Κύπελλο Ελλάδας

Ωραίοι οι νέοι, φορτσάτος ο παλιός!

Με ευχάριστη έκπληξη την εμφάνιση των νέων Βλαχοδήμου, Μαρινάκη, Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάνη και κομβικό ξανά τον Λέτο (δύο γκολ) ο Παναθηναϊκός καθάρισε Κισσαμικό και πρόκριση (3-0). Σκόραρε και ο Μπεργκ

Οι νέοι έστειλαν μηνύματα, οι παλιοί το τόπι στα δίχτυα! Με τους Μαρινάκη, Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάνη να πραγματοποιούν ελπιδοφόρες εμφανίσεις, τον Βλαχοδήμο να κάνει το καλύτερό του ματς με την πράσινη φανέλα (ασίστ και κερδισμένο πέναλτι) και τους… παλιούς Μπεργκ και Λέτο (x2) να σκοράρουν, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» τον Κισσαμικό (3-0) και την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πολύ καλό ματς ως αμυντικός χαφ ο Μαρινάκης, έδειξαν πολλά θετικά στοιχεία οι Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάνης και μπαίνουν… σφήνα στα πλάνα του Ουζουνίδη (σσ. όπως δήλωσε μετά το τέλος του ματς), ενώ ο Βλαχοδήμος ήταν εξαιρετικός! Διόρθωσε τα κακώς κείμενα του κακού πρώτου μέρους στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός, που είχε αρχή, μέση και τέλος, ενώ έδειξε σοβαρότητα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης!

Ο Μπεργκ με ωραία κεφαλιά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου άνοιξε τον… δρόμο της πρόκρισης για τους «πράσινους», με τον Λέτο να μπαίνει ξανά ως αλλαγή και να καθαρίζει με δύο γκολ τον Κισσαμικό και να στέλνει την ομάδα του στα προημιτελικά του Κυπέλλου!

Το ματς



Το πρώτο εικοσάλεπτο του ματς ήταν όπως το περιμέναμε. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, έπαιζε με κάτω τη μπάλα και προσπαθούσε με την γρήγορη μεσοεπιθετική του γραμμή να τρυπήσει την άμυνα του Κισσαμικού. Οι Μπουμάλ-Βλαχοδήμος έπαιζαν στον… ασβέστη και προσπαθούσαν είτε με ατομικές ενεργείες, είτε με συνδυασμούς με τον Βιγιαφάνιες να φτιάξουν φάσεις, όμως οι φιλοξενούμενοι τους σταματούσαν σχετικά εύκολα. Από την άλλη μεριά, οι Κρητικοί έπαιζαν στην κόντρα-επίθεση και ήθελαν να εκμεταλλευτούν τα πολύ γρήγορα άκρα τους, με τους Κίκε και Ποκόνγκ.

inner

Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στον Παναθηναϊκό. Με τη συμπλήρωση 17 λεπτών, ο Βλαχοδήμος έκανε τη σέντρα, ο Βιγιαφάνιες την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι άρχιζαν να ισορροπούν το παιχνίδι, κρατούσαν τη μπάλα, ενώ κατά διαστήματα πίεζαν ψηλά τους γηπεδούχους, θέλοντας να τους αναγκάσουν σε κάποιο λάθος. Από ένα τέτοιο του Μέστο, η μπάλα στρώθηκε στον Ποκόνγκ αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε περίπου δύο μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι στο 26’.

inner

Το ματς είχε αρχίσει να αποκτά ρυθμό, ενώ και οι «πράσινοι» είχαν ανεβάσει την πίεσή τους, καθώς έψαχναν ένα γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Έφτασαν κοντά στο 30ο λεπτό αλλά ο Βιγιαφάνιες μετά τη σύγχυση στα καρέ του Κισσαμικού, σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι. Έξι λεπτά μετά, ο β’ βοηθός Δημόπουλος έκοψε λανθασμένα τον Μπεργκ για οφσάιντ, με τον Σουηδό να φεύγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τελάντερ με κοντινή κεφαλιά δεν βρήκε στόχο!

inner

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος αλλά και γενικότερα στο ματς, ο Βλαχοδήμος, έκανε ωραία σέντρα, με τον Μπεργκ να τελειώνει ιδανικά τη φάση και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Το νερό είχε μπει στο… αυλάκι, οι «πράσινοι» έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος και με την είσοδο του Λέτο (59’), ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους.

inner

Μάλιστα, ο «Σέμπα» καθάρισε ακόμη ένα ματς, μετά από αυτό με την Κέρκυρα. Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ασίστ του Βιγιαφάνιες στο 74’, πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ με κεφαλιά (2-0). Το σκορ έδινε στον Ουζουνίδη την ευκαιρία να ξεκουράσει Μπεργκ και Βιγιαφάνιες, ενώ έδωσε και την ευκαιρία στον Χατζηγιοβάνη να δείξει το ταλέντο του. Κάτι που έγινε. Ο μικρός άρπαξε την ευκαιρία και με το… καλημέρα λίγο έλειψε να σκοράρει με καταπληκτικό πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό «γάμα».

inner

Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών δε, ο Βλαχοδήμος μπήκε στην περιοχή, τσίμπησε τη μπάλα και ο Λαζαρίδης τον ανέτρεψε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λέτο, που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς και τρίτο συνολικά της ομάδας του, «κλειδώνοντας» την πρόκριση για τον Παναθηναϊκό και μετατρέποντας σε… εφιάλτη το πρώτο νοκ-άουτ ματς στην ιστορία του Κισσαμικού!

inner

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Μέστο, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Χουχούμης, Μαρινάκης, Λουντ, Βιγιαφάνες (76’ Χατζηγιοβάννης), Μπουμάλ (59’ Λέτο), Μπεργκ (79’ Ρινάλντι), Βλαχοδήμος.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Ρέις, Χουλτ, Μίγγος.

Κισσαμικός (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Τσοντάκης, Παντελάκης, Σελινιωτάκης, Γκούμας, Τιάγκο Σίλβα, Μαρτίνεθ (77’ Σταθάκης), Κίκε (63’ Μάντζης), Ποκόνγκ (72’ Θέος), Μίλιτς.

Στον πάγκο: Πολίτης, Καυράκης, Λουβιτάκης, Κουρέλλας.

Διαιτητής: Νικόλαος Πουλημάς (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Δημήτρης Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)
Τέταρτος: Γεώργιος Μιχαηλίδης (Βοιωτίας)

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»



Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x