Europa League

Χιμένεθ: «Ήθελα να βγάλω τέσσερις παίκτες στο 30’»

Την απελπισία που προκάλεσε και στον ίδιο η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Ριέκα παραδέχθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ

Στην τραγική εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε μετά το παιχνίδι με τη Ριέκα (2-2) ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ανδαλουσιανός σημείωσε ότι η ομάδα του δεν υπήρχε στο συγκεκριμένο διάστημα και τόνισε ότι -αν μπορούσε- θα έκανε τέσσερις αλλαγές (και όχι μόνο αυτή του Γκάλο) στο ημίωρο.

Κατά τ’ άλλα, ο Ανδαλουσιανός υπεραμύνθηκε της επιλογής του να μην ξεκινήσει τους Λιβάγια και Τσόσιτς, ενώ κάλυψε απόλυτα τον Τσιγκρίνσκι.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Χιμένεθ:

Για την εικόνα του ματς και τον Λιβάγια: «Είναι κρίμα να έχουμε χαρίσει σχεδόν όλο το πρώτο ημίχρονο. Τον Λιβάγια θέλουμε να τον έχουμε για πάρα πολύ καιρό, αλλά είναι άνθρωπος, δεν είναι μηχανή. Γι’ αυτό είμαι εγώ προπονητής και κρίνω πότε θα τον βάζω».

Για τον Κονέ και αν μπορεί να ανταποκριθεί σε ρόλο βασικού: «Ο Κονέ μπορεί να βοηθήσει όπως όλοι οι υπόλοιποι παίκτες. Δυστυχώς όμως στο ποδόσφαιρο μπορεί να συμβεί αυτό που συνέβη στο α’ ημίχρονο. Δεν είχαμε πει τίποτα για να παίξουμε έτσι. Δεν κάναμε τίποτα, ήταν σαν να μην βρισκόμαστε στο γήπεδο».

Για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ από ‘δω και πέρα: «Πρέπει να βελτιωθούμε και να δυναμώσουμε. Ίσως πρέπει να πιούμε περισσότερο κακάο ή να φάμε περισσότερο γιαούρτι».

Για το αν εξυπηρετεί την ΑΕΚ το ότι θα πάει για δυο αποτελέσματα στη Βιέννη: «Εμείς πάντα διαχειριζόμαστε τα παιχνίδια για να κερδίσουμε. Στο ποδόσφαιρο όμως άλλες φορές χάνεις, άλλες κερδίζεις και άλλες φέρνεις ισοπαλία. Οι λύσεις δίνονται μετά τα παιχνίδια και όχι μετά».

Για το τι είπε στους παίκτες στο ημίχρονο και μεταμορφώθηκε η εικόνα της ομάδας: «Έπρεπε να βγάλω έναν παίκτη στο 30’, αλλά ήθελα να βγάλω τέσσερις. Δεν ήταν μόνο ο Γκάλο που έφταιγε, αλλά όταν ένας παίκτης σου λέει ότι είναι 100%, πρέπει να τον πιστέψεις. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν τουλάχιστον τρεις παίκτες που έμειναν στο ξενοδοχείο. Είχαν 10 λεπτά στο δεύτερο για να δείξουν ότι θα ξυπνήσουν. Και το έκαναν. Ας πούμε ότι είναι η ικανότητα της ΑΕΚ να γυρίζει τα παιχνίδια».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Τσόσιτς: «Ο Τσόσιτς είναι ένας καταπληκτικός επαγγελματίας και έκανε τεράστια προσπάθεια να παίξει με τη Μίλαν. Αν ο τραυματισμός που έχει χειροτερέψει, μπορεί να του προκαλέσει τενοντίτιδα. Ήταν όμως να διαλέξω ανάμεσα στον Τσόσιτς και τον Τσιγκρίνσκι».

Για το αν θα άλλαζε κάτι στην αρχική σύνθεση που επέλεξε: «Θα πρέπει να μετράμε την απόδοση και όχι ποιος είναι μέσα. Δεν πρέπει να κοιτάμε τα πρόσωπα. Δεν θα άλλαζα απολύτως τίποτα».

Για τον Πατίτο: «Έχει κάποιο καιρό που δουλεύει καλά. Τα λεπτά που έπαιξε τα άξιζε. Έκανε καλή δουλειά, όπως και ο Λάζαρος που αντικατέστησε».

Για το αν ήταν ρίσκο η χρησιμοποίηση του Τσιγκρίνσκι μετά από τόσο καιρό: «Δεν μπορούσα να βάλω τον Λαμπρόπουλο. Έπρεπε να αποφασίσω ανάμεσα στον Τσιγκρίνσκι και τον Τσόσιτς και αφού ο Τσόσιτς δεν ήταν 100% έτοιμος, έβαλα τον Τσιγκρίνσκι. Στο δεύτερο ήταν καταπληκτικός και δεν έφταιγε καθόλου για τις στημένες φάσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x