Πορτογαλία

Χωρίς απώλειες…

Άλλη πιο εύκολα, άλλη πιο δύσκολα, οι Μπενφίκα και Πόρτο νίκησαν αντίστοιχα Μπελενένσες και Ακαντέμικα με 2-0 και 1-0, κρατώντας τη διαφορά τους στη Superliga, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής.

Η Μπενφίκα διατήρησε το +3 στην κορυφή της βαθμολογίας της Superliga, επικρατώντας με 2-0 στην έδρα της Μπελενένσες, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος και παραμένει το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στο -4 από την πέμπτη προνομιούχο θέση και την Γκιμαράες, διατηρώντας τις ελπίδες τους για την έξοδο στην Ευρώπη.

Οι «αετοί» ήταν σαφώς ανώτεροι και επικράτησαν δίκαια, χάρη στα τέρματα του Ζόνας στο 6’ και στο 60’. Μέχρι το 88' αγωνίστηκε ο Ανδρέας Σάμαρης.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Ζούλιο Θέσαρ, Αντρέ Αλμέιδα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Ελισέου, Σάμαρης (88’ Ρούμπεν Αμορίμ), Όλα Τζον (72’ Ταλίσκα), Πίτσι, Γκαϊτάν, Ζόνας (82’ Φέισα), Λίμα


Από την πλευρά της, η Πόρτο νίκησε δύσκολα με 1-0 την Ακαντέμικα στο «Ντραγκάο», όμως εξακολουθεί να ελπίζει για την κατάκτηση του τίτλου, ούσα στο -3 στη δεύτερη θέση από την κορυφή και ενόψει του ντέρμπι κορυφής στο «Ντα Λουζ» την επόμενη εβδομάδα.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν κάτω από τις μεσαίες θέσεις και δεν φαίνεται να έχουν στόχους για τη συνέχεια της φετινής περιόδου.

Οι «δράκοι» έχασαν πολλές ευκαιρίες και δικαιώθηκαν με το τέρμα του Ερνάνι στο 12’, αγωνιζομενοι με πολλούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή τους.


Η σύνθεση της Πόρτο: Φαμπιάνο Φρέιτας, Ρικάρντο, Ρέγες, Αλεξ Σάντρο, Χοσέ Ανχελ, Εβάντρο, Ρούμπεν Νέβες, Καμπάνια (65’ Ολιβερ), Κιντέρο (59’ Μαρκάνο), Αμπουμπακάρ (83’ Τζάκσον Μαρτίνεζ), Ερνάνι



Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 17/4

Γκιμαράες - Μπράγκα 1-0
(66' Βαλέντε)

Σάββατο 18/4

Πόρτο - Ακαντέμικα 1-0
(12' Ερνάνι)

Μπελενένσες - Μπενφίκα 0-2
(5' και 60' Ζόνας)

Κυριακή 19/4

Πάσος Φερέιρα - Μορεϊρένσε (18:00)

Πεναφιέλ - Αρoύκα

Ζιλ Βισέντε - Ρίο Άβε

Σετούμπαλ - Εστορίλ (19:00)

Σπόρτινγκ - Μποαβίστα (20:00)

Δευτέρα 20/4

Μαρίτιμο - Νασιονάλ (22:00)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x