Euro 2024

Υπερσιβηρικός Λεβαντόφσκι οδηγεί την Πολωνία στο Μουντιάλ

Η Πολωνία πέρασε από την Ποντγκόριτσα με νίκη επί του Μαυροβουνίου με 2-1 και πλέον έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Ισόπαλο το Ρουμανία – Δανία.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ με έξοχη εκτέλεση φάουλ για τους Πολωνούς και ο Λούκας Πίστσεκ είναι αυτός που έδωσε τελικά το τρίποντο στο 82’ για την Πολωνία που πλέον έχει 13 πόντους. Ο άσος της Μπάγερν και της Εθνική Πολωνίας έχει σημειώσει τα 8 από τα 12 γκολ των Πολωνών στα προκριματικά. Το Μαυροβούνιο είχε ισοφαρίσει στο 63ο λεπτό με τον Μουγκόσα. Ισόπαλο

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΠΟΛΩΝΙΑ 1-2

Μεγάλη επέμβαση του Φαμπιάνσκι στο 15’ σε κεφαλιά του Μπετσιράι. Η Πολωνία μετά την πίεση που δέχτηκε στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα βγήκε μπροστά και τελικά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, κατόρθωσε να πάρει κεφάλι στο σκορ με μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Στην επανάληψη το Μαυροβούνιο μπήκε πάλι δυνατά στο ματς και με τον Στέφαν Μουγκόσα με κεφαλιά μετά από ασίστ με σέντρα του Κογιάσεβιτς έφερε το ματς στα ίσια για το 1-1. Μάλιστα οι γηπεδούχοι πίεσαν μετά το γκολ και έχασαν καλές ευκαιρίες με τον Σόφρανατς και τον Κογιάσεβιτς. Ωστόσο η πρωτοπόρος του ομίλου δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με τους Λούκας Πίστσεκ με ψηλοκρεμαστό πλασέ, μετά από ασίστ του Ζιελίνσκι.

Τα γκολ του αγώνα:







ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΔΑΝΙΑ 0-0

Αρκετά ισορροπημένος ο αγώνας στο πρώτο μέρος του, με τους Ρουμάνους ν’ αρχίζουν καλύτερα με ευκαιρία του Μαρίν και τον Σμάιχελ να κάνει επέμβαση, ενώ στο 18’ ο Κεσέρου δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Ο Έρικσεν στο 20’ είδε τον Ταταρουσάνου να σταματά την δική του προσπάθεια, ενώ στο 43’ είχε μια ακόμα καλή στιγμή για τους Δανούς.

Οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν το ίδιο δυνατά και στην επανάληψη κι έχουν καλή φάση με τον Γιόργκενσεν στο 50’, ενώ στο 54’ ο Ταταρουσάνου εξουδετερώνει ξανά σουτ του Έρικσεν. Οι Ρουμάνοι έχουν τη δική τους καλή στιγμή με τον Μαρίν στο 68’ όμως ο Σμάιχελ έχει απάντηση. Οι Έρικσεν και Γιόργκενσεν είχε κάποιες ακόμα καλές στιγμές, αλλά το αποτέλεσμα δεν έφυγε από το 0-0.

Τα αποτελέσματα του 5ου ομίλου:

Αρμενία – Καζακστάν 2-0
73’ Μικχταριάν, 75’ Οζμπιλίζ

Μαυροβούνιο – Πολωνία 1-2
(63’ Μουγκόσα - 40’ Λεβαντόφσκι, 82’ Πίστσεκ)

Ρουμανία – Δανία 0-0

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Πολωνία 13 (12-6)
2. Μαυροβούνιο 7 (10-6)
3. Δανία 7 (7-5)
4. Ρουμανία 6 (6-4)
5. Αρμενία 6 (6-10)
6. Καζακστάν 2 (3-13)

Η επόμενη αγωνιστική (10/6)

Πολωνία – Ρουμανία

Καζακστάν – Δανία

Μαυροβούνιο – Αρμενία


Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x