Ιταλία

Πρώην του Ολυμπιακού τον βάφτισε «malaka»! (pic)

Δεν είναι συμπατριώτης μας, αλλά χάρη σε έναν πρώην παίκτη του Ολυμπιακού που τον ανακάλυψε, ο Χόρχε Μαρτίνεθ πρόσθεσε στο όνομά του και το ελληνικότατο "Malaka" που θα τον ακολουθεί για πάντα!

«Souvlaki», «mouzaka», «malaka» είναι οι ελληνικές λέξεις που κάθε ξένος μαθαίνει όταν έρχεται στην χώρα μας. Έχει γίνει πλέον θεσμός.

Φαίνεται όμως πως η τρίτη κατά σειρά λέξη, που την εκφωνούμε αρκετά συχνά, στο εξωτερικό έχει άλλη χρήση.

Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε, καθώς αυτό είναι το προσωνύμιο του, συμπαθέστατου κατά τ’ άλλα, Χόρχε Μαρτίνεθ που δόθηκε δανεικός από την Γιουβέντους στην Γιουβεντούδ ντε Λας Πιέδρας της Ουρουγουάης.

Από αυτή τη μεταγραφή μαθεύτηκε και το ψευδώνυμο του Ουρουγουανού, ο οποίος είναι πρώτη είδηση στα μέσα της πατρίδας του, με το «malaka»γράφεται παντού. Βέβαια, οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για την σημασία του και θα πέσει… πολύ δούλεμα στον Μαρτίνεζ όταν μάθουν την ελληνική ερμηνεία της λέξης.

Το προσωνύμιο αυτό, μετά από... έρευνα που πραγματοποίησε το sport-fm.gr , φαίνεται πως του δόθηκε από τον παλιό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Χόρχε Μπάριος, ο οποίος τον είχε ως παίκτη στην ακαδημία, Μοντεβιδέο Γουόντερερς.

Ελληνικά... βαφτίσια!

inner

Για όσους θέλουν να τον γνωρίσουν καλύτερα μπορούν να τον βρουν στο twitter, όπου συστήνεται ως «MalakaOfficial». https://twitter.com/MalakaOfficial

Επιμέλεια: Νίκος Παπακαλός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x