Stoiximan Super League

Χάνει... λάδια ο Παναθηναϊκός, «κόλλησε» στη Λιβαδειά

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τον Λεβαδειακό και... πίσω στη «μάχη» της 5άδας. Δοκάρι με Στανόγεβιτς οι Βοιωτοί και Κουρμπέλη -που ήταν οφσάιντ- οι «πράσινοι», δεν δόθηκε πέναλτι στον Χατζηγιοβάνη!

Ισόπαλοι χωρίς σκορ έμειναν Λεβαδειακός και Παναθηναϊκός, στο μεταξύ τους ματς που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στη Βοιωτία, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, πρώτοι χρονικά οι «πράσινοι», με την κεφαλιά του Κουρμπέλη -που ήταν οφσάιντ ωστόσο- στο 24’ και οι γηπεδούχοι με τη… φωτοβολίδα του Στανόγεβιτς στο 68’. Ενώ υπήρξε και ανατροπή του Χατζηγιοβάνη από τον ίδιο παίκτη αλλά αντί για πέναλτι υποδείχθηκε… οφσάιντ, στο 55ο λεπτό!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος μεν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά… μέχρι εκεί, ενώ στην επανάληψη οι παίκτες του ήταν κακοί, έδειξαν και πάλι να μένουν από δυνάμεις και ιδέες και εν τέλει έχασαν πολύτιμο έδαφος στην «μάχη» για την πεντάδα του πρωταθλήματος, φτάνοντας τους 28 πόντους αλλά με ματς περισσότερο…

Την ίδια ώρα, ο Λεβαδειακός παραμένει μεν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια του να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα και κυρίως... ψυχολογία για το δύσκολο έργο του στη συνέχεια.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα και, παίζοντας κυρίως από τα δεξιά με τους Γιόχανσον και Κουλιμπαλί, προσπάθησε να δημιουργήσει υπεραριθμία προκειμένου να «αδειάσει» την απέναντι πτέρυγα και να επιτεθεί από εκεί…

Ωστόσο, δυσκολεύθηκε αρκετά για να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή, ενώ και τις φορές που το έκανε αυτό, δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Απειλώντας για πρώτη φορά στο 8’, με το σουτ του Μακέντα από δύσκολη γωνία να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπάγιτς, ενώ τρία λεπτά μετά ο Κολοβέτσιος έστειλε τη μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η καλύτερη στιγμή για το «τριφύλλι» καταγράφηκε στο 24ο λεπτό, με τον Μακέντα να κάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Κουρμπέλη -που ήταν οφσάιντ, ωστόσο- να τον... μιμείται μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Μπάγιτς, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

inner

Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακός περίμενε τον αντίπαλό του πίσω από την μπάλα σχεδόν σε όλο το 45λεπτο, μειώνοντας σταδιακά τα λάθη του και ανεβάζοντας κάπως την πίεση του στα τελευταία 10 λεπτά αλλά χωρίς και πάλι να γίνει… αισθητός στον Διούδη.

Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ με τα στατιστικά να είναι 1-3 σουτ, 1-5 κόρνερ και 36%-64% κατοχή μπάλας, τους φιλοξενούμενους ανώτερους αλλά χωρίς αυτό να αποτυπώνεται και στο σκορ…

Στην επανάληψη, οι Βοιωτοί κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να βγουν μπροστά με το… καλημέρα, δείχνοντας πιο αποφασιμένοι... Βλέποντας την κακή επανεκκίνηση της ομάδας του, ο Γιώργος Δώνης άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, περνώντας τον Κουλιμπαλί δεξί μπακ και τον Γιόχανσον δεξί εξτρέμ.

Μάλιστα, στο 55’, ο Παναθηναϊκός δικαιούται να διαμαρτύρεται για μη καταλογισμό πέναλτι πάνω στον Χατζηγιοβάνη, μετά από «τακουνάκι» του Μακέντα, με τον διαιτητή Φωτιά να υποδεικνύει λανθασμένα οφσάιντ, κατόπιν συνομιλίας και με τον βοηθό Νατσιόπουλο…

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα, ο Χατζηγιοβάνης γύρισε πολύ ωραία από τα δεξιά στον Μακέντα, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ το «τριφύλλι» έπαιξε με 4-4-2 από το 68’. Όταν, με την είσοδο του Άλτμαν, ο Γιόχανσον πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Μπουζούκη να γίνεται δεξιός μέσος και τον Ισραηλινό να περνά δίπλα στον Μακέντα.

Ακόμα κι έτσι, ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες να προηγηθεί, με τα σουτ των Κονέ και Ζησόπουλου, μέσα σε ένα πεντάλεπτο, για να έρθει η μεγαλύτερη του στιγμή στο 68’. Όταν ο Στανόγεβιτς είδε τον Διούδη εκτός εστίας, έκανε ένα μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών!

inner

Από εκεί και μετά, δεν άλλαξε κάτι, με τον Καμπετσή να μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο, τον Παναθηναϊκό να παίζει με 3-5-2 και τον Άλτμαν να έχει ένα καλό σουτ, οκτώ λεπτά πριν τη λήξη.

Γιόχανσον και Ανγκουά πραγματοποίησαν καίρια τάκλιν σε Ιωαννίδη και Μακέντα, στο 88’ και στο 89’ αντίστοιχα, για να λήξει ο αγώνας ακριβώς όπως ξεκίνησε. Ισόπαλος, χωρίς σκορ…

inner

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (4-4-3): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Άνγκουα, Ντιόγκο, Ζησόπουλος, Κονέ, Στανόγεβιτς, Σαβαντογκό (77’ Νανγκίς), Μαρκόβσκι (84’ Ιωαννίδης), Γιακουμάκης (90’ Μελεγκ).

Παναθηναϊκός (3-4-3): Διούδης, Κουλιμπαλί (68’ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Δώνης (86’ Στάικος), Ινσούα, Μπουζούκης (80’ Καμπετσής), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης.

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:



Επιμέλεια: Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x