Αγγλία

Χρόνια πολλά Ερίκ Καντονά! (video)

Τα 50 έκλεισε στις 24 Μαΐου ο πρώην θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Καντονά.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Καντονά, έχει γενέθλια σήμερα Τρίτη (24/5) και γίνεται 50 χρονών.

Ο παλαίμαχος Γάλλος σταρ, έχει ψηφιστεί από τους οπαδούς τις ομάδας ως ο καλύτερος παίκτης που έχει περάσει από τον αγγλικό σύλλογο πάνω από τεράστια ονόματα όπως ο Τζορτζ Μπεστ και ο Μπόμπι Τσάρλτον.

Το αν συμφωνεί κανείς με αυτό είναι υποκειμενικό, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ο μεγάλος Έρικ, με την εκκεντρική προσωπικότητά του, έχει βοηθήσει τους «κόκκινους διαβόλους» να γίνουν ένα από τα κυρίαρχα κλαμπ στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο Γάλλος πήγε στο Μάντσεστερ από την Λιντς Γιουνάιτεντ τον Νοέμβρη του 1992 και έκανε το ντεμπούτο του τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς στην νίκη με 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι.

Τον Ιανουάριο του 1995 σε παιχνίδι ενάντια στην Κρίσταλ Πάλας, ο Καντονά κλώτσησε σε στιλ «κουνγκ-φου» αλλά γρονθοκόπήσε έναν οπαδό των «αετών», ο οποίος τον προκαλούσε από την κερκίδα.

Ο Καντονά κρίθηκε ένοχος για επίθεση και καταδικάστηκε σε δύο βδομάδες φυλάκιση. Η ποινή του αργότερα μειώθηκε σε 120 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Η Γιουνάιτεντ τον απέκλεισε για δύο μήνες, με τον αποκλεισμό του να αυξάνεται στους οκτώ μήνες από την αγγλική ομοσπονδία.

Ο Καντονά συνέχισε να αγωνίζεται για τη Γιουνάιτεντ σκοράροντας στο πρώτο παιχνίδι του μετά τον αποκλεισμό, κόντρα στη Λίβερπουλ.

Τη σεζόν 1995-96 ο Έρικ Καντονά ανακηρύχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς από την αγγλική ομοσπονδία συντακτών ποδοσφαίρου (FWA Footballer of the Year).

Στις 11 Μαΐου 1997 έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι στην νίκη της Γιουνάιτεντ κόντρα στην Γουέστ Χαμ.

Ο μεγάλος Έρικ Καντονά είχε συνολικά 175 εμφανίσεις και 79 γκολ, έχοντας κατακτήσει τέσσερις φορές το αγγλικό πρωτάθλημα( 1992-93, 93-94, 95-96, 96-97) και 2 φορές το Κύπελλο (1993-94, 95-96).



Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τουμπακάρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x