Ισπανία

Ζιντάν ίσον... ροτέισον

Ροτέισον και Ζινεντίν Ζιντάν συνιστούν ταυτόσημες έννοιες. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης επιμένει στην τακτική της εναλλαγής παικτών μεταξύ των αγώνων.

Ο Γάλλος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν δεν εγκαταλείπει εύκολα τις αγαπημένες του συνήθειες. Στον 1,5 χρόνο παρουσίας του στον πάγκο των Πρωταθλητών Ευρώπης ο «Ζιζού» έχει κατακτήσει 7 τρόπαια κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του άκρως απαιτητικού κοινού της «Βασίλισσας». Ένας από τους βασικότερους λόγους των συνεχόμενων επιτυχίων είναι το εκτεταμένο ροτέισον που πραγματοποιεί ανάμεσα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του.

Η συγκεκριμένη λογική του επιτρέπει να ξεκουράζει τα βασικά «γρανάζια» των μαδριλένων ενώ ταυτόχρονα διατηρεί ενεργό ολόκληρο το ρόστερ του. Αξίζει να σημειωθεί πως τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Ζιντάν έχει χρσιμοποιήσει ήδη 21 ποδοσφαιριστές στα 10 παχνίδια της Ρεάλ σε ισπανικό και ευρωπαϊκό σούπερ καπ, πρωτάθλημα καθώς και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι μοναδικοί χωρίς χρόνο συμμετοχής είναι οι Αχράφ, Βαγιέχο και ο τρίτος τερματοφύλακας Λούκα Ζιντάν. Το απόλυτο των λεπτών συμμετοχής διατηρεί ο δεξιός οπισθοφύλακας Ντάνι Καρβαχάλ. Ακολουθούν οι Σέρχιο Ράμος και Κέιλορ Νάβας με 9 συμμετοχές.

Στην 6η αγωνιστική του εγχώριου πρωταθλήματος επικράτησε με 2-1 της Αλαβές εκτός έδρας με τον Ζιντάν να ξεκουράζει Λούκα Μόντριτς και Γκάρεθ Μπέιλ. Εκτός αποστολής βρέθηκε ο Τόνι Κρόος λόγω μυικών προβλημάτων και οι τραυματίες Μαρσέλο, Ερνάντεθ και Μπενζεμά. Ο Ντάνι Θεμπάγιος στην πρώτη του παρουσία στη βασική ενδεκάδα αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή με 2 προσωπικά τέρματα.

Επιμέλεια: Γιώργος Κουτρέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x