Γενικά

Χόρεψε… σάμπα μέσα στη Γαλλία

Δεκαεπτά περίπου χρόνια μετά τη βαριά ήττα στον τελικό του Μουντιάλ, η Βραζιλία έφυγε νικήτρια (3-1) από το Παρίσι στη φιλική αναμέτρηση με τη Γαλλία, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Δεν συγκρίνονται οι δύο νίκες, αλλά δεν παύει να είναι ένα αποτέλεσμα που προσδίδει γόητρο σε μια ομάδα. Η Βραζιλία έφυγε με το «διπλό» (3-1) από το «Σταντ Ντε Φρανς», όπου το καλοκαίρι του 1998 είχε υποστεί ήττα (3-0) με κάτω τα χέρια στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την οικοδέσποινα Γαλλία.

inner

Οι παίκτες του Κάρλος Ντούνγκα επικράτησαν αυτών του Ντιντιέ Ντεσάν σε φιλική αναμέτρηση, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Ο Βαράν έκανε το 1-0 στο 21’ με σκαστή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά. Στο 40’ μετά από συνεργασία του Όσκαρ με τον Ρομπέρτο Φιρμίνιο, ο πρώτος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και νίκησε τον Τζέφερσον. Η ανατροπή έγινε στο 57’, με τον Γουίλιαν να βρίσκει τον Νεϊμάρ, που «τρύπησε» τον Μανταντά, ο οποίος δεν μπόρεσε να προστατέψει την κλειστή του γωνία.

inner

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 3-1 στο 69’ με τον τρόπο που είχαν «πληγωθεί» στο πρώτο ημίχρονο, με τον Γουίλιαν να εκτελεί το κόρνερ και τον Λουίς Γκουστάβο με σκαστή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στο τέρμα των «πετεινών».

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία δεν παίρνει μέρος στα προκριματικά του EURO 2016, καθώς διοργανώνει την τελική φάση.



Γαλλία (Ντεσάν): Μανταντά, Σανιά, Εβρά, Σακχό, Βαράν, Ματουϊντί (84’), Σισοκό (74’ Κοντογκμπιά), Βαλμπουενά (82’ Παγέ), Σνεϊντερλαν, Γκριεζμάν (74’ Φεκίρ), Μπενζεμά

Βραζιλία (Ντούνγκα): Τζέφερσον, Μιράντα, Τ. Σίλβα, Φελίπε Λουίς, Ντανίλο,Λουίς Γκουστάβο, Ελίας (90+2’ Μαρσέλο), Νεϊμάρ, Γουίλιαν (83’ Ντάγκλας Κόστα), Όσκαρ (86’ Σόουζα), Ρομπέρτο Φιρμίνιο (88’ Λουίς Αντριάνο)


Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x