Stoiximan Super League

Υπό προϋποθέσεις… ΠΑΣ Ευρώπη!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και... σκοτάδι, 2-0 τον Πλατανιά στους «Ζωσιμάδες» και πέρασε στην 6η θέση της βαθμολογίας, που, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να τον φέρει στα πλέι οφ!

Πιο κοντά στα πλέι οφ και στην Ευρώπη από κάθε άλλη φορά βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα! Οι Ηπειρώτες σε ένα επεισοδιακό ματς που έληξε με μεγάλη καθυστέρηση (έπεσε ο φωτισμός στο 81’ και το παιχνίδι ξεκίνησε ξανά μετά από 40 σχεδόν λεπτά), επικράτησαν 2-0 του Πλατανιά, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Μανιά που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του. Πλέον, βρίσκονται στην έκτη θέση, που υπό προϋποθέσεις δίνει το… εισιτήριο για τα πλέι οφ, εφόσον δεν αδειοδοτηθεί ο Πανιώνιος.

Το ματς



Το ματς είχε εξ’ αρχής τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι και οι δύο ομάδες τον δικαιολόγησαν. Ο Πλατανιάς μπήκε καλύτερα και είχε μόλις στο 5’ μια καλή στιγμή με τον Μιλούνοβιτς, ενώ δύο λεπτά αργότερα το πλασέ του Μουνάφο πέρασε άουτ. Ο ΠΑΣ απάντησε στο 13’ αλλά το φάουλ του Γιάκου έδιωξε σε κόρνερ ο Περιστερίδης και δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

inner

Ο Ίλιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά έπειτα από βαθιά μπαλιά του Τζημόπουλου, γύρισε την κατάλληλη στιγμή τη μπάλα στον Μανιά, ο οποίος σε κενή εστία δεν γινόταν να αστοχήσει και έβαλε… φωτιά στους «Ζωσιμάδες». Οι Κρητικοί έδειχναν να τα έχουν χαμένα μετά το γκολ και δεν κατάφεραν να απειλήσουν, με τους Ηπειρώτες να κρατάνε εύκολα το προβάδισμα, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση και είχαν ορισμένες πολύ καλές στιγμές για να φθάσουν στο γκολ. Στο 53’ ο Μιλούνοβιτς με «ψαλίδι» δεν κατάφερε να νικήσει τον Περιστερίδη, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ δεν… ψάρωσε στο ψηλοκρεμαστό σουτ του Ντίνα και μένοντας όρθιος μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 72’, οι Κρητικοί είχαν νέα ευκαιρία με τον Ντίνα, αλλά η άμυνα των Ηπειρωτών κατάφερε να τον σταματήσει.

inner

Ο Πλατανιάς πίεζε, έχανε ευκαιρίες, ο ΠΑΣ έδειχνε ανήμπορος να διαχειριστεί το υπέρ του 1-0 και έδειχνε θέμα χρόνου να ισοφαριστεί. Για καλή του τύχη, όμως, στο 81ο λεπτό του αγώνα είχαμε… σκοτάδι! Τα φώτα έπεσαν λόγω ενός προβλήματος, χρειάστηκαν σχεδόν 40 λεπτά για να υπάρξει επανεκκίνηση στο ματς και όταν συνέβη αυτό, οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» το τρίποντο. Ο Ηλιάδης έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε εκπληκτικά έναν αντίπαλο λίγο κάτω από το κέντρο και έδωσε στον Μανιά, που με πολύ ωραίο σουτ, έκανε το 2-0 και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

inner

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περισιτερίδης, Λίλα, Γιάκος (63’ Ακόστα), Ναδάλες, Στρούνα, Μανιάς(89΄Φερφελής), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπέριος, Ίλιτς (81’ Ηλιάδης) Στον πάγκο οι: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κοζορώνης, Σκόνδρας

Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν (81’ Τσουράκης), Μπανανά, Μουνάφο, Ντίνας, Στανισλάβιεβιτς, Ανγκούλο, Μιλούνοβιτς (70’ Ράμος), Γουνδουλάκης. Στον πάγκο οι: Κοκκάλας, Δημήτρης, Ιτούα, Τσιμότζι, Πάγκαλος.

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας

Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x