Ελλάδα

Τζώρτζογλου στον ΣΠΟΡ FM: «Όλοι γνωρίζουν για τις… βαλίτσες στις εκλογές της ΕΠΟ»

Κοινό μυστικό στις τάξεις όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο χαρακτήρισε τις οικονομικές συναλλαγές στο παρασκήνιο των εκλογών της ΕΠΟ ο Νίκος Τζώρτζογλου. Τι είπε για την ψήφο της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Τις παρασκηνιακές κινήσεις που γίνονται εν αναμονή των εκλογών της ΕΠΟ επιβεβαίωσε εκ νέου ο Νίκος Τζώρτζογλου.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Κυριάκο Θωμαΐδη, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου τόνισε ότι δεν έχει αποδείξεις, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για οικονομικές συναλλαγές που καθορίζουν τις ψήφους.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι αυτό είναι κοινό μυστικό στις τάξεις όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και αναρωτήθηκε πώς γίνεται να μην έχει υποπέσει στην αντίληψη των ελεγκτικών μηχανισμών, χαρακτήρισε ως «γεννήτρια ανομίας» το εκλογικό σύστημα και την ψηφοφορία ανάμεσα σε λίγους.

Παράλληλα, αποκάλυψε συμφωνία του Δημήτρη Ελευθεριάδη σε πρόταση συναίνεσης (η οποία τελικά δεν έγινε δεκτή) και ξεκαθάρισε ότι η δική του Ένωση δεν θα ψηφίσει κάποιον που δεν συνάδει με τη φιλοσοφία της.


Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Τζώρτζογλου

Για το αν θα κατέθετε στον Εισαγγελέα ότι υπάρχουν οικονομικές συναλλαγές στο παρασκήνιο των εκλογών: «Φυσικά και θα το καταθέσω. Σε αυτές τις δουλειές, βέβαια, δεν κόβονται τιμολόγια και αποδείξεις. Θα ρωτήσει λοιπόν κάποιος “πώς το λες”. Το λέω γιατί υπάρχουν πολλές ενδείξεις. Είμαι σίγουρος, χωρίς να έχω δει κάποιον να παίρνει χρήματα, αλλά αν με καλέσει ο εισαγγελέας θα του πω ποια είναι η δική μου αίσθηση. Δεν είναι κάτι που είπα εγώ, είναι κάτι που η πλειοψηφία όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, το γνωρίζουν».

Για τη δήλωσή του ότι την πρακτική Κονταρού, να πηγαινοέρχεται με βαλίτσες στην Κρήτη, την ακολουθούν κι άλλοι: «Δεν το είπα ακριβώς έτσι. Με ρώτησαν για τον Κονταρό και κάποιες τσάντες. Είπα ότι αν γίνεται κάτι τέτοιο από τον Κονταρό, δεν γίνεται μόνο από εκείνον. Γίνεται και από τις δυο παρατάξεις και πάντα γινόταν. Απορώ, εκείνοι που έχουν την ευθύνη για την τήρηση της νομιμότητας, δεν ακούν και δεν βλέπουν; Ή κάνουν ότι δεν ακούν και δεν βλέπουν»;

Για τις μεταβολές στους συσχετισμούς δυνάμεων: «Πριν 2-3 χρόνια, για τα ίδια πράγματα που η αντιπολίτευση χτυπάει αυτό το βρώμικο σύστημα, εγώ σαν ΕΠΣΗ μαζί με τον κ. Χατζηαποστόλου πήγαμε στα δικαστήρια τη διοίκηση Σαρρή. Έγινε τότε μια συνέλευση να μας αποκεφαλίσουν επειδή καταγγείλαμε αυτά τα έκτροπα στο ποδόσφαιρο. Ξέρετε πόσοι μας στήριξαν; Πέντε! Από όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου, από τις 57 Ενώσεις, η μόνη συμπαράσταση που βρήκαμε ήταν σε 5 Ενώσεις. Όλοι οι άλλοι ήταν θάνατος.

Πώς γίνεται λοιπόν αυτές οι πέντε Ενώσεις σε δυο χρόνια να έγιναν 30; Το ποδόσφαιρο χάλασε τόσο πολύ μέσα σε δυο χρόνια; Τον κ. Γκιρτζίκη τον ψήφισαν 51 Ενώσεις. Τα λέω αυτά για να δείξω πόσο εύκολα μεταβάλλεται ο συσχετισμός δυνάμεων. Η μεγαλύτερη γεννήτρια ανομίας στο ποδόσφαιρο είναι το εκλογικό σύστημα, ότι ψηφίζουν ελάχιστοι. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο το καλύτερο. Το φωνάζω ανέκαθεν σε όλες τις διοικήσεις. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Γιατί δεν αρχίζει η Φούτμπολ Λιγκ ακόμα ενώ είμαστε στον Οκτώβριο; Επειδή ο συσχετισμός δυνάμεων δεν βολεύει τη μια ή την άλλη παράταξη».


Για τον Θωμά Μητρόπουλο: «Τον ξέρω από μια άσχημη εμπειρία που είχα πριν από 16 χρόνια ως ιδιοκτήτης του Εργοτέλη. Είχα βρεθεί τότε στο γραφείο του και μου είχε πει ότι δεν ήταν η σειρά μου εκείνη τη χρόνια για το πρωτάθλημα. Τότε είπα ότι μάλλον το πρωτάθλημα πάει με αλφαβητική σειρά. Αυτός ο ίδιος άνθρωπος σήμερα επηρεάζει τις αποφάσεις».

Για το ποια πλευρά θα υποστηρίξει η ΕΠΣ Ηρακλείου στις εκλογές: «Εμείς ως ΕΠΣ Ηρακλείου δεν μπορούμε να στηρίξουμε κανένα σύστημα το οποίο δεν συνάδει με τη φιλοσοφία μας. Δεν γνωρίζουμε τον κ. Ελευθεριάδη, αλλά αν διαπιστώσουμε ότι είναι συνέχεια μιας κατάστασης με ίδια φιλοσοφία, να είστε βέβαιοι ότι η ΕΠΣ Ηρακλείου δεν θα πάει με καμία παράταξη. Ή θα στηριχθούν άξια στελέχη που υπάρχουν και στις δυο πλευρές».

Για τις επαφές του με τον Δημήτρη Γραμμένο και την πρόταση συναίνεσης που απορρίφθηκε: «Ο κ. Γραμμένος κατέβηκε στην Κρήτη, όπως ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να του εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για κάποιες τελευταίες εξελίξεις και συγκεκριμένα για την τύχη που είχε η πρόταση του κ. Σάββα για συναίνεση. Η πρόταση ήταν να υπάρχουν δυο μέλη από κάθε παράταξη και ο πρόεδρος να είναι έστω από την αντιπολίτευση.

Το δέχθηκε μάλιστα ο κ. Ελευθεριάδης. Αρχικά το είδε θετικά ο κ. Γραμμένος, αλλά επειδή σε κάποιους εξωθεσμικούς από την Αθήνα δεν άρεσε, τελικά δεν προχώρησε. Εκεί ξεχείλισε για μένα το ποτήρι. Όταν έγινε η συγκέντρωση των Ενώσεων στη Θεσσαλονίκη είδα πρόσωπα που αναρωτήθηκα “τι γίνεται εδώ”; Το θέμα είναι να φτιάξουμε το σαραβαλάκι του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι να του αλλάξουμε χρώμα. Δεν γίνεται να επηρεάζουν τις αποφάσεις μας άτομα όπως ο Θωμάς Μητρόπουλος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x