Αγγλία

Ζλάταν: «Έχω έρθει για να νικήσω, όχι για να δω τον καιρό»

Πόσο... πολύ πολύ χαρούμενος είναι για την μεταγραφή του στην Γιουνάιτεντ και -φυσικά- πόσο του αρέσει να νικάει ξεκαθάρισε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, στη συνέντευξη που έδωσε λίγο μετά την ανακοίνωσή του

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνέντευξη του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν άργησε καθόλου.

Λίγα λεπτά μετά την επισημοποίηση, ο «Ίμπρα» μίλησε σε δημοσιογράφους και ξεκαθάρισε δύο πράγματα –επαναλαμβάνοντάς τα αρκετές φορές: Πόσο θέλει να κερδίζει και πόσο πολύ-πολύ χαρούμενος είναι για την μεταγραφή του.

«Και οι δύο γνωρίζουμε τι θέλουμε και αυτό είναι να νικάμε», ανέφερε για τη συνεργασία του με τον Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ περιέγραψε την μεταγραφή σαν «μια μάχη ανάμεσα στον Μεϊγουέδερ και τον Πακιάο. Όλοι έλεγαν πως δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά συνέβη».

Αναλύτικά:

Καλώς ήρθες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πώς νιώθεις;
«Eίμαι τρομερά ενθουσιασμένος. Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος. Επιτέλους έγινε! Είχαν γίνει πολλές συζητήσεις, αλλά φτάσαμε στη στιγμή που έγιναν όλα. Τώρα ξεκινάμε, τώρα αρχίζει η σκληρή δουλειά. Είμαι πολύ χαρούμενος και απλά περιμένω να γνωρίσω τα παιδιά, να προπονηθώ και είμαι εδώ, στις προπονητικές εγκαταστάσεις. Φαίνεται ένας μεγάλος σύλλογος, ένα τεράστιο κλαμπ, οπότε είμαι ενθουσιασμένος».

Είχαν ακουστεί πολλά και φαινόσουν να διασκεδάζεις μ’ αυτά. Είσαι χαρούμενος που τελείωσαν τώρα;
«Είμαι χαρούμενος και τώρα μπορώ να συγκεντρωθώ σε ένα πράγμα. Αυτό είναι η φανέλα της Γιουνάιτεντ. Μπορώ να αφήσω τα πάντα πίσω μου, γιατί έπαιζα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και γινόταν περισσότερη συζήτηση για το μέλλον μου, παρά για το Ευρωπαϊκό. Τελικά όλα τελείωσαν τώρα και μπορώ να συγκεντρωθώ στον καινούριο μου σύλλογο, να επιστρέψω στη σκληρή δουλειά και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Πόσο σημαντική ήταν η παρουσία του Ζοσέ Μουρίνιο στην μεταγραφή;
«Η απόφασή μου ήταν αρκετά εύκολη. Όλα τα υπόλοιπα ήταν δύσκολα. Το συγκρίνω με μια μάχη ανάμεσα στον Μεϊγουέδερ και τον Πακιάο. Όλοι έλεγαν πως δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά συνέβη. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, την Γιουνάιτεντ και τον Ζοσέ Μουρίνιο γιατί το έκαναν να συμβεί. Τώρα είμαι παίκτης της Γιουνάιτεντ και είμαι πολύ πολύ χαρούμενος. Η απόφασή μου ήταν το ευκολότερο κομμάτι. Τα υπόλοιπα ήταν ένας γρίφος, αλλά ο γρίφος λύθηκε και είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Πρέπει να έχεις υπέροχες αναμνήσεις από την συνεργασία σας στην Ίντερ.
«Έχω υπέροχες αναμνήσεις. Το μόνο που μετανιώνω σχετικά με τον Ζοσέ ήταν ότι πέρασα μικρό χρονικό διάστημα μαζί του. Μόνο μια σεζόν. Νικήσαμε μαζί, το απολαύσαμε, περάσαμε υπέροχα και έμαθα πολλά. Τον γνωρίζω σαν άνθρωπο, όχι μόνο σαν προπονητή και έχω να πω μόνο θετικά πράγματα. Είναι νικητής, είμαι νικητής, και οι δύο γνωρίζουμε τι θέλουμε και αυτό είναι να νικάμε. Όπου και αν πάμε νικάμε και θα νικάμε».

