Stoiximan Super League

Χαρακίρι άνευ προηγουμένου για Παναθηναϊκό!

Απίστευτη «αυτοκτονία» για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι πέταξαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και η Βέροια τιμώρησε την καθίζησή τους στο δεύτερο, σοκάροντας το τριφύλλι στο 88' για το 1-1.

Έπαιξε με την φωτιά και «κάηκε» ο διπρόσωπος Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος, έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες, αλλά δεν «τελείωσαν» το παιχνίδι και η Βέροια τους σόκαρε στο 88’ για το 1-1.

Ως το ημίχρονο το τριφύλλι ήταν σε δαιμονισμένη κατάσταση, παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο (11 τελικές συνολικά) και βρίσκοντας δίχτυα με τον Μπεργκ στο 13’. Ωστόσο έπεσε πάνω σε έναν εξωπραγματικό Λόπεθ, ο οποίος έβγαλε τα πάντα και απέτρεψε το… 0-5. Οι παίκτες του Στραματσόνι… δεν βγήκαν να παίξουν στην επανάληψη, έκατσαν υπερβολικά πίσω, έδειξαν να μην έχουν πολλές δυνάμεις και ο Μπαλάφας με δυνατό σουτ δύο λεπτά πριν τη λήξη, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Κάπως έτσι ο, άξιος της μοίρας του, Παναθηναϊκός άφησε βαθμούς στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και δεν μπόρεσε να κλείσει την «ψαλίδα» με τον Ολυμπιακό, μένοντας στο -4 από την κορυφή.

Δύο πέναλτι δεν έδωσε στο τριφύλλι ο Βάτσιος. Ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε ανατροπή του Μπεργκ από τον Άρτσε στο 19’, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στο απλωμένο χέρι του Ναβαλόφσκι στο 32’, όπου εξίσου έπρεπε να δοθεί η εσχάτη των ποινών.

Το ματς

Ονειρική ήταν η εκκίνηση του αγώνα για τον Παναθηναϊκό, με τον Στραματσόνι να δικαιώνεται… 1000% για την επιλογή του να παίξει 3-4-1-2, έχοντας δίδυμο στην επίθεση τους Μπεργκ-Ιμπάρμπο. Κι αυτό διότι οι δύο προαναφερθέντες ήταν σε οργιώδη κατάσταση και δεν άργησαν να το επιβεβαιώνουν, στήνοντας «πάρτι» απέναντι στους αμυντικούς της Βέροιας. Μπορεί, λοιπόν, ο Κολομβιανός να νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Λόπεθ (μετά από ασίστ-τακουνάκι του Μπεργκ), μπορεί ο τερματοφύλακας της «βασίλισσας του βορρά» να αρνήθηκε το γκολ και στον Λουντ, όμως δεν μπορούσε να «ντύνεται»… Superman συνεχώς! Στο 13’, λοιπόν, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν μια ακόμα όμορφη συνεργασία, με τον Σουηδό να εκτελεί από διαγώνια θέση και να γράφει το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο (με Βιγιαφάνιες-Λουντ-Μπεργκ-Ιμπάρμπο σε πρώτο πλάνο), είχε καθολική υπεροχή, έπαιζε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, δεν ένιωθε την παραμικρή πίεση και θα μπορούσε για πλάκα να είχε φτάσει σε ένα ευρύ σκορ ως το ημίχρονο. Δεν το έκανε όμως για δύο λόγους! Αρχικά, γιατί ο Λόπεθ της Βέροιας ήταν σε μυθική κατάσταση και έβγαζε τα ΠΑΝΤΑ: Κατέβασε ρολά σε εντυπωσιακό εναέριο βολέ του Ιμπάρμπο, είπε όχι σε κοντινό σουτ του Λουντ, σταμάτησε ΚΑΙ τον Μπεργκ σε τετ-α-τετ, μετά από «αλανιάρικο» άδειασμα του Σουηδού στον προσωπικό του αντίπαλο. Και δευτερευόντως γιατί ο διαιτητής Βάτσιος έκλεισε τα μάτια σε δύο πέναλτι, όταν ο Άρτσε ανέτρεψε τον Μπεργκ (19’) κι όταν ο Ναβαλόφσκι σταμάτησε αντικανονικά με το απλωμένο χέρι του την μπάλα. Κάπως έτσι, αντί ο Παναθηναϊκός να πάει στα αποδυτήρια με ένα σκορ της τάξεως του… 0-5, πήγε με το «εύθραυστο» 0-1, που άφηνε τα πάντα ανοιχτά.

