Stoiximan Super League

Χίλιες φορές ο Γούτας

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος σχολιάζει μέσω του sport-fm.gr την παρουσία του Μανουέλ Ντα Κόστα στον Ολυμπιακό.

Ο Μάρκο Σίλβα έχει γίνει αποδέκτης ουκ ολίγων αποθεωτικών σχολίων για τη δουλειά του στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ότι έχει κάνει ο Πορτογάλος ήταν σωστό ή ότι όλες οι μεταγραφικές του επιλογές ήταν πετυχημένες.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αφορμή για την αναφορά μας στο συγκεκριμένο θέμα ήταν το ρεπορτάζ περί ενδιαφέροντος της Σάντερλαντ για την απόκτηση του Μανουέλ Ντα Κόστα, του Μαροκινού στόπερ των “ερυθρόλευκων” ο οποίος ήταν εισήγηση του Σίλβα.

Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Ντα Κόστα, σεβόμενος την επιλογή του προπονητή, αλλά αυτό δε σημαίνει πως οι “ερυθρόλευκοι” είναι...υποχρεωμένοι να πορευτούν και την επόμενη σεζόν με τον Μαροκινό να είναι βασική επιλογή.

Αν λοιπόν η Σάντερλαντ έχει στο μεταγραφικό της “στόχαστρο” τον Ντα Κόστα τότε ο Ολυμπιακός θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη.

Με βάση αυτά που έδειξε ο Ντα Κόστα τη φετινή περίοδο, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Μαροκινός είναι ο στόπερ που θέλει ο Ολυμπιακός. Ούτε μπορεί να κερδίσει θέση στο ρόστερ των “ερυθρόλευκων” επειδή σκόραρε σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αν μάλιστα υπολογίσει κάποιος και τα χρήματα που παίρνει ο Ντα Κόστα απ' τους Πειραιώτες (περίπου 800.000 ευρώ το χρόνο) τότε βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα πως με αυτά τα λεφτά οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν να βρουν στην αγορά πολύ καλύτερο στόπερ. Στο φινάλε, χίλιες φορές να εμπιστευτούν οι πρωταθλητές τον Γούτα απ' το να συνεχίσουν με τον Ντα Κόστα βασική επιλογή και την επόμενη περίοδο.

Ο Γούτας στάθηκε άτυχος στο ξεκίνημα της χρονιάς με τον τραυματισμό στους κοιλιακούς και δεν μπόρεσε να παίξει. Αν ο νεαρός κεντρικός αμυντικός δεν είχε αντιμετωπίσει το πρόβλημα τραυματισμού, όχι μόνο θα είχε πάρει ευκαιρίες αλλά θα “έκλεβε” τις εντυπώσεις. Ο Γούτας επέστρεψε στην Ξάνθη τον Γενάρη με τη μορφή δανεισμού αλλά έχει παίξει μόλις δύο παιχνίδια.

Είναι πασιφανές ότι ο τραυματισμός τον επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό και ουσιαστικά η χρονιά πήγε χαμένη. Σε ηλικία 22 ετών έχει αγωνιστεί σε 80 ματς πρωταθλήματος και όσοι έχουν παρακολουθήσει τον νεαρό στόπερ τρις τρεις προηγούμενες χρονιές, γνωρίζουν το πόσο ταλαντούχος είναι ο νεαρός στόπερ.

Σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν είναι στα πάνω του και δεν βρίσκει χρόνο συμμετοχής ούτε στην Ξάνθη, γιατί έχει περάσει μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ωστόσο το καλοκαίρι αναμένεται να επιστρέψει στου Ρέντη και θα είναι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας των Πειραιωτών.

Το θέμα είναι βέβαια να προσπαθήσει και ο ίδιος να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του αλλά και ο Μάρκο Σίλβα του να του δώσει ευκαιρίες για ν' αποδείξει αν μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Μια προσεκτική ματιά όμως τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει ότι οι “ερυθρόλευκοι” είχαν κι έχουν καλούς Έλληνες κεντρικούς αμυντικούς, όπως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Μανωλάς και ο Σιόβας

Αν λοιπόν η Σάντερλαντ επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Μαροκινού, τότε ενδεχομένως η αγγλική ομάδα να γίνει ο δέκατος σύλλογος για τον οποίο θα παίξει ο Ντα Κόστα τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Κάτι λέει κι αυτό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x