Υπόκλιση στους παίκτες του έκανε μετά την ισοπαλία-πρόκριση της ΑΕΚ στη Βιέννη ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ανδαλουσιανός δήλωσε περήφανος για την ομάδα του και τα ψυχικά αποθέματα που δείχνε και εξισώνοντας την οικογένεια της «Ένωσης» με τη δική του, θέλησε να τις ευχαριστήσει και τις δυο.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους παίκτες του που έχουν τραυματιστεί, τονίζοντας και τη δική τους συμβολή στη μεγάλη επιτυχία.


Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ

Για το σημερινό παιχνίδι και την πορεία της ΑΕΚ στον όμιλο: «Υποφέραμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο γιατί δεν αξιοποιήσαμε τις δύο καθαρές ευκαιρίες. Ωριμάζουμε αν και έχουμε παίκτες χωρίς εμπειρία στην Ευρώπη. Νομίζω ότι βελτιωνόμαστε γιατί κατά την διάρκεια όλου του αγώνα βλέπαμε ότι μόνο με αδικία ή ατυχία δεν θα παίρναμε αυτή την πρόκριση που αξίζαμε.

Μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι σε έξι ματς δεν υπάρχει ούτε μία ήττα. Το αρνητικό κομμάτι είναι ότι μέσα στην έδρα μας είχαμε τρεις ισοπαλίες, όμως γυρίσαμε δύο παιχνίδια. Αυτό λέει πολλά για την ταπεινότητα και την καρδιά. Είμαι πάρα πολύ περήφανος για την ομάδα που προπονώ».


Για την επιστροφή της ΑΕΚ μετά τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν: «Η πίστη είναι μία πολύ όμορφη λέξη και μία πολύ δύσκολη έννοια. Ο κόσμος που είναι εδώ βγάζει κάτι πολύ δυνατό. Δείχνει ότι στηρίζει και είναι πάντα εκεί. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το κάνεις έργο και όχι μόνο λόγια. Υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν χρήματα για να στηρίζουν, όμως η πίστη είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Για τις έως τώρα επιδόσεις της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Θυμάμαι ότι πριν έντεκα μήνες πήρα μία δύσκολη απόφαση γιατί πριν ήμουν στο Κατάρ. Έχασα σημαντικά πράγματα όσον αφορά στην οικογένειά μου. Για αυτόν τον λόγο θέλω να αφιερώσω αυτή την επιτυχία σε όσα άτομα αγαπάνε την ΑΕΚ. Και να τα αφιερώσω σε όσα άτομα αγαπώ εγώ, που μου επέτρεψαν να έρθω να προπονήσω την ΑΕΚ.

Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, το ποδόσφαιρο το καθορίζουν τα αποτελέσματα, όμως αν κάνουμε μία σούμα θα μπορούσαμε να έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα σε αυτούς τους έντεκα μήνες. Είμαι πολύ περήφανος και ευγνώμων στις δύο οικογένειές μου, αυτήν εξ αίματος και αυτήν της ΑΕΚ».


Για το αν έχει συνειδητοποιήσει την επιτυχία της ΑΕΚ: «Εμείς αξιολογούμε το κάθε κομμάτι και βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Σας ευχαριστώ για την έρευνα, θα δώσω μεγαλύτερο κίνητρο στους παίκτες μου. Γνωρίζοντας πως ακόμα δεν έχουμε κατακτήσει τίποτα, είναι πολλά τα συναισθήματα στο κεφάλι μου.

Αυτή την στιγμή έχουμε τον Πέτρο, τον Γιάκομπ, τον Λαμπρόπουλο και τον Τσόσιτς εκτός. Είναι βασικοί παίκτες κι όμως εμείς έχουμε αυτήν την πορεία. Δεν θα ήταν δίκαιο να μην θυμηθούμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Είχα υποσχεθεί στον Λαμπρόπουλο ότι θα παίξει στην Ευρώπη και ευχαριστώ τον Θεό που τα καταφέραμε».

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