Stoiximan Super League

«Χτυπάει» πρόκριση με όπλο την επίθεση

Μονόδρομος είναι για τον Παναθηναϊκό η πρόκριση στους ομίλους του Europa League, κάτι που γνωρίζει καλά ο Αντρέα Στραματσόνι. Με όπλο την επίθεση και 4-2-3-1 κόντρα στην ΑΪΚ οι «πράσινοι».

Είναι δεδομένο πως στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες «Γκαμπάλες», κάτι που γνωρίζει καλά τόσο ο Αντρέα Στραματσόνι, όσο και οι παίκτες του που θέλουν κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Άλλωστε, από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, ο Ιταλός τεχνικός χτίζει την ομάδα του με στόχο τα παιχνίδια των προκριματικών, ώστε να παρουσιαστούν οι «πράσινοι» όσο το δυνατόν καλύτεροι.

Τώρα, όσον αφορά την τακτική ο «Στράμα» φαίνεται πως έχει καταλήξει στο 4-2-3-1, εκτιμώντας πως έτσι η ομάδα του θα έχει συνοχή και θα είναι συμπαγής.

Ο Ιταλός τεχνικός περιμένει πολλά από τους επιθετικούς του, άλλωστε αυτό είναι το δυνατό χαρτί του Παναθηναϊκού, ενώ προβληματίζεται για την αμυντική γραμμή, αναζητώντας την καλύτερη διάταξη.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να επιλέξει και το 3-4-3 που πάντα έχει στο μυαλό του ο Στραματσόνι και το οποίο έχει δουλέψει αρκετά, έχοντας το δοκιμάσει μάλιστα και στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσέ.

Σίγουρα, «κλειδιά» για τους «πράσινους» είναι οι Λεντέσμα και Ζέκα, που θα πάρουν το μεγάλο βάρος στη μεσαία γραμμή. Ο Ζέκα, θα είναι αυτός που θα αναλάβει τις «βρώμικες» δουλειές, ενώ ο Λεντέσμα θα έχει ένα πιο δημιουργικό ρόλο, παίζοντας ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας.
Εκείνο πάντως που προβληματίζει, είναι η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, κάτι που φάνηκε και στα φιλικά. Όπως φάνηκε στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, υπάρχει πρόβλημα όταν η άμυνα του Παναθηναϊκού έχει να αντιμετωπίσει γρήγορους επιθετικούς. Πάντως, η ΑΪΚ δεν διαθέτει τόση ταχύτητα στην επίθεση όσο η Φενέρμπαχτσε, αλλά χρειάζεται προσοχή στο ανασταλτικό κομμάτι.

Επίσης, το γεγονός ότι ο Ιβάνοφ δεν είναι σε καλή κατάσταση, βάζει σε σκέψεις τον Στραματσόνι, που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x