Δεν χρειάστηκαν πολλά λεπτά για να φανεί πως ο Παναθηναϊκός ήταν… διαφορετικός –προς το χειρότερο- στο δεύτερο μέρος, παρά το γεγονός πως ο Λόπεθ έσωσε ΞΑΝΑ την Βέροια σε ωραίο συρτό σουτ του Χουλτ. Και το προειδοποιητικό μήνυμα ήρθε στο 53’ με τον ώμο του Κουτρουμπή να σώζει πάνω στη γραμμή τους πράσινους και να μην επιτρέπει στον Μαλόν να ισοφαρίσει σε 1-1, μετά από νέα τραγική έξοδο του Στιλ. Τα λεπτά περνούσαν, αλλά οι πράσινοι είχαν κάτσει. Και είχαν κάτσει τόσο επικίνδυνα που η κατάσταση είχε αρχίσει να… μυρίζει. Η εικόνα των φιλοξενούμενων δεν θύμιζε σε τίποτα εκείνη του πρώτου μέρους. Σχεδόν καμία συνεργασία, αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση, έλλειψη δυνάμεων και την βασίλισσα του βορρά να πιστεύει –αν και δεν έφτιαχνε σοβαρές υποψίες ευκαιριών για την εστία του Στιλ- πως μπορεί να «κλέψει» τον βαθμό.

Έκανε «μπαμ» πως ο Παναθηναϊκός δεν πατούσε καλά. Είχε κάτσει πολύ πίσω, φάσεις δεν έβγαζε με τίποτα και είναι αλήθεια πως ο Στραματσόνι άργησε να κάνει διορθωτικές κινήσεις για να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα του. Η κλεψύδρα άδειαζε και η Βέροια έσφιγγε ακόμα περισσότερο τον κλοιό, κλείνοντας όλο και περισσότερο τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Και τελικώς η απόλυτη πράσινη καθίζηση τιμωρήθηκε από τον αρχηγό της βασίλισσας του βορρά! Στο 88’ ο Μπαλάφας έπιασε βολίδα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και ισοφάρισε, χαρίζοντας ανέλπιστο βαθμό στην ομάδα του. Και παράλληλα σόκαρε το τριφύλλι που αντί να κάνει επίδειξη δύναμης και να φύγει με ένα πολύ εύκολο διπλό –βάσει των ευκαιριών και του ωραίου ποδόσφαιρου που έπαιξε στο πρώτο 45λεπτο- έμεινε στο 1-1 και είδε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό να ανοίγει.

inner
inner
inner
inner

Βέροια: Λόπεθ, Μαλόν, Μαραγκός (58’ Σισοκό), Καλί, Ναβαλόφσκι, Άρτσε, Μπαλάφας, Χαροντάκης (69’ Σισίνιο), Βίτι (90’ Παπαστεριανός), Βασιλαντωνόπουλος, Καπετάνος

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής (80’ Ρέις), Μολέδο, Ιβανόφ, Χουλτ, Μέστο (89’ Ρινάλντι), Γουακάσο, Βιγιαφάνιες, Λουντ, Ιμπάρμπο (71’ Εμποκού), Μπεργκ

Στον πράσινο πάγκο: Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μπουμάλ, Λέτο, Ρέις, Ρινάλντι

Διαιτητής: Βάτσιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x