Europa League

Χιμένεθ: «Έτσι προβοκάρω τον Σιμόες, του έλεγα για τον Κασεμίρο και… μου την έφερε»!

Προσγειωμένος -αλλά και κεφάτος- παρουσιάστηκε μετά τη μεγάλη πρόκριση της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Η ιστορία πίσω από τη μεταμόρφωση του Σιμόες σε σκόρερ και οι ατάκες για Αραούχο και Μελισσανίδη.

Γεμάτος όρεξη εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τη μεγαλειώδη πρόκριση της ΑΕΚ επί της Μπριζ.

Ο Ανδαλουσιανός προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, ωστόσο ήταν ιδιαίτερα κεφάτος απαντώντας στις ερωτήσεις.

Αφού απέφυγε λοιπόν να απαντήσει για τον Αραούχο (επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι μιλούν) αποκάλυψε ότι η μεταμόρφωση του Σιμόες σε σκόρερ οφείλεται στο… πικάρισμα που του κάνει με τον Κασεμίρο.

Παράλληλα τόνισε ότι ο Γαλανόπουλος «έσπασε τα κοντέρ», ενώ μοίρασε γέλιο με την απάντηση για τη σχέση του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, λέγοντας πως «όσο κερδίζουμε, όλα πάνε καλά».

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ

Για το γεγονός ότι ήταν η καλύτερη εμφάνιση της ΑΕΚ εδώ και πολύ καιρό: «Απλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε και την προσπάθεια μας να μεγαλώνουμε, αλλά και να ψάχνουμε λύσεις όταν υπάρχουν προβλήματα».

Για το αν η πρόκριση μεγαλώνει τις ευθύνες της ομάδας προς τον κόσμο: «Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε φιλόδοξοι και να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Όταν είμαστε στο 100% είμαστε ανταγωνιστική ομάδα, όταν είμαστε στο 99%, είμαστε απλά καλή ομάδα. Αυτό δεν αυξάνει τις ευθύνες μας, αλλά την όρεξη να δουλεύουμε. Σε τρεις μέρες έχουμε παιχνίδι και πρέπει να αποδείξουμε, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ότι είμαστε φιλόδοξοι. Όποιος δεν προλάβει να παίξει την Κυριακή, θα μπει ένας άλλος ή και ένα παιδί από την ακαδημία. Εγώ το ποδόσφαιρο το ξέρω να δίνεις μόνο το 100%. Άλλες φορές σου βγαίνει και άλλες φορές όχι».

Για το αν θέλει να σχολιάσει τα συνθήματα του κόσμου για τον Αραούχο: «Όχι, γιατί θα ήταν έλλειψη σεβασμού στους παίκτες μου. Ο Αραούχο έχει μεγαλώσει ποδοσφαιρικά στην Ελλάδα και το νιώθει αυτό απέναντι στον κόσμο. Το ξέρω γιατί μιλάμε. Εμείς όμως σκεφτόμαστε να γίνουν καλά οι επιθετικοί μας και αν όχι, είδατε σήμερα ότι ο Κλωναρίδης έκανε τη δουλειά που έκανε ο Αραούχο. Όταν δεν υπάρχει κάτι, πρέπει να ψάχνουμε λύσεις και όχι να γκρινιάζουμε».

Για το αν τα έξτρα ευρωπαϊκά παιχνίδια απαιτούν ενίσχυση: «Στην Ισπανία λένε ότι πρέπει να έχεις πολλές λύσεις στην ντουλάπα, δηλαδή να έχουμε λύσεις στο ρόστερ. Το σημαντικό όμως είναι παιχνίδι με παιχνίδι να είμαστε φιλόδοξοι και αν έρθει η διάκριση, καλώς. Αυτή η ομάδα με αυτή τη διοίκηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, ενώ φτιάχνει και το γήπεδο. Εγώ θέλω τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια, αλλά έχω και κατανόηση».

Για το τι είπε στους παίκτες του πριν το ματς: «Αυτό που πάντα τους λέω είναι να δείξουμε ότι είμαστε φιλόδοξοι και περήφανοι. Δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς γιατί βγαίνει από την καρδιά μου».

Για το ότι ο Σιμόες έβαλε δυο γκολ και κέρδισε ένα πέναλτι, ενώ είχε ευκαιρίες και στο πρώτο ματς: «Αυτό έχει την ιστορία του. Εγώ συνηθίζω να παρομοιάζω τους παίκτες μου με παίκτες από μεγάλα πρωταθλήματα. Τον προβοκάρω λοιπόν λέγοντας ότι ο Κασεμίρο, εκτός από καλός αμυντικός, σκοράρει κιόλας. Εγώ του το κάνω για πλάκα, αλλά φαίνεται ότι… τσίμπησε και σήμερα με δυο γκολ και ένα πέναλτι, μου την έφερε! Το αξίζει γιατί είναι μεγάλος επαγγελματίας και θυσιάζεται για τους συμπαίκτες του. Είναι όμως σημαντικό που προσφέρει στην επίθεση και σε αυτό τον βοηθούν και οι συμπαίκτες του. Σήμερα ο Γαλανόπουλος με το τρέξιμο που έχει ρίξει, έχει σπάσει τα κοντέρ».

Για το πόσο βοηθάει ψυχολογικά την ομάδα η ευρωπαϊκή παρουσία: «Έχει βοηθήσει πολύ και θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο του χρόνου που θα έχουμε πιο εύκολους αντιπάλους στην κλήρωση. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ονειρευόμαστε. Τώρα όμως πρέπει τα πόδια μας να πατούν στη γη και να ξέρουμε ότι όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε με τη δουλειά. Σήμερα χάρηκα γιατί είδα μια ατμόσφαιρα με ωραίο ποδόσφαιρο. Σήμερα ένιωθα ότι ήμουν στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ήταν δυο ομάδες που προσπαθούσαν να παίξουν, ο κόσμος βοηθούσε από την εξέδρα, ακόμα και οι διαιτητές ήταν Ισπανοί».

Για το αν μίλησε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη μετά το παιχνίδι: «Μιλάμε συχνά. Την ώρα που ο πρόεδρος έδινε συγχαρητήρια στους παίκτες, εγώ ήμουν έξω με τα παιδιά. Αν και σήμερα δεν μπόρεσα να τον χαιρετίσω, μιλάμε συχνά. Ο ίδιος μου λέει ότι με εκτιμάει κι εγώ το ίδιο. Όσο κερδίζουμε νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x