Stoiximan Super League

«Χόρεψε» τον Λεβαδειακό στη... βροχή ο ΠΑΣ!

Παρά την καταρακτώδη βροχή στους «Ζωσιμάδες», ο ΠΑΣ Γιάννινα με πρωταγωνιστή τον Κρίζμαν (δύο γκολ) επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από δύο μήνες!

Επιστροφή στις νίκες, μετά από 6 ανεπιτυχείς προσπάθειες για τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Οι Ηπειρώτες νίκησαν στους «Ζωσιμάδες» με 2-0 τον Λεβαδειακό, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κρίζμαν, ο οποίος αρχικά άνοιξε το σκορ στο 18’ και στο 50’ «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του με ένα πανέμορφο ανάποδο ψαλίδι! Έτσι, ο ΠΑΣ έβαλε τέλος σε ένα σερί έξι παιχνιδιών χωρίς νίκη (5 ήττες και 1 ισοπαλία) και έφτασε τους 10 βαθμούς, βγαίνοντας έτσι από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Από την άλλη, ο Λεβαδειακός, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει καλό ρυθμό σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, έμεινε στους 7 βαθμούς, 3 κάτω από τη «σωτηρία».

Το παιχνίδι

Ευεργετικά φαίνεται πως λειτούργησε η διακοπή του πρωταθλήματος για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Γιάννη Πετράκη να έχει αρκετό χρόνο στην διάθεση του να διορθώσει κάπως τα «κακώς κείμενα» της ομάδας του.

Η ομάδα των Ιωαννίνων μπήκε εξ αρχής στο παιχνίδι με σαφή διάθεση να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Από την άλλη, ο Λεβαδειακός βρισκόταν σε πιο παθητικό ρόλο, με τους παίκτες του Τζουζέπε Σανίνο να βρίσκονται στο δικό τους μισό και να δίνουν μεγαλύτερο βάρος στην αμυντική τους λειτουργία.

Το παιχνίδι κινήθηκε σε αρκετά χαμηλό τέμπο στο πρώτο ημίχρονο, μιας και ο αγωνιστικός χώρος ήταν «βαρύς» λόγο της βροχής, με τους γηπεδούχους ωστόσο να έχουν τη κατοχή της μπάλας (55%-45%) και να δημιουργούν πιο επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μπάγιτς.

Μάλιστα ο ΠΑΣ, στην πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού. Ο Μπουκουβάλας με ωραία «γλυκιά» σέντρα από τα αριστερά βρήκε στην «καρδιά» της περιοχής τον Κρίζμαν, παρά την προσπάθεια του Κρνέτα να απομακρύνει, και εκείνος με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Με το γκολ του 29χρονου Κροάτη ο ΠΑΣ μετουσίωσε την υπεροχή που είχε μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Λεβαδειακός μετά το μισάωρο ανέβασε τις γραμμές του και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, δημιουργώντας την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 32’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Στανόγιεβιτς, η κεφαλιά του Ζησόπουλου πέρασε πάνω από την εστία του Βελλίδη. Μάλιστα, οι Βοιωτοί δέκα λεπτά αργότερα και πάλι από στημένη φάση, πέτυχαν γκολ με προβολή του Μαρκόφσκι, με τον βοηθό ωστόσο να υποδεικνύει ορθός σε θέση οφσάιντ τον Σέρβο επιθετικό.

Διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν σαφώς πιο βελτιωμένη εικόνα, κυρίως επιθετικά, και να γίνονται αρκετές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Οι Γιαννιώτες αιφνιδίασαν στα πρώτα λεπτά τους φιλοξενούμενους, και αφού προειδοποίησαν πρώτα στο 47’ με το επικίνδυνο γύρισμα του Παμλίδη, τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Γκριζμάν με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 2-0. Συγκεκριμένα, ο Αποστολόπουλος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, με τον Κριζμάν να πιάνει ένα εντυπωσιακό «ψαλίδι» ανάμεσα από τους δύο στόπερ και δίνει «αέρα» δύο τερμάτων ομάδα του.

Στην συνέχεια, ο Λεβαδειακός προσπάθησε να «ξαναμπεί» στο παιχνίδι, όμως το δυνατό σουτ του Μάνγκα στο 58’ πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 77’ ήταν η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει, με τον Κριζμάν να «αγγίζει» το χατ-τρικ, ωστόσο του πλασέ που δοκίμασε μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ. Το παιχνίδι δεν πήγαινε καθόλου καλά για τους Βοιωτούς κάτι το οποίο φάνηκε τρία λεπτά αργότερα, με την τύχη να τους γυρνά την «πλάτη», όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη η κεφαλιά του Ζησόπουλου «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους σκορ με ιδιαίτερη άνεση, φτάνοντας στην πρώτη νίκη τους μετά από δύο μήνες.




Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης/4-3-3): Βελλίδης - Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος – Νικολιάς, Λίλα, Γιάκος – Ντόλοβατς (46’ Ξύδας), Παμλίδης (84’ Σιόντης), Κρίζμαν (76’ Αθανασιάδης).

Στον πάγκο: Μιχαήλ Ν., Κακούμπα, Σκόνδρα, Μυστακίδη.

Λεβαδειακός (Τζουζέπε Σανίνο/4-2-3-1): Μπάγιτς – Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κρνέτα – Καραχάλιος, Όμο (75’ Καθάριος) – Σαβαντογκό, Στανόγεβιτς (57’ Ιωανίδης), Νανγκίς (56’ Μάνγκα) – Μαρκόφσκι.

Στον πάγκο: Ζωγράφο, Νίκα, Χατζηλάμπρο, Βήχο.

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας
Βοηθοί: Δημήτριος Σαμοΐλης, Γεώργιος Παλαμίδας
Τέταρτος: Γεώργιος Βρέσκας

Επιμέλεια: Λουκάς Χατζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x