Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «Δεν νομίζω η κατευθυνόμενη κριτική να προέρχεται μέσα από την ΑΕΚ»

Μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, την οποία απέδωσε στην έλλειψη έντασης στην τελική προσπάθεια, ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε συνέχεια στην δήλωσή του για την «κατευθυνόμενη κριτική».

Την δήλωσή του για την «κατευθυνόμενη κριτική» που δέχεται ανέλυσε στην συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Ατρόμητο ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ δήλωσε πως η κριτική δεν προέρχεται μέσα από την ομάδα, αφού όλοι όσοι είναι μέλη της θέλουν μόνο να κερδίζει.

Σχετικά με την ήττα από τους Περιστεριώτες στο ΟΑΚΑ, τόνισε πως έλειψε από τους κιτρινόμαυρους η ένταση στην τελική προσπάθεια, ενώ στάθηκε και στη φάση του Μάνταλου στο 46ο λεπτό. Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος πως ο Αραούχο μέσα από τα συνεχή παιχνίδια θα αποκτήσει ρυθμό και θα επιστρέψει! Επίσης, υποστήριξε πως η ομάδα χρειάζεται σταθερότητα ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στα συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά:

Για το πότε το αντιλήφθηκε την αδυναμία της ομάδας στα σερί παιχνίδι και πού το αποδίδει: «Δεν αντιλήφθηκα ποτέ ότι οι παίκτες δεν είναι ικανοί. Αυτό που δείχνουμε είναι ότι μετά από μία μεγάλη νίκη δεν μπορούμε να πάρουμε ακόμη μία νίκη. Για να μπορούμε και να θέλουμε να πετύχουμε μεγάλους στόχους πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίζουμε, να ξεκουραζόμαστε, να παίζουμε, να ξεκουραζόμαστε-να παίζουμε και πάλι το ίδιο. Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε με την ίδια ένταση κάθε τέσσερις μέρες. Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε με την ίδια ένταση κάθε τέσσερις μέρες. Πρέπει να το δείχνουμε αυτό».

Για το τι πηγαίνει λάθος στα τελευταία ματς: «Δεν ξέρω πως να προσεγγίσω την απάντηση. Είναι ξεκάθαρο πως μετά από ένα μεγάλο παιχνίδι, έρχεται τώρα μια μεγάλη αποτυχία. Δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπάθησαν οι παίκτες μου, γιατί θα ήταν σαν να λέω ψέματα στον ίδιο μου τον εαυτό. Αλλά μπορώ να πω πως απέναντι σε έναν πολύ καλά οργανωμένο αντίπαλο, εμείς με όλο το υλικό που έχουμε στην επίθεση δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Το κλειδί ήταν η έλλειψη έντασης στις επιθετικές προσπάθειες. Πρέπει να σκεφτούμε εάν αντέχουμε να παίζουμε ανά τέσσερις μέρες τόσο σημαντικά παιχνίδια».

Για το εάν θεωρεί ότι λείπουν εναλλακτικές λύσεις στο ρόστερ: «Οι ποδοσφαιριστές μου είναι αυτοί που έχω. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας χωρίς να σκεφτόμαστε ποιος μπορεί να έρθει».

Για τον Αραούχο: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι σαν να τηγανίζεις αυγό. Ο Αραούχο ήταν καιρό εκτός ομάδας με την Λας Πάλμας, ήταν τραυματίας, μετά ξεκίνησε να παίζει και τραυματίστηκε και στην ουσία δεν έκανε προετοιμασία. Συνεπώς δεν έχει ρυθμό. Εγώ πιστεύω ότι ο Σέρχιο είναι καλός παίκτης. Θα γίνει καλά παίζοντας. Όταν παίζεις τόσα πολλά ματς δεν υπάρχει χρόνος για έξτρα προπονήσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει και πάλι καλά».


