Την άρση του περιοριστικού όρου που υποχρεώνει τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα ζήτησε με αίτημά του ο δικηγόρος του αφεντικού της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βασίλης Δημακόπουλος.

Το αίτημα κατατέθηκε στο Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στη δική των 28 που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση, όπου ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» είναι εκ των κατηγορουμένων.

«Έφυγε χθες για Λονδίνο και λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων πρέπει να μείνει ως τις 15/3. Δεν χρειάζεται αυτός ο περιοριστικός όρος. Η βάση του είναι εδώ, το γραφείο του είναι στον Πειραιά, είναι πρώτος δημοτικός σύμβουλος, έχει 4 παιδιά εκ των οποίων τα 3 ανήλικα. Αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα, ζητώ να διαφοροποιηθεί ο όρος μόνο για τον μήνα Μάρτιο. Αντί για πρώτο πενθήμερο, να γίνει το πρώτο 15ημερο», ανέφερε ο δικηγόρος του κ. Μαρινάκη.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό το αίτημά του με τη λήξη της συνεδρίασης.

Στο μεταξύ, αυτή την ώρα καταθέτει ως μάρτυρας ο Αλέξης Κούγιας, σε συνέχεια της κατάθεσής του από την προηγούμενη συνεδρίαση. Παρόντες από τους κατηγορούμενους είναι οι: Κουρίδης, Σταθόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Προύντζος, Δούρος, Μπριάκος και Σπάθας.