Champions League

Από ουραγός μέχρι και δεύτερος ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τις ελπίδες του για την 3η θέση μετά το 0-0 με την Μπαρτσελόνα και κυρίως, έπειτα από το «Χ» στη Λισαβόνα, ενώ μπορεί να τερματίσει ακόμη και 2ος! Δείτε τα σενάρια!

Τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα από την… κλήρωση του Αυγούστου για τον Ολυμπιακό, αλλά, τουλάχιστον, οι πρωταθλητές Ελλάδας μπορούν ακόμα να ελπίζουν, μετά τη δική τους ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα και εκείνη της Σπόρτινγκ με τη Γιουβέντους, στη Λισαβόνα.

Έπειτα από τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο του Champions League, λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά για την ευρωπαϊκή συνέχεια των Πειραιωτών:

Καταρχήν, η ομάδα του Τάκη Λεμονή θέλει ΜΟΝΟ νίκη στην πορτογαλική πρωτεύουσα, σε τρεις εβδομάδες, προκειμένου να… πιάσει τα «λιοντάρια» στους τέσσερις βαθμούς και να συνεχίσει το… κυνήγι του Europa μέσω της 3ης θέσης.

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα σημαίνει πως θα τερματίσει στην τελευταία θέση και το ματς με τη Γιουβέντους, την τελευταία αγωνιστική, στο Φάληρο, θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Αν νικήσει, μάλιστα, τη Σπόρτινγκ, θα είναι ιδανικό να το κάνει με δύο γκολ διαφορά, προκειμένου να καλύψει την ήττα της πρεμιέρας στο «Γ. Καραϊσκάκης» (2-3). Ωστόσο, ίσως και να αρκεί στον Ολυμπιακό… μικρότερη νίκη, καθώς οι Πορτογάλοι έχουν την Μπαρτσελόνα έξω την τελευταία αγωνιστική.

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» θα θέλουν νίκη των Καταλανών μέσα στο Τορίνο επί της «Γιούβε», για να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν ακόμα και για τη δεύτερη θέση! Διότι, αν ο Ολυμπιακός νικήσει στη Λισαβόνα και η «Γηραιά Κυρία» χάσει από τους «μπλαουγκράνα», τότε οι Πειραιώτες θα ψάξουν την τελευταία αγωνιστική μια τεράστια νίκη-πρόκριση επί της πρωταθλήτριας Ιταλίας!

Καταλαβαίνετε, βέβαια, πόσο δύσκολο είναι να «βγει» το τελευταίο σενάριο (αφού πρέπει πάντα να κοιτάμε και τη διαφορά τερμάτων), αλλά, μαθηματικά, όλα γίνονται.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου αυτήν τη στιγμή έχει ως εξής:

Μπαρτσελόνα 10
Γιουβέντους 7
Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4
Ολυμπιακός 1

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (22/11):

Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ολυμπιακός

Η τελευταία (6η) αγωνιστική (5/12):

Ολυμπιακός-Γιουβέντους
Μπαρτσελόνα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x