Stoiximan Super League

Χιώτης στον ΣΠΟΡ FM: «Αν κάνει λάθος, θα τα ξανακούσει ο Ανέστης»

Την ελληνική συνήθεια να αποθεώνει ή να κατακεραυνώνει αθλητές κατά περίσταση στάθηκε ο Διονύσης Χιώτης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη χθεσινή εμφάνιση του Γιάννη Ανέστη στο Μίλαν-ΑΕΚ.

Για το σχόλιό του στα social media που έγινε viral για την ξαφνική αποθέωση του Γιάννη Ανέστη για την εμφάνισή του στο Μίλαν-ΑΕΚ (0-0) από όσους μέχρι χθες τον «σταύρωναν» μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Διονύσης Χιώτης προβλέποντας πως αν τυχόν ξανακάνει λάθος θα αντιμετωπίσει σκληρή κριτική.

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ της ΑΕΚ θεωρεί, πάντως, πως ο τερματοφύλακας της «Ένωσης» έχει πλέον… σκληρύνει, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη φετινή ομάδα και τη δουλειά του Μανόλο Χιμένεθ.

Αναλυτικά, ο Διονύσης Χιώτης μίλησε στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα για:

-το σχόλιό του για την αποθέωση του Ανέστη μετά τα όσα έχει ακούσει κατά καιρούς: «Αν κάνει ένα λάθος, είναι δεδομένο ότι θα τα ξανακούσει. Δυστυχώς είναι θέμα νοοτροπίας των Ελλήνων. Ίσως είναι λίγο βαρύ αυτό που έγραψα, αλλά αυτή είναι η νοοτροπία που έχουμε σαν λαός».

-το μεγαλύτερο ατού του Ανέστη: «Όλοι έχουμε αδυναμίες, αλλά και πλεονεκτήματα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ο χαρακτήρας και η ψυχή κι αυτό δείχνει ότι το έχει ο Ανέστης. Δείχνει με τις εμφανίσεις που κάνει ότι δεν τον ακουμπά τίποτα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν για να παίζεις σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός».

-τη διαφορά του να είσαι τερματοφύλακας σε μεγάλη ομάδα: «Το να παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα είναι μέρα με τη νύχτα με το να παίζεις σε μια μικρή. Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η πίεση. Η μεγάλη ομάδα θα δεχτεί 2-3 φάσεις σε έναν αγώνα πρωταθλήματος. Σε μια μικρή ομάδα, μπορεί να κάνεις 12 αποκρούσεις, να έχεις χάσει με 3-4 γκολ και να είσαι ο καλύτερος παίκτης. Το λέω από προσωπική εμπειρία αυτό».

-τη χθεσινή εμφάνιση της ΑΕΚ: «Μου άρεσε πολύ το στήσιμο της ΑΕΚ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Μπορεί να μην απείλησε πολύ, αλλά δεν απειλήθηκε κιόλας. Στο δεύτερο μέρος ήταν αναμενόμενο να ασκήσει πίεση η Μίλαν, κάτι που είναι φυσιολογικό επειδή είναι μεγαλύτερη ομάδα. Όπως ήταν φυσικό και η ΑΕΚ να κοιτάξει περισσότερα τα νώτα της. Γενικά η ΑΕΚ μού άρεσε χθες».

-τη δουλειά του Χιμένεθ: «Είναι καλός προπονητής ο Χιμένεθ. Ένας κακός ή μέτριος προπονητής δεν θα είχε μεγάλη τύχη σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ. Το θέμα είναι ένας προπονητής να κουμπώνει και με την ομάδα».

-τη φετινή ΑΕΚ: «Αυτό που βλέπω είναι πως η ΑΕΚ έχει αποκτήσει πλέον χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Η ομάδα βγάζει καλή εικόνα. Σίγουρα έχει πληρώσει στα τελευταία ματς τις απουσίες της. Ίσως να ήταν λίγο υπερβολικό το ροτέισον στα προηγούμενα ματς, αλλά χρειάζονταν κάποιες αλλαγές, γιατί από το ματς με την Αούστρια έβγαλε κούραση. Γι’ αυτό λέω πως ίσως δεν χρειάζονταν τόσες πολλές αλλαγές. Όμως ο προπονητής βλέπει και ξέρει καλύτερα».

-το αν προτιμά την ΑΕΚ με τέσσερις ή με τρεις στην άμυνα: «Όταν μπορείς να παίξεις καλά και τα δύο συστήματα, τότε είναι το καλύτερο. Εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Χθες είχε πολλές απουσίες στην άμυνα, γι’ αυτό και προτίμησε αυτό το σχήμα».

-την παρουσία του Τζανετόπουλου: «Είναι υποχρέωση του κάθε ποδοσφαιριστή να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αρπάξει την ευκαιρία. Ο Τζανετόπουλος χθες μπήκε, έδειξε πως δουλεύει σωστά και ήταν από τους καλύτερους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x