Για το ότι δεν έκανε ροτέισον:
«Είναι έλλειψη σεβασμού προς εμένα αυτή η ερώτηση. Δεν υπήρξε ροτέισον στον Αστέρα. Έπαιξε ο Γιαννούτσος και ο Βινίσιους επειδή δεν υπήρχαν παίκτες. Σήμερα προσπάθησα να βάλω τους καλύτερους, αλλά δεν κερδίσαμε. Το ροτέισον γίνεται όταν οι παίκτες δεν είναι στο 100%, όταν είναι στο 100% θα παίζουν πάντα οι καλύτεροι. Στον Αστέρα δεν έπαιξαν οι Λόπες, Κλωναρίδης, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι. Είχαμε απουσίες λόγω τραυματισμών, αυτό δεν είναι rotation».».

Για το πρόβλημα όταν ο αντίπαλος παίζει κλειστά: «Στην Ξάνθη είχαμε σχεδόν 22 ευκαιρίες. Με τον Ολυμπιακό δεν θυμάμαι πόσες. Το ίδιο και με την Αούστρια. Το πρόβλημα είναι ότι οι αντίπαλοι αμύνονται καλά κι όταν δεν σκοράρουμε υπάρχει ο κίνδυνος να δεχτούμε γκολ. Αν το έβαζε ο Μάνταλος στο 46’ θα ξέραμε το αποτέλεσμα; Το ποδόσφαιρο εξαρτάται από την τύχη. Την ίδια φάση να έχει ο Πέτρος 100 φορές τις 99 θα την βάλει μέσα. Ο Ατρόμητος έκανε άψογα την αμυντική του δουλειά κι εκμεταλλεύτηκε την αντεπίθεση που έβγαλε. Το να παραμείνεις στην κορυφή είναι πολύ δύσκολο, ειδικά αν παίζεις και στην Ευρώπη. Κι αν σου ζητάνε να πρέπει να πάρεις και το Κύπελλο, επίσης. Αυτό το κάνουν μόνο οι μεγάλες ομάδες. Η ΑΕΚ θέλει να είναι η μεγάλη ομάδα. Στο πρωτάθλημα το προσπαθούμε και στην Ευρώπη προσπαθούμε και στο Κύπελλο θα το προσπαθήσουμε. Όταν χάνουμε δεν είμαστε τόσο κακοί κι όταν κερδίζουμε δεν είμαστε τόσο καλοί. Πρέπει να βρούμε μια σταθερότητα».

Για το εάν είναι εκνευρισμένος: «Δεν υπάρχει θέμα. Υπάρχει μεγάλος επαγγελματισμός αλλά και επαγγελματίες δημοσιογράφοι στην Ελλάδα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι ο Ανέστης είναι κακός όταν δέχεται ένα φοβερό γκολ την Ξάνθη και μετά από τέσσερις μέρες γίνεται ο ήρωας με τη Μίλαν. Αυτά τα πράγματα δεν μπορώ να τα καταλάβω. Όταν ένας συνάδελφος σας ρωτάει γιατί έγινε rotation με τον Αστέρα, θα πρέπει να το ψάξει πρώτα. Δυστυχώς σήμερα είναι πολύ εύκολο να κάνεις λαϊκισμό, ο κόσμος μπερδεύεται. Στην Ισπανία αυτό το λένε να τα έχεις καλά με όλους. Ο επαγγελματίας είναι πάντα επαγγελματίας είτε είναι υδραυλικός , είτε είναι γκολκίπερ, είτε παίκτης. Σέβομαι τη δουλειά σας και σέβομαι και τη δουλειά των ποδοσφαιριστών μου.

Για την κατευθυνόμενη κριτική: «Αυτό μένει για εμένα. Δεν χρειάζεται να τα πω όλα. Δεν νομίζω πάντως ότι είναι μέσα από την ομάδα. Εδώ όλοι θέλουμε να κερδίσει η ΑΕΚ»

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x