Ελλάδα

Χαλκιάς στον ΣΠΟΡ FM: «Προσπαθούμε να περάσουμε μια διαφορετική φιλοσοφία»

Στη φετινή πορεία της Παναχαϊκής στην Γ' Εθνική και στη νέα φιλοσοφία που φέρνει η «Παναχαϊκή Συμμαχία» αναφέρθηκε ο Κώστας Χαλκιάς στον ΣΠΟΡ FM 94,6.Τι είπε για τους τερματοφύλακες των ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ

Στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή των Αλέξη Σπυρόπουλου και Μάνου Σπανόπουλου, φιλοξενήθηκε ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής, Κώστας Χαλκιάς.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, με αφορμή το φιλικό της Τετάρτης του Πάσχα ανάμεσα στην Εθνική του 2004 και της Παναχαϊκής στην Πάτρα (19/04, 19:00), αναφέρθηκε στην φετινή παρουσία του συλλόγου της Αχαΐας στη Γ’ εθνική, ενώ κλήθηκε να σχολιάσει και τους τερματοφύλακες που έχουν ξεχωρίσει στην Σουπερλίγκα.

Για την φετινή εμπειρία της Γ’ εθνικής:
«Ήταν σημαντική εμπειρία. Ήταν μια πολύ αγχωτική σεζόν, όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Το καλοκαίρι έγινε μια προσπάθεια μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Φτάσαμε από το -20 στο 0. Κάναμε ένα καινούριο ξεκίνημα. Όλοι στην Παναχαϊκή συμμαχία καταλάβαμε πως για να πετύχουμε πρέπει να έχουμε ένα δομημένο πλάνο και αυτό θέλαμε να το περάσουμε στους παίκτες».

Για το επίπεδο της Γ’ εθνικής:
«Η Γ’ εθνική έχει πέσει αρκετά σε όλους τους τομείς. Όλες οι ομάδες είναι αξιοπρεπέστατες και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Δεν υπάρχει μεγάλη στήριξη στις μικρότερες κατηγορίες και για αυτό δεν βγαίνουν εύκολα πλέον νεαροί παίκτες από αυτές. Ελπίζω μελλοντικά αυτό να αλλάξει. Σε όποιο γήπεδο και ομάδα κι αν παίζεις πρέπει να προσαρμόζεσαι. Τελευταία φορά που είχα παίξει στο γήπεδο του Φωστήρα ήμουν στον Ηρακλή. Επέστρεψα εκεί και μπορώ να πω πως δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αυτό είναι κακό για τα παιδιά που αγωνίζονται εκεί».

Για την Παναχαϊκή συμμαχία:
«Προσπαθούμε να περάσουμε μια διαφορετική φιλοσοφία. Πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα, προγραμματισμός και ισορροπία. Εκτός του Κώστα (σ.σ Κατσουράνη), έχουμε τον Σωκράτη (σ.σ. Οφριδόπουλο) ο οποίος είναι ένας προπονητής που θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Για να φτάσεις ψηλά πρέπει να ξεκινήσεις από χαμηλά. Πετύχαμε κάτι σημαντικό. Του χρόνου θα κάνουμε σωστά προετοιμασία και πιστεύω θα είμαστε αρκετά καλοί».

Για τους τερματοφύλακες της φετινής Σουπερλίγκας:
«Το κακό που έχουμε στην Ελλάδα είναι πως κρίνουμε με το παιχνίδι. Υπάρχουν καλοί τερματοφύλακες με πολλά προσόντα. Το τελευταίο διάστημα αυτός που έχει ξεχωρίσει είναι ο Βλαχοδήμος του Παναθηναϊκού. Και οι δύο τις ΑΕΚ είναι επίσης πολύ καλοί παίκτες, όμως πρέπει να δουλέψουν λίγο περισσότερο στο τακτικό κομμάτι. Πολύ καλός είναι και ο Καπίνο τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την Εθνική. Στην Ελλάδα δεν δίνουμε στη θέση του τερματοφύλακα τη σημασία που πρέπει. Στην Ιταλία πχ αναφέρονται στο Μπουφόν αναφέρονται όμως και στον Ντοναρούμα. Πρέπει εκτός από το παρελθόν να λέμε και τα καλά του παρόντος».

Για τους τερματοφύλακες της Εθνικής :
«Και οι τρεις τερματοφύλακες της Εθνικής είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Ο Καρνέζης και ο Καπίνο έχουν ένα προβάδισμα ωστόσο και οι τρεις είναι σε πολύ καλή κατάσταση»

Για το αν στο φιλικό της Μ. Τετάρτης θα αγωνιστεί με την Εθνική του 2004 ή την Παναχαϊκή:
«Για να υπάρξει λειτουργία πρέπει να υπάρξει μίλα λογική σειρά. Δεν πάω κόντρα στη διοίκηση. Θα παίξω με την Εθνική ομάδα»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x