Europa League

Ώρα πρόκρισης για ΑΕΚ!

Νίκη που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τη φέρει από απόψε στους «32» του Europa League θέλει η ΑΕΚ κόντρα στη Ριέκα στο ΟΑΚΑ. Δίλημμα για μία θέση από τον Μανόλο Χιμένεθ.

Την ευκαιρία να πιστοποιήσει πως όχι απλώς επέστρεψε στην Ευρώπη αλλά και θα παραμείνει στις διοργανώσεις της τουλάχιστον μέχρι το Φλεβάρη έχει η ΑΕΚ. Απόψε (21:45, COSMOTE Sport 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) υποδέχεται τη Ριέκα και με νίκη αγκαλιάζει την πρόκριση στους «32». Για την ακρίβεια, εφόσον η «Ένωση» πάρει το τρίποντο μπορεί να τσεκάρει από σήμερα το εισιτήριο, εφόσον η Αούστρια Βιέννης δεν κερδίσει την ίδια ώρα τη Μίλαν στο Σαν Σίρο. Γι’ αυτό και στην ΑΕΚ θεωρούν τον αποψινό αγώνα μια τεράστια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη και θέλουν όσο τίποτε άλλο να ντουμπλάρουν τις νίκες απέναντι στους Κροάτες.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αποφασίσει να διατηρήσει το 3-5-2, αλλά αυτή τη φορά θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα. Το μοναδικό δίλημμα που φαίνεται να αντιμετωπίζει είναι αν θα χρησιμοποιήσει τον Τσιγκρίνσκι στην τριάδα της άμυνας και θα παίξει δεξί μπακ-χαφ ο Μπακάκης ή ο τελευταίος θα παραμείνει σε ρόλο στόπερ και ο Γκάλο στην πτέρυγα. Οι υπόλοιπες θέσεις μοιάζουν… ρεζερβέ. Ο Ανέστης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Τσόσιτς και Βράνιες θα είναι οι δύο από τους τρεις της άμυνας, ο Λόπες σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ, οι Σιμόες και Γαλανόπουλος στον άξονα, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Λιβάγια και Αραούχο.

Στην αποστολή δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Απουσιάζουν, φυσικά, οι τραυματίες Μάνταλος και Γιόχανσον, ο Λαμπρόπουλος που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ο Τζανετόπουλος για λόγους τακτικής και ο Τρίστασον που δεν υπολογίζεται, αλλά παρών είναι για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς ο Κονέ, που δεν αποκλείεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του ως αλλαγή.

Η ΑΕΚ θα έχει τη συμπαράσταση περίπου 30.000 φίλων της που παρά τη δύσκολη ώρα του αγώνα θα είναι στο πλευρό της ομάδας τους ελπίζοντας να πανηγυρίσουν μια πρόκριση που περίμεναν πολλά χρόνια.

Όσο για τη Ριέκα, ουσιαστικά έχοντας χάσει δύο ματς στην Κροατία, από ΑΕΚ και Αούστρια, αν δεν κερδίσει απόψε… χάνεται. Πάντως εκτός έδρας έχει δείξει πολύ πιο επικίνδυνη, καθώς πέραν της νίκης στη Βιέννη, έχασε στο 94’ από τη Μίλαν και στις καθυστερήσεις από τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Champions League. Ο Ματίαζ Κεκ δεν υπολογίζει στον Βραζιλιάνο φορ Έμπερ και τον Κροάτη μέσο Μίσιτς λόγω τραυματισμού και καρτών αντίστοιχα. Η πιθανότερη σύνθεση είναι Πρσκάλο, Βέσοβιτς, Πούντσετς, Έλεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μάλες, Γκαβράνοβιτς, Πάβιτσιτς, Γκοργκόν, Ακόστι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x