Stoiximan Super League

Χαιρέτα μου τον Πλατανιά!

Χωρίς νικητή (1-1) ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στα Περιβόλια ανάμεσα στον Πλατανιά και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ένα αποτέλεσμα που ψαλίδισε αρκετά τις ελπίδες των Κρητικών για παραμονή στην κατηγορία.

Πλατανιάς-Απόλλων σημειώσατε… Χ!

Στο ντέρμπι της… σωτηρίας στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1.

Ένα αποτέλεσμα που ψαλιδίζει σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες των Κρητικών για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Κοντοές στο 67’ με το παρθενικό γκολ (!) στην καριέρα του, έδωσε το προβάδισμα στην «ελαφρά ταξιαρχία». Ο Πετρόπουλος στο 82’ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και παράλληλα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στους 15 βαθμούς πλέον η αθηναϊκή ομάδα. Στους 10 και την τελευταία θέση παρέμειναν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν το τρίποντο της νίκης σε δεύτερο σερί… τελικό μετά την εκτός έδρας ήττα της περασμένης εβδομάδας από την Κέρκυρα και ουσιαστικά ελπίζουν σε ένα... θαύμα ώστε η επόμενη σεζόν να τους βρει στην Superleague.

Το ματς



Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του ματς και για τις δύο ομάδες, με την πρώτη τελική να έρχεται στο 9’ από τα πόδια του Παπάζογλου. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία τους παιχνιδιού, ωστόσο ήταν για τον Πλατανιά. Ο Ενσικουλού στο 16’ μπήκε από αριστερά στην περιοχή του Απόλλωνα, με τον Τσόβιτς να αποκρούει την μπάλα και να διατηρεί απαραβίαστη την εστία του.

Η απάντηση του Απόλλωνα ήρθε στο 21’. Ο Ναδάλες επωφελήθηκε από τις κόντρες , πλάσαρε με την μπάλα να έχει κατεύθυνση προς τα δίχτυα, ωστόσο τελευταία στιγμή ο Ντικαμονά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

inner

Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους συνέβη στο 24’. Ο Απόλλωνας βγήκε στην κόντρα, με τον Ναδάλες να υποδέχεται την μπάλα στα αριστερά της περιοχής του Πλατανιά. Ο Ισπανός σέρβιρε στον Κοντοέ, ο οποίος με συρτό πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κλιάιτς. Στα επόμενα λεπτά δεν συνέβη κάτι αξιόλογο, πέρα από ένα φαλτσαριστό σουτ του Αλμπάνη το οποίο πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Κλιάϊτς και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στην ανάπαυλα (0-0).

Παγωμένες επέστρεψαν από τη διακοπή Πλατανιάς και Απόλλων. Το πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου μέρους δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τους δύο αντιπάλους να δείχνουν αρκετά… φοβισμένοι και με πρόθεση πρωτίστως να διαφυλάξουν τα νώτα τους.

inner

Αυτός που χαμογέλασε πρώτος στο ματς ήταν ο Απόλλων. Στο 67’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κονέ, ο Τσουκαλάς πήρε το ριμπάουντ με τον Κλιάϊτς να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση. Ωστόσο η άμυνα του Πλατανιά αδράνησε χαρακτηριστικά, με τον Κοντοέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (0-1). Μάλιστα αυτό ήταν το παρθενικό γκολ στην καριέρα του 32χρονου αμυντικού.

Όπως είναι λογικό το γκολ του Απόλλωνα, ανάγκασε τους γηπεδούχους να βγουν στην επίθεση και να κυνηγήσουν μαζικά το γκολ της ισοφάρισης, καθώς σε περίπτωση ήττας αποχαιρετούσαν επί της ουσίας της όποιες ρεαλιστικές ελπίδες για παραμονή. Σε μία ανύποπτη φάση λοιπόν, στο 82’ ο Τσόβιτς έκανε λάθος υπολογισμό σε σέντρα του Πλιάτσικα, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, με τον Πετρόπουλο να την στέλνει στα δίχτυα σε κενή εστία και να επαναφέρει το ματς σε απόλυτη ισορροπία (1-1).

Το γκολ του Πλατανιά έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στην επίθεση κυνηγώντας το τέρμα που θα τους χάριζε το «χρυσό» τρίποντο και θα τους έβαζε για τα καλά στο παιχνίδι της… παραμονής. Τελικά αυτό δεν ήρθε, μια και το γκολ που πέτυχε ο Κοροβέσης στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, ακυρώθηκε (σωστά) ως οφσάιντ, αφού ο Πετρόπουλος που πραγματοποίησε επαφή με την μπάλα ήταν εκτεθειμένος.

Οι συνθέσεις:



Πλατανιάς (Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Ντικαμονά, Αγγελόπουλος (84' Ντουαλά), Πετρόπουλος, Καρυπίδης, Κοροβέσης, Δημούτσος, Ουντότζι, Μάλσα (56’ Πλιάτσικας), Νίλι (71’ Κασαλίτσα), Ενσικουλού

Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Στόιτσεφ, Στανισάβλιεβιτς, Παπανικολάου

Απόλλων Σμύρνης: (Παράσχος): Τσόβιτς, Κοντοές, Τσουκαλάς, Ναδάλες (97' Χουάρες), Κονέ, Ζησόπουλος, Αλμπάνης (73’ Μενδρινός), Ελμπάζ ( 46’ Ντεβέσα), Παπάζογλου, Στάθης, Μπαρτολίνι

Στον πάγκο: Χουάντερσον, Κύργιας, Ανιέτε, Αλίβοντιτς

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων), Πετρόπουλος (Αρκαδίας) , Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής), Τσαμούρης (Πειραιά)

Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων

Δείτε πως μετέδωσε την αναμέτρηση ο sport-fm.gr:



Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x