Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «Η ΑΕΚ μπορεί χωρίς τους δικούς της Μέσι και Μπουσκέτς»

Βέβαιος ότι η ΑΕΚ μπορεί να ανταπεξέλθει στο βαρύ πρόγραμμα, παρόλο που της λείπουν οι δικοί της… Μέσι και Μπουσκέτς (Μάνταλος και Γιόχανσον) δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ. Τι είπε για τις μεταγραφές.

Την πίστη του στις δυνατότητες της ΑΕΚ και την ικανότητά της να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα που έχει μπροστά της εξέφρασε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Πέραν της υπόθεσης Βράνιες, ο Ανδαλουσιανός αναφέρθηκε και στα αγωνιστικά θέματα της «Ένωσης».

Σημείωσε λοιπόν ότι θα ήταν ευπρόσδεκτη μια ακόμη μεταγραφή, αλλά δεν θα ενοχληθεί καθόλου αν μείνει η ομάδα όπως έχει.

Εξάλλου τόνισε ότι η «Ένωση» έχει καταφέρει να μείνει όρθια με σημαντικές απουσίες ως τώρα, αναφερόμενος κυρίως στους Μάνταλο-Γιόχανσον, τους οποίους χαρακτήρισε «Μέσι και Μπουσκέτς» της ΑΕΚ.


Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ

Για το αν χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση η ομάδα: «Και η καλύτερη μάδα στον κόσμο έχει ανάγκη βελτίωσης. Αν μείνουμε έτσι, θα είναι καταπληκτικά και αν όχι, πάλι θα είναι καταπληκτικά. Ήρθε ο Μασούντ, ήρθε ο Μοράν, αν έρθει κάποιος άλλος, είναι ευπρόσδεκτος. Αν όχι, συνεχίζουμε. Δεν κυριαρχεί η αναγκαιότητα να πάρουμε κάποια παίκτη και αυτό που σκεφτόμαστε είναι το πώς εμείς που βρισκόμαστε εδώ θα δώσουμε αυτά που πρέπει στα παιχνίδια που έρχονται».

Για τον απολογισμό του στον έναν χρόνο που κλείνει στην ΑΕΚ: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος με όλη τη δουλειά που έχουμε κάνει. Ίσως η ομάδα άξιζε κάτι παραπάνω στο 2017, αλλά θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι μερικές φορές ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι άδικος και ένα αποτέλεσμα μπορεί να καταρρίψει την καλή δουλειά που γίνεται. Αυτός ο χρόνος είχε καλά αποτελέσματα και αυτό θέλουμε να προσπαθήσουμε και φέτος».

Για το αν θέλει να μείνει κι άλλα χρόνια στην ΑΕΚ: «Σήμερα σε μια συνέντευξη που έδωσα σε φοιτητές σε πανεπιστήμιο της Σεβίλλης είπα ότι εγώ θα συνεχίσω να είμαι στο ποδόσφαιρο όσο μπορώ να μεταδώσω αυτό που νιώθω για το ποδόσφαιρο. Εκεί που νιώθω ευτυχισμένος, θα συνεχίσω να βρίσκομαι. Φυσικά και είμαι χαρούμενος στην ΑΕΚ. Δεν ήρθα μόνο επειδή μου έκανε πρόταση πέρυσι η ομάδα, αλλά επειδή έχω και αγάπη στην ομάδα. Δεν είμαι απ’ αυτούς που θα βγουν να φιλούν το σήμα, αλλά τη σέβομαι αυτή την ομάδα και την έχω στην καρδιά μου».

Για το αν θα προτιμούσε πρόκριση επί της Ντιναμό ή πρόκριση επί του Ολυμπιακού: «Πιθανώς ο κόσμος να προτιμάει να περάσουμε τον Ολυμπιακό. Το σημαντικό είναι ότι θα παίξουμε δυο μεγάλες προκρίσεις. Απέναντι στη Ντιναμό θα συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία, ενώ με τον Ολυμπιακό θα είναι ένας πρόωρος τελικός. Είμαστε δυο ομάδες που με αυτή την κλήρωση δώσαμε ανακούφιση στους υπόλοιπους. Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι χάος και γι’ αυτό δεν πιστεύω πως όποιος το κατακτά είναι η καλύτερη ομάδα. Είτε η ΑΕΚ, είτε ο Ολυμπιακός θα μείνει έξω, ενώ και οι δυο μπορούν να το κατακτήσουν. Λόγω της τύχης κληρωθήκαμε αντίπαλοι και θα δούμε ποιος θα επικρατήσει».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΛ: «Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν πολλές δυσκολίες στη Λάρισα. Ο αγωνιστικός χώρος δεν θα είναι στην καλύτερη κατάσταση και θα είναι δύσκολο να γίνει παιχνίδι κατοχής. Ελπίζω όμως να δυσκολέψει το ίδιο και την ΑΕΛ. Το σίγουρο είναι πως θα είναι ένα έντονο παιχνίδι, 3-4 μέρες πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό που θα είναι επίσης έντονο».

Για το αν έχει το ρόστερ η ΑΕΚ να αντέξει το βαρύ πρόγραμμα: «Πιστεύω ότι ναι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2017 ήταν μια καλή χρονιά, αλλά οι Μάνταλος και Γιόχανσον είναι εκτός, ενώ οι Τσόσιτς και Τσιγκρίνσκι έχουν χάσει το 50% των παιχνιδιών. Αυτό είναι το μεγαλείο όλων των παικτών της ΑΕΚ. Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ την Μπαρτσελόνα χωρίς τους Μέσι και Μπουσκέτς. Η ΑΕΚ μπορεί να δώσει τη μάχη της χωρίς αυτούς τους δυο, που είναι οι δικοί της Μέσι και Μπουσκέτς».

Για το αν θα καθιερώσει το 3-5-2: «Είναι ένα σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάποια ματς. Εγώ είμαι από τους προπονητές που προσαρμόζονται στα χαρακτηριστικά των παικτών. Για τη Λάρισα το σύστημα έχει αποφασιστεί και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα έχουμε έναν αντίπαλο που θα θέλει να πάρει αποτέλεσμα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επιβάλλουμε το δικό μας στιλ».

Για το πώς ζει τα παιχνίδια μακριά από τον πάγκο λόγω της τιμωρίας του: «Όλα μου τα παπούτσια είναι κατεστραμμένα επειδή χτυπάω συνεχώς στον τοίχο. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος να κατευθύνεις τους παίκτες. Δεν μπορείς να είσαι στον πάγκο και η διαφορά είναι κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσει η εντολή. Έχω ένα καλό επιτελείο που με διευκολύνει με κάθε τρόπο να διαχειριστώ το παιχνίδι. Προσπαθούμε να είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και ο ένας να φροντίζει για τον άλλον. Μέσα στις οικογένειες είναι και τα προβλήματα και πρέπει να τα διαχειριζόμαστε».

Για το πόσο τον έχουν βοηθήσει οι συνεργάτες του στην ΑΕΚ: «Δεν είναι μόνο οι άμεσοι συνεργάτες, είναι όλοι όσοι δουλεύουν στην ομάδα. Όλοι έχουν ένα μικρό μερίδιο στην επιτυχία που έχει μέχρι τώρα η ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι μιλάω πάρα πολύ καλά ελληνικά και αγγλικά, αλλά τα πάω καλά με τον διερμηνέα γι’ αυτό τον αφήνω εδώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x