Stoiximan Super League

Ζαραδούκας: «Βρήκα ξανά τον εαυτό μου στην Κέρκυρα»

Την ποδοσφαιρική του σταθερότητα βρήκε στην Κέρκυρα ο Γιάννης Ζαραδούκας και μέσω του sportfm.gr εξηγεί τι έχει αλλάξει στον ίδιο και την ομάδα.

Πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 31 του, γεννημένος στις 12 Δεκεμβρίου 1985. Δεν τον λες και μεγάλο, ωστόσο διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία από το πέρασμα του σε έντεκα ομάδες. Έχουμε και λέμε, Παναθηναϊκός, Πανσερραϊκός, Εθνικός, Ολυμπιακός Βόλου, Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Πλατανιάς, Ξάνθη και από το περασμένο καλοκαίρι η Κέρκυρα. Δέκα συν μία ομάδα για τον Γιάννη Ζαραδούκα.

Συνέντευξη στον Σωτήρη Ταμπάκο

Αναμφίβολα, η αγωνιστική περίοδος 2011-2012 ήταν μακράν η καλύτερη καθώς μέσω του Ολυμπιακού Βόλου κλήθηκε στην Εθνική ομάδα από τον Φερνάντο Σάντος. Ο αριστερός μπακ βρέθηκε στην ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα παιχνίδια με Ισραήλ, Λετονία και Κροατία για την προκριματική φάση του Euro 2012.

Στο νησί των «Φαιάκων» ξαναβρήκε τον εαυτό του, όπως μας λέει ο ίδιος, σε μία περίοδο που η Κέρκυρα παρουσιάζεται βελτιωμένη στο πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Ζαραδούκας αναλύει τους στόχους της ομάδας, στέκεται στη συμβολή του προπονητή του, Μιχάλη Γρηγορίου, ενώ παίρνει θέση για το πώς μπορεί να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γιάννη, έσπασε το αήττητο σερί των πέντε αγώνων στη Νέα Σμύρνη. Θεωρείς ότι θα μπορούσατε να πάρετε κάτι περισσότερο στο ματς με τον Πανιώνιο;

Ήταν ένα παιχνίδι που θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Όποιος σκόραρε θα νικούσε. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την ήττα. Είχαμε μία μοναδική ευκαιρία στα τελευταία λεπτά για να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Χάθηκε το αήττητο σερί, όμως συνεχίζουμε και κοιτάμε μπροστά τη συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Που οφείλεται η βελτιωμένη εικόνα της Κέρκυρας;

Η αλήθεια είναι ότι στο ξεκίνημα δεν είχαμε «δέσει» σαν ομάδα. Στην πορεία έγιναν κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, μπήκαν ορισμένοι έμπειροι ποδοσφαιριστές και έτσι βελτιώθηκε η κατάσταση.

Πόσο σημαντική είναι η συμβολή του προπονητή της ομάδας, Μιχάλη Γρηγορίου;

Ο προπονητής στηρίχθηκε στους πιο έμπειρους παίκτες και πλέον η ομάδα είναι πιο δεμένη, με ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Αμυνόμαστε ομαδικά και έτσι ο αντίπαλος δημιουργεί ελάχιστες ευκαιρίες στην εστία μας, ενώ γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση.

inner

Είναι εμφανής η βελτίωση της ομάδας στα τελευταία έξι παιχνίδια. Δέχεστε πολύ δύσκολα γκολ και γενικώς διεκδικείτε το θετικό αποτέλεσμα σε όλα τα ματς…

Πράγματι, πατάμε καλύτερα στο γήπεδο και πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Μόνο η ΑΕΚ μας δημιούργησε περισσότερες τελικές στην εστία μας. Στα προηγούμενα ματς με Ολυμπιακό, Βέροια, Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης παρουσιαστήκαμε πιο συμπαγείς και συγκροτημένοι με αποτέλεσμα να μην δεχθούμε πολλές ευκαιρίες.


Πίστευες ότι η Κέρκυρα θα πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ;

Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να γίνουν. Δεν περιμέναμε να παίξει τόσο καλά η ΑΕΚ. Μας αιφνιδίασε στο ξεκίνημα γιατί η εικόνα της δεν ήταν καλή στους προηγούμενους αγώνες. Στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιωθήκαμε και καταφέραμε να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Με τον Ολυμπιακό είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Η ομάδα μας δουλεύει σαν σύνολο και πάνω απ’ όλους και όλα είναι η ομάδα.

Συμφωνείς ότι ακολουθεί μία δύσκολη σειρά αγώνων που μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της Κέρκυρας στο φετινό πρωτάθλημα;

Σε αυτά τα παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές έχουν μεγαλύτερο κίνητρο και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο. Το τεχνικό τιμ «διαβάζει» καλά τον αντίπαλο και είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στα δύσκολα ματς που ακολουθούν στο πρωτάθλημα.

Ποιος είναι ο στόχος που έχετε βάλει από το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων;

Στόχος είναι η γρήγορη παραμονή της Κέρκυρας και να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα τα επόμενα χρόνια. Ασφαλώς και βελτιώθηκε η εικόνα της ομάδας σε σχέση με το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Είσαι ικανοποιημένος από την παρουσία σου στην ομάδα;

Σε προσωπικό επίπεδο με βοήθησε η παρουσία του προπονητή. Ο κ. Γρηγορίου με εμπιστεύτηκε και βρίσκομαι στις βασικές επιλογές του. Είμαι πολύ ευγνώμων απέναντι στην ομάδα, που μπορώ να την βοηθάω και η ομάδα να βοηθάει εμένα. Βρήκα ξανά τον εαυτό μου στην Κέρκυρα.

Που οφείλονται τα σκαμπανεβάσματα που είχες στην καριέρα σου;

Ορισμένες λανθασμένες επιλογές σε συνδυασμό με το ότι κάποιοι προπονητές δεν με πίστεψαν, με άφησαν πίσω. Πλέον, έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Κέρκυρα.

Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

Καταρχάς, να είμαι υγιής. Θέλω να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω την ομάδα μου σε κάθε παιχνίδι. Αυτό υπάρχει στο μυαλό μου.

inner

Κλείνοντας τη συζήτηση, θέλω να μου πεις τη γνώμη σου εάν υπάρχει περίπτωση να έρθουν καλύτερες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν θέλω να βλέπω δυσάρεστα τα πράγματα. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος από τη φύση μου. Πρέπει να μπουν στο ποδόσφαιρο, άνθρωποι που έχουν σχέση με την μπάλα. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να αναλάβουν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι παίκτες από την Εθνική ομάδα του 2004. Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x