Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «Θέλω να κερδίζω και στα φιλικά, καταπληκτικός ο Μπακάκης»

Τον Μιχάλη Μπακάκη αποθέωσε σε δηλώσεις του ο Μανόλο Χιμένεθ, ενώ υποστήριξε πως θέλει από τα φιλικά να βγάζει τόσο τα δικά του συμπεράσματα αλλά και να κερδίζει!

Ακόμη και στα φιλικά θέλει να κερδίζει ο Μανόλο Χιμένεθ! Μιλώντας στους απεσταλμένους του Τύπου στο Κίελτσε μετά το ματς με την Κορόνα, ο τεχνικός της ΑΕΚ υποστήριξε πως θέλει να νικάει και στα φιλικά αλλά και να βγάζει τα συμπεράσματά του.

Παράλληλα, ο Ανδαλουσιάνος εξήρε την απόδοση του Μιχάλη Μπακάκη, ενώ μίλησε και για τις τρεις διαφορετικές διατάξεις που χρησιμοποίησε στο φιλικό!

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στους απεσταλμένους του Τύπου στο Κίελτσε

Για το τι του άρεσε και τι όχι από την ομάδα του: «Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε λίγο σφιγμένοι, ο αντίπαλος μπήκε πιο δυνατά από εμάς, μας ανάγκασε να παίζουμε με απευθείας μπαλιές μπροστά, οπότε δεν τα πήγαμε τόσο καλά. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να δώσουμε ώθηση στην ομάδα, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, προηγηθήκαμε και αυτό μας έδωσε μια ηρεμία.

Η ομάδα του Κίελτσε στο δεύτερο ημίχρονο δημιούργησε ευκαιρίες κυρίως από την αριστερή πλευρά, αλλά είδαμε έναν καταπληκτικό αμυντικό σήμερα, τον Μπακάκη. Τα συμπεράσματα που βγάζω είναι ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε να παίζουμε τέτοιου είδους παιχνίδια, να κερδίζουμε τέτοιου είδους παιχνίδια, γιατί σίγουρα έξω από το ΟΑΚΑ θα αντιμετωπίσουμε πολλούς αντιπάλους οι οποίοι θα παίζουν στο τοπ, στα όριά τους και εμείς θα πρέπει και με μέση απόδοση να κερδίζουμε».


Για το αν είναι σημαντικές και οι νίκες στα φιλικά: «Η αλήθεια είναι ότι αν σήμερα είχαμε χάσει, αυτό που θα μπορούσα να πω θα ήταν ότι δεν μας ενδιαφέρει τόσο το αποτέλεσμα αλλά το να δουλέψουμε, να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, λόγω του ότι είμαστε στην προετοιμασία. Αλλά το να κερδίζεις είναι ωραίο. Εγώ προσωπικά θέλω να κερδίζω, είμαι ανταγωνιστικός τύπος και είναι καλύτερο και να βγάζεις συμπεράσματα και να κερδίζεις. Η αλήθεια είναι ότι αν με ενδιέφερε μόνο το αποτέλεσμα, δεν θα έδινα τόσο χρόνο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Θέλω να τους δω, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Στο μέλλον μπορεί να τους χρειαστείς άμεσα».

Για το που θα επικεντρωθεί την επόμενη εβδομάδα: «Αυτό που θα δουλέψουμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι περισσότερο την ταχύτητα, περισσότερο την εκρηκτικότητα, για να μην υπάρχει τόση ένταση που έχει συσσωρευτεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Περισσότερη ποιότητα θα έλεγα απ' ότι ποσότητα στην εργασία μας».

Για τον Σιμόες: «Μίλησα με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, μου είπε ότι αισθάνθηκε κάτι. Πιο πολύ βγήκε για να το προβλέψουμε παρά ότι έγινε κάτι σοβαρό. Είναι μια προετοιμασία που πρέπει να προσέξουμε και να αποφύγουμε να υπάρξουν τραυματισμοί (σς. οι δηλώσεις του έγιναν πριν μιλήσει με το ιατρικό τιμ και ενημερωθεί για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του Πορτογάλου μέσου)».

Για το ότι χρησιμοποίησε τρεις διατάξεις: «Είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας κι εγώ κάνω κάποιες δοκιμές. Δυστυχώς στα επίσημα παιχνίδια δεν μπορείς να κάνεις τόσες αλλαγές, για να μπορείς να αλλάξεις τόσα συστήματα, αλλά θέλω να δοκιμάσω κάποια πράγματα που μπορεί να χρησιμοποιήσω. Το 4-3-3 μπορεί να είναι μια διαφοροποίηση του 4-4-2. Εξαρτάται ποιοι ποδοσφαιριστές παίζουν, ποια κίνηση μπορεί να κάνει το επιτελικό χαφ για να βοηθήσει, τι χαρακτηριστικά έχουν τα αμυντικά χαφ που αγωνίζονται εκείνη τη στιγμή. Είναι ένα σύστημα (4-3-3) που δεν έχουμε δουλέψει, αλλά είναι μια απλή διαφοροποίηση του 4-4-2, βασιζόμενοι στα χαρακτηριστικά του κάθε ποδοσφαιριστή που συμμετέχει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x