Stoiximan Super League

«Δάγκωνε» μπροστά ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός έκαναν ροντέο το ματς στην Λεωφόρο (2-2 από το 20’), όμως στο τέλος χαμογέλασαν οι πράσινοι.To Τριφύλλι με καρέ από Πέτριτς-Αμπέντ ξεκίνησε με το δεξί την χρονιά, 4-2.

Ποδαρικό με το δεξί, αλλά και με μπόλικο ιδρώτα για τον Παναθηναϊκό. Σε ένα φοβερό ματς, στην άδεια λόγω τιμωρίας, Λεωφόρο η ομάδα του Στραματσόνι επικράτησε 4-2 απέναντι στον μαχητικότατο Παναιτωλικό.

Χαμός στο πρώτο 20λεπτο στην Λεωφόρο. Οι δύο άμυνες… ξεχάστηκαν στα αποδυτήρια και οι επιθέσεις των δύο ομάδων χάρισαν από δύο γκολ. Οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν με σόλο του Βιγιαφάνες (2’), ο Αμπέντ απάντησε στο… καπάκι (6), ο Πέτριτς έδωσε προβάδισμα στο «Τριφύλλι» (11’) και ο Μαρκόφσκι ισορρόπησε και πάλι την κατάσταση στο 16ο λεπτό.

Το δίδυμο του Κροάτη με τον Αλγερινό ξαναχτύπησε σε καθοριστικά σημεία του δευτέρου ημιχρόνου (51’ και 90+2’), όπου η ομάδα του Μαντζουράκη, ξέμεινε από εμπνεύσεις και δυνάμεις.

Το ματς:


Με τις άμυνες… ξεχασμένες στα αποδυτήρια έβρεξε γκολ στο πρώτο 20λεπτο στη Λεωφόρο. Η τριπλέτα των Ουάρντα - Βιγιαφάνες –Κάπελ σε συνδυασμό με την καλή μέρα που βρισκόταν ο Αμπέντ έφερε ένα εκρηκτικό μείγμα. Ο 24χρονος Αργεντινός «χόρεψε» Ταυλαρίδη-Εσιέν κι έδωσε προβάδισμα στον Πανιτωλικό μόλις στο 2ο λεπτό. Η απάντηση ήρθε μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα από τον Παναθηναϊκό, με τον Αλγερινό να νικάει τον Κυριακίδη με τεχνικό σουτ. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός και αυτό βοήθησε παίκτες με εκρηκτικότητα όπως ο Κλωναρίδης, που σέρβιρε στο 11’ το 2-1 στον Πέτριτς.

inner

Το προβάδισμα δεν μπόρεσε να φέρει ηρεμία στην ομάδα του Στραματσόνι, που συνέχισε να ταλαιπωρείται ανασταλτικά και ο Μαρκόφσκι τιμώρησε την χαλαρότητα των Νάνο-Ταυλαρίδη και Στιλ κάνοντας το 2-2 στο 16’. Οι Αγρινιώτες μετά την ισοφάριση έδειχναν να πατούν καλύτερα, κρατώντας το «Τριφύλλι» μακριά από την περιοχή τους, ωστόσο, δεν απειλούσαν με την ίδια ευκολία. Μετά το 35’ οι πράσινοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, καθώς ανέβασαν σημαντικά την απόδοσή τους οι Νάνο και Πράνιτς. Η ομάδα του Μαντζουράκη κλείστηκε για πρώτη φορά στο ματς, όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει χώρους μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για πρώτο ημίχρονο.

Όπως τελείωσε, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Στραματσόνι επέστρεψε συγκεντρωμένη από τα αποδυτήρια και με οργανωμένες επιθέσεις από τα άκρα «άνοιξε» την αντίπαλη άμυνα. Μία από αυτές οδήγησε στο 3ο γκολ, με τον Πράνιτς να σεντράρει και τον Πέτριτς να νικάει για δεύτερη φορά στο ματς τον Κυριακίδη (51’). Ο Παναιτωλικός αντέδρασε σωστά, όμως εξίσου καλή ήταν και η προσαρμογή των πράσινων στις νέες συνθήκες.

inner

Με ιταλική συνταγή ο τεχνικός των γηπεδούχων έριξε λίγο περισσότερο το βάρος στην άμυνα, θέλοντας να σιγουρέψει πως ο Στιλ δεν θα κινδυνέψει. Μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο το πλάνο του Στραματσόνι έπιασε με τους πράσινους να μην απειλούνται σχεδόν καθόλου και παράλληλα να πιέζουν τους Αγρινιώτες και για τέταρτο γκολ. Τον στόχο τους τον πέτυχαν όταν οι Αγρινιώτες ανέβασαν όλους τους παίκτες μπροστά και ο Αμπέντ έγραψε στις καθυστερήσεις (90+2’) το τελικό σκορ, 4-2.




Οι συνθέσεις:


Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Βέμερ, Νάνο, Εσιέν, Αμπέντ, Πράνιτς, Πέτριτς (76' Λαγός), Καρέλης (83' Μπεργκ), Κλωναρίδης (63' Καλτσάς)

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Ατζαγκούν, Μαρινάκης, Σάντσεθ

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μάρτιν (87' Καμαρά), Κούσας, Βιγιαφάνες (79' Βασιλείου), Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Μύγας (81' Κουτρομάνος), Αρντά

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Ρομέρο, Μήλιος, Χαντάκιας

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος

Γήπεδο: Λεωφόρος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x