Stoiximan Super League

Μπέντο, υπάρχει και η... ευελιξία στα δύσκολα

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την ευελιξία που πρέπει να δείξει ο Πάουλο Μπέντο ενόψει της συνέχειας...

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη τα Χανιά στο Κύπελλο και είναι λογικό ο Πάουλο Μπέντο να κάνει πολλές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα της ομάδας του.

Κανείς, λοιπόν, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να παίξουν από την αρχή στην Κρήτη ο Ντομίνγκες, ο Μάριν, ο Ρομαό και ο Σιόβας.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Πορτογάλος μπορεί να έχει δείξει με τη στάση του πως δεν τους υπολογίζει, αλλά δεν έχει λόγο να τους αφήσει εκτός πλάνων και στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με αντίπαλο μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Η «απάντηση», όμως, του Μπέντο στο αν σκοπεύει να κάνει κινήσεις που θα βελτιώσουν τις σχέσεις του με αρκετούς παίκτες, δεν θα δοθεί την Πέμπτη, αλλά την Κυριακή.

Την Κυριακή το μεσημέρι οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν τον Λεβαδειακό στο «Καραϊσκάκη» και εκεί θα φανεί (από τους παίκτες που θα πάρει ο Μπέντο στην αποστολή) αν είναι διατεθειμένος να κάνει το πρώτο βήμα για την «εκτόνωση» της κρίσης. Εκεί θα δείξει ο 47χρονος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού αν υπάρχει ο όρος «ευελιξία» στην άκρη του μυαλού του ή αν θα συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος. Μέχρι στιγμής, ο Μπέντο δείχνει πως θέλει να φτάσει την κατάσταση στα άκρα. Αυτό είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Ίσως να θεωρεί πως ο Τσόρι ή ο Μάριν δεν του κάνουν τη δουλειά και είναι δικαίωμά του. Να έχει, όμως, «ακυρώσει» τόσους παίκτες, είναι μάλλον εγωιστικό από την πλευρά του Πορτογάλου προπονητή. Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι προπονήσεις των επόμενων μερών στου Ρέντη έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε μια προσπάθεια να «ερμηνευθούν» οι επόμενες κινήσεις του 47χρονου κόουτς.

Αν, πάντως, παρατηρήσει κάποιος με προσοχή τις δηλώσεις που έχει κάνει ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας μετά τα ματς με Γιούνγκ Μπόις και Κέρκυρα, διαφαίνεται μια πρόθεση του Μπέντο να επιμείνει στην αρχική του «ρότα». Να μην κάνει, δηλαδή, τίποτε για να βελτιωθούν οι σχέσεις του με σημαντικό αριθμό παικτών. Αυτό, όμως, είναι ένα θέμα και μάλιστα, σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους», αλλά δεν φαίνεται να είναι αρκετό για να οδηγήσει τον Μπέντο σε αναθεώρηση της τακτικής του.

Το σίγουρο είναι ότι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον «ερυθρόλευκο» τεχνικό και όλοι περιμένουν από τον Μπέντο να αναλάβει πρωτοβουλίες. Από την άλλη, ο προπονητής θεωρεί (με βάση τα λεγόμενά του) πως πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Και εδώ υπάρχει σύγκρουση απόψεων...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x