελλο, το θέλαμε και για τους φιλάθλους και κάναμε πολύ καλή προετοιμασία. Ο Ολυμπιακός ήταν φαβορί στα χαρτιά αλλά ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και πήραμε τη νίκη. Ήταν ένα ατού για τον Ολυμπιακό, γιατί έπρεπε να πάρει μία ρεβάνς αφού τον είχαμε νικήσει ξανά».

Για το αν βοήθησε την ΑΕΚ το ότι έπαιξε πιο έξυπνα απ’ τον Ολυμπιακό: «Ήμασταν σωστοί τακτικά, είχαμε αυτοπεποίθηση και ήμασταν επιθετικοί. Εμείς χρησιμοποιήσαμε αυτά τα στοιχεία και πήραμε τη νίκη».

Για το γκολ που σημείωσε: «Όλοι δέχονται γκολ. Περίμενα την πάσα, μόλις πήρα την μπάλα ήξερα τι να κάνω και το έκανα σωστά. Το σημαντικό είναι να δημιουργείς με τις κινήσεις σου χώρους για τους συμπαίκτες σου και αυτό έκανα και στο πρώτο γκολ που πέτυχε ο Μάνταλος. Αυτή η κίνηση δημιούργησε μία προσποίηση».

Για το ότι δεν πανηγύρισε έντονα το γκολ του: «Έτσι ήθελα να δείξω το σεβασμό μου, υπάρχουν άνθρωποι που έχω αγαπήσει σε όλες τις ομάδες που έχω αγωνιστεί και το έχω κάνει και στις άλλες ομάδες μου, όπως στον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο».

«Υπάρχουν δημοσιογράφοι που κατά καιρούς έχουν προσπαθήσει να αλλοιώσουν την εικόνα μου, εγώ ρουφιάνος και γλύφτης δεν θα γίνω ποτέ, δεν ασχολούμαι ποτέ με αυτούς τους ανθρώπους».

Για το αν νιώθει το ότι έχει ολοκληρωθεί πλέον στην ΑΕΚ: «Είναι κάτι σαν γραμμάτιο. Μου είχε μείνει ο χαμένος τελικός και αργότερα η ΑΕΚ πέρασε όλα αυτά τα άσχημα που πέρασε. Μετά πήγα στον Ολυμπιακό, αγαπήθηκα και εκεί, όπως και στον Εθνικό Αστέρα και τον Ατρόμητο. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πως θα επέστρεφα στην ΑΕΚ και θα κατακτούσα ένα τρόπαιο μαζί της. Απεδείχθη πως αυτό το γραμμάτιο έγινε πράξη».

Για το αν είναι αλήθεια πως είχε πει ότι θα σκοράρει στον τελικό μετά το ματς με τον Ατρόμητο: «Η ρεβάνς δεν είχε ξεκινήσει, μετά τους έκανα πλάκα στους συμπαίκτες μου πως αφού τους πήγα τελικό και θα τους πάρω και το τρόπαιο».

Για το αν νιώθει ηγέτης στην ΑΕΚ και «μεγάλος αδερφός» στους μικρότερους της ομάδας: «Ναι ισχύει. Τα παιδιά είναι αρκετά ενωμένα, υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες. Έπρεπε να είμαι λίγο πιο ταπεινός, να μην φανώ ως ηγέτης μπροστά τους γιατί δεν είχε καμία σημασία. Οι παίκτες δένονται σιγά σιγά και βοήθησαν πολύ αυτοί που έπαιξαν σε όλες τις κατηγορίες. Το ήξερα ότι δεν θα έβγαινα πολυτιμότερος παίκτης ακόμα και τρία γκολ να έβαζα».

«Από την πρώτη στιγμή που υπέγραψα γνώριζα πως υπήρχαν κάποιοι που δεν με ήθελαν και ξαφνικά βρέθηκα να δέχομαι κριτική πανταχόθεν. Αυτό που έζησα με την ομάδα με έκανε πιο δυνατό. Να μην τα παρατάω ποτέ, να έχω ψηλά το κεφάλι και αυτά δεν θα αλλάξουν ποτέ. Στον τελικό είμαι εδώ, σκόραρα, άκουσα ένα ολόκληρο γήπεδο να με αποδοκιμάζει αλλά το θέμα είναι στο τέλος τι γίνεται».

«Οι πρώτες μου συναντήσεις που είχα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη τόνισε πως πρέπει να πάρουμε το Κύπελλο γι’ αυτό δεν είναι μία απλή κατάκτηση. Ερχόμασταν από το πουθενά ουσιαστικά, δημιουργήσαμε ένα σύνολο κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο. Ήμασταν ζωντανοί σε όλες τις διοργανώσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν. Θα πρέπει να ασκείται κριτική. Ακόμα και οι μεγάλες ομάδες χάνουν.

Μερικοί δημοσιογράφοι έγραψαν ότι εγώ πήγα στον πρόεδρο και του είπα να πάρει παίκτες. Αντί αυτοί να τιμωρήσουν τους φιλάθλους γι’ αυτά που έκαναν τιμωρούν εμένα».

Για τους προπονητές που έχουν περάσει απ’ την ΑΕΚ: «Δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες. Είναι κουλτούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου να αλλάζουν συχνά οι προπονητές».

«Δεν συγκρίνονται η Αθήνα με τη Μασσαλία γιατί πλέον η Μασσαλία είναι πολύ επικίνδυνη πόλη πλέον λόγω εγκληματικότητας. Όσον αφορά το Euro πιστεύω πως η Γαλλία θα έχει δύσκολο έργο χωρίς τον Μπενζεμά. Είναι ένα από τα φαβορί».

Για το αν αρκεί το Κύπελλο ή το αν θα κυνηγήσουν την πρώτη θέση στα πλέι οφ: «Αυτό που πρέπει είναι να κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Στόχος είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης για να πάμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το τι έγινε στο τέλος του αγώνα στην Τούμπα: «Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, δεν είναι τόσο ενδιαφέρον. Οι παίκτες είναι και αυτοί άνθρωποι. Σίγουρα πρέπει να δίνουμε την καλύτερη εικόνα αλλά είμαστε άνθρωποι».

«Εγώ θέλω να παίζω, δεν θέλω να μιλάω για τα υπόλοιπα, έχουμε ακόμα στόχο να ολοκληρώσουμε και θα δούμε μετά τα πλέι οφ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x