Ισπανία

Θέλει τον Χουάν Μάτα η Μπαρτσελόνα!

Η άφιξη του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Old Trafford» σημαίνει... αποχώρηση για τον Χουάν Μάτα, με την Μπαρτσελόνα να εξετάζει την περίπτωση του 28χρονου μεσοεπιθετικού. Τελειώνει του Ντένις Σουάρες.

Από τον Αύγουστο του 2011, ως το καλοκαίρι του 2013, ήταν εκ των κορυφαίων -αν όχι ο κορυφαίος- παίκτης της Τσέλσι. Η έλευση του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως, περιόρισε τον αγωνιστικό του χρόνο, με τον Πορτογάλο να προτιμά τον Όσκαρ για το ρόλο του «δεκαριού». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2014 να πωληθεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έναντι 45 εκατ. ευρώ.

Ο Χουάν Μάτα, περί ου ο λόγος, είναι έτοιμος να βιώσει μια ανάλογη κατάσταση στους «κόκκινους διαβόλους». Μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζοσέ Μουρίνιο, είναι θέμα χρόνου ο βραχύσωμος Ισπανός μεσοεπιθετικός να αποτελέσει παρελθόν. Είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα βρίσκεται στα πλάνα του 53χρονου εν όψει της νέας σεζόν.

inner

Αυτό, θέλει να το εκμεταλλευτεί η Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με την «Mundo Deportivo», η νταμπλούχος Ισπανίας εξετάζει «ζεστά» την περίπτωση του 28χρονου άσου, με την καταλανική εφημερίδα να αναφέρει πως δύο φορές στο παρελθόν έφθασε κοντά στην «Μπάρτσα», η μεταγραφή όμως δεν τελεσφόρησε για διάφορους λόγους, οικονομικούς και μη.

Ο Χουάν Μάτα, ο οποίος την τριετία 2003-2006 πέρασε από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης (έφθασε ως την δεύτερη ομάδα), έμεινε εκτός αποστολής για το Euro από τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε, ενώ πέρα των άλλων, θέλει σύλλογο που να αγωνίζεται στο Champions League. Το δεδομένο πάντως είναι πως στην Μπαρτσελόνα δεν θα είναι βασικός, αλλά μια πολύ ποιοτική εναλλακτική λύση για τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Το συμβόλαιό του εκπνέει το 2018, ενώ είναι άγνωστο το ποσό που θα ζητήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την παραχώρησή του Ισπανού άσου, ο οποίος αγωνίστηκε φέτος για 4.084 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας συνολικά 10 γκολ και 11 ασίστ σε 54 συμμετοχές.

inner

Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η (επαν)απόκτηση του Ντένις Σουάρες από τη Βιγιαρεάλ, έναντι 3 εκατ. ευρώ. Η Μπαρτσελόνα θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα και θα πάρει πίσω τον Ισπανό χαφ, o οποίος το 2014 δόθηκε δανεικός στη Σεβίλλη και το περασμένο καλοκαίρι πωλήθηκε στη Βιγιαρεάλ, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

O Λουίς Ενρίκε έχει ανάψει πράσινο φως για την επιστροφή του 22χρονου μέσου, ο οποίος μπορεί να επωφεληθεί από ενδεχόμενη αποχώρηση του Ντάνι Άλβες. Αν γίνει αυτό, δεν αποκλείεται ο Σέρτζι Ρομπέρτο να μετακινηθεί στο δεξί άκρο της άμυνας (ώστε να αναπληρωθεί εκ των έσω το κενό του Βραζιλιάνου) και να «αδειάσει» μια θέση στη μεσαία γραμμή.

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x