Stoiximan Super League

«Χόρευε» σε ρυθμούς Λουτσιάνο ο Παναθηναϊκός!

Τα προβλήματα, προβλήματα, αλλά και η φανέλα, φανέλα! Με τον Λουτσιάνο να δείχνει την αξία του, ο καλός Παναθηναϊκός έβαλε επιβλητικά… ταφόπλακα στα όνειρα του Πανιωνίου για Ευρώπη (3-0)!

Εκτός γηπέδων αντιμετωπίζει... άπειρα προβλήματα, εντός γηπέδων παίζει σαν πραγματικός Παναθηναϊκός!

Με τον Λουτσιάνο σε ρόλο… μαέστρου, οι πράσινοι απέδρασαν από τη Νέα Σμύρνη με το εμφατικό 3-0 και… έσβησαν τις ελπίδες του Πανιωνίου για ευρωπαϊκή έξοδο.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός άνοιξε το σκορ με ωραία εκτέλεση φάουλ (35’), δημιούργησε το δεύτερο για τον Λουντ (38’), ενώ το… κερασάκι στη τούρτα μπήκε λίγο πριν τη λήξη από τον Μολίνς. Είχε τις στιγμές της η ομάδα του Γρηγορίου, αλλά έπεσε… πάνω στον Βλαχοδήμο κάθε φορά που έφτασε κοντά στο γκολ.

Στους 35 βαθμούς ανέβηκε το τριφύλλι (λόγω και του -3 από Βέμερ), στους 34 έμειναν οι Νεοσμυρνιώτες και στο -5 από την πέμπτη θέση (συγκατοικούν Ξάνθη-Αστέρας), δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο του Πανιωνίου στο τέλος του πρώτου μέρους και (κυρίως) στο τέλος της αναμέτρησης.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση.

Το ματς

Μπορεί ο Πανιώνιος να μπήκε με μεγαλύτερη… ορμή, ωστόσο άλλαξαν γρήγορα-γρήγορα τα δεδομένα, με τον Παναθηναϊκό να υπερτερεί στο χώρο του κέντρου, να ισορροπεί την κατάσταση και να αναλαμβάνει όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες. Οι κυανέρυθροι έκαναν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους, «χαρίζοντας» εύκολα την κατοχή στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο πρώτο 20λεπτο προσπαθούσαν κυρίως με μακρινά σουτ να απειλήσουν την εστία του Κότνικ. Ο Μουνιέ έκανε ό,τι ήθελε από τα αριστερά (όπως και ο Πανιώνιος από τα δεξιά, με τον Ινσούα να μην μπορεί να ανακόψει τις όποιες επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων) και χάρη σε αυτόν ο Παναθηναϊκός… έφτασε κοντά στο γκολ.

Τη μία, όμως, το σουτ του δεν ήταν το καλύτερο δυνατό –κι ενώ θα μπορούσε να δώσει δίπλα στον Λουτσιάνο που ανοιγόταν- την άλλη έκανε γιο-γιο δύο αμυντικούς, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Κάτσε, αλλά ο Αλβανός χαφ δεν εκτέλεσε αμέσως από πλεονεκτική θέση και τελικώς ανακόπηκε. Την ώρα που ο Πανιώνιος έμοιαζε να έχει χάσει τη συνοχή του και αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, τότε ήταν που έφτασε και κοντά στο 1-0. Στο 33’, ο Ντουρμισάι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κουρμπέλη, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από Κολοβέτσιο-Βλαχοδήμο.

Και σα να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά αργότερα ήρθε η… τιμωρία! Αν και από διαγώνια θέση, αν και αρκετά μακριά, ο Λουτσιάνο δεν δίστασε να εκτελέσει απευθείας το φάουλ και να στείλει τη μπάλα… συστημένη στην κλειστή γωνία του Κότνικ που δεν κατάφερε να αποσοβήσει το υπέροχο γκολ του Βραζιλιάνου. Και στο… καπάκι ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» ξανά! Στο 38’, ο μέχρι τότε σκόρερ των πρασίνων είδε την κίνηση του Λουντ στον χώρο, του έδωσε… όπως έπρεπε και όταν έπρεπε και ο Φινλανδός αφού μπήκε στην αντίπαλη περιοχή… τίναξε τα δίχτυα για το σαφέστατο προβάδισμα του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο με 0-2!

Οι παίκτες του Πανιωνίου ήταν υποχρεωμένοι να βγουν μπροστά και να κυνηγήσουν… ό,τι μπορούσαν στο δεύτερο μέρος, αλλά είναι αλήθεια πως η εικόνα τους δεν ενέπνεε ιδιαίτερη αισιοδοξία στους φίλους τους, με τον Παναθηναϊκό όχι μόνο να μην απειλείται, αλλά να μην νιώθει… καν την ανάσα των Νεοσμυρνιωτών. Τα λεπτά περνούσαν, ο Γρηγορίου ανακάτευε την τράπουλα, αλλά ο Ιστορικός αδυνατούσε να πιέσει… ουσιαστικά. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως δημιούργησε την πρώτη του καλή στιγμή στην επανάληψη στο 65’, με τον Μπανανά να πιάνει από πλεονεκτική θέση την κεφαλιά, ωστόσο ο Βλαχοδήμος δήλωσε… παρών, διατηρώντας το 0-2.

Την ίδια στιγμή, οι πράσινοι δεν έκαναν κάτι… τρομερό στο χορτάρι. Έδειχναν να έχουν παρατήσει το επιθετικό κομμάτι (έχοντας το… αβάντζο δύο τερμάτων) και απλώς περίμεναν πίσω, δίχως όμως, όπως είπαμε και παραπάνω, να απειλούνται ιδιαίτερα από τον «νωχελικό» Πανιώνιο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν έδειχνε να έχει το πλάνο και τον τρόπο να… ξεκλειδώσει το σωστά στημένο τριφύλλι, το οποίο στο φινάλε εκμεταλλεύτηκε τα κενά στα μετόπισθεν των γηπεδούχων και έβαλε το… κερασάκι στη τούρτα. Στο 87’, λοιπόν, Μολίνς-Γιόχανσον έφυγαν στην κόντρα, ο δεύτερος πάτησε ωραία με τακουνάκι για τον συμπαίκτη του κι εκείνος πρόλαβε την έξοδο του Μπαντή, πλασάροντας με ωραίο τρόπο για το εμφατικό 0-3 στην Πλατεία…



Πανιώνιος: Κότνικ (46’ Μπαντής), Βλάχος (70’ Παπαγεωργίου), Σαραμαντάς, Οικονομίδης, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Κόρμπος, Σαββίδης, Σπιριντόνοβιτς (59’ Γεσίλ), Μασούρας, Ντουρμισάι

Στον πάγκο του Πανιωνίου: Νόβακ, Μπραχίμι, Ουάσινγκτον, Πινιώτης

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Λουντ, Μουνιέ (86’ Στάικος), Δώνης (72’ Μολίνς), Λουτσιάνο (84’ Χατζηγιοβάνης)

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Διούδης, Οικονόμου, Ευαγγέλου, Πίσπας

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Αλεξέας, Πετρόπουλος
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x