Ήταν ένα πέρασμα από την Premier League το μόνο που έλειπε από την λαμπρή καριέρα σου;
«Νομίζω πως είναι μεγάλη πρόκληση. Όπου κι αν έχω πάει, έχω κερδίσει. Ανυπομονώ γι’ αυτήν την νέα περιπέτεια, το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου και τη ζωή μου. Αν μπορέσω να κερδίσω εδώ, δεν ξέρω πόσοι παίκτες είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε διαφορετικά πρωταθλήματα, όπως εγώ, και να κερδίσουν ταυτόχρονα. Θα δουλέψω σκληρά, ξέρω την νοοτροπία μου. Ήρθα να κερδίσω και θέλω να κερδίσω. Πίσω από όλα είναι η σκληρή δουλειά. Αυτό είναι που κάνω μέχρι τώρα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Είναι μια συναρπαστική περίοδος για την premier league, με παίκτες και προπονητές να έρχονται. Τι ανυπομονείς σχετικά μ’ αυτό;
«Νομίζω συνολικά η Premier League και το να εκπροσωπήσω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κάθε παιχνίδι θα είναι θεαματικό για τον κόσμο, ειδικά με αυτό που πρόκειται να γίνει με τους νέους προπονητές και τους νέους παίκτες, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Θα είναι ένας διασκεδαστικός χρόνος με ανταγωνισμό, σκληρό ανταγωνισμός και δεν λυπάμαι γι’ αυτό.

Έχεις κερδίσει δέκα τίτλους σε έντεκα σεζόν. Μπορείς να το κάνεις κι εδώ;
Έχω έρθει για να νικήσω, δεν έχω έρθει για να σπαταλάω τον χρόνο ή να κοιτάζω τον καιρό. Είμαι εδώ για να νικήσω και αυτός είναι ο σκοπός μου. Δεν τα παρατάω μέχρι να νικήσω. Αυτός είναι ο σκοπός, να νικήσω. Θα παίξουμε στο Europa League και για οτιδήποτε παίζουμε, πάμε για τη νίκη. Με τον προπονητή, με τους παίκτες, δουλεύοντας ομαδικά, παίζοντας ομαδικά, μπορείς να εκπληρώσεις τους στόχους σου. Θα κάνουμε όλα όσα χρειάζεται να κάνουμε για να φτάσουμε στον φασικό μας στόχο».

Έχουμε πολλά υποσχόμενους επιθετικούς, όπως τον Μάρκους Ράσφορντ και τον Άντονι Μαρσιάλ. Μπορεί κάποιος σαν εσένα, με την εμπειρία σου, να τους βοηθήσει;
«Πιστεύω πως ναι. Έχω εμπειρία από διάφορες κουλτούρες και διαφορετικούς συμπαίκτες, παγκόσμιας κλάσης συμπαίκτες, οπότε έμαθα απ’ αυτός. Αρχικά, εξαρτάται από τον κάθε παίκτη. Αν είσαι επαγγελματίας και δουλεύεις σκληρά, τότε θα επιτύχεις. Θα γίνεις κορυφαίος παίκτης. Θα βάλω τα δυνατά μου για να βοηθήσω οποιονδήποτε, όχι μόνο τα δύο ονόματα που ανέφερες. Ακόμα την ομάδα, αν την επαναφέρω εκεί που ανήκει και αυτό είναι η κορυφή της βαθμολογίας.

Ανυπομονείς να παίξεις στο Ολντ Τράφορντ; Το έχεις κάνει ήδη μια φορά με την Ίντερ...
«Ναι, ανυπομονώ για το πρώτο παιχνίδι, θα απολαύσω κάθε δευτερόλεπτο και κάθε λεπτό απ’ αυτό. Το γήπεδο είναι φανταστικό, οι οπαδοί είναι ακόμα πιο φανταστικοί. Θα είναι μια μεγάλη μέρα για μένα και ανυπομονώ απόλυτα γι’ αυτό».

Μετά από μια τόσο μακρά σεζόν με την Παρί και την παρουσία σου στο Ευρωπαϊκό, πότε θα αρχίσεις την προετοιμασία για τη νέα σεζόν;
Τώρα ανασαίνω με ανακούφιση, γιατί όλα τελείωσαν, μετά από τόσες συζητήσεις και ίντριγκα. Τώρα είναι επίσημο. Είμαι παίκτης της Γιουνάιτεντ και είμαι ο πιο χαρούμενος στον κόσμο. Αλλά τώρα θέλω λίγη ξεκούραση, μετά από την μεγάλη σεζόν και το Euro. Θέλω να ξεκουραστώ. Πόσο καιρό θα είναι αυτό; Θα συζητήσω με το “αφεντικό” και θα δούμε».

Μετά την Παρί είπες πως ήρθες σαν βασιλιάς και έφυγες σαν μύθος. Όταν θα φύγεις από εδώ, πώς θα ήθελες να χαρακτηριστείς;
«Ας ελπίσουμε ότι θα έχω το ίδιο σενάριο. Αλλά αυτό είναι ένα νέο κεφάλαιο και δεν θέλω να συγκρίνω το παρελθόν με το παρόν. Ήταν διαφορετικά. Αυτό θα είναι διαφορετικό και θα το δείτε στο τέλος».

Ποιο είναι το μήνυμά σου για τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ;
«Είμαι φοβερά χαρούμενος και ενθουσιασμένος. Ανυπομονώ για την χρονιά που έρχεται. Είστε υπέροχοι, συνεχίστε να υποστηρίζετε την ομάδα. Αυτή η χρονιά θα είναι συναρπαστική και θα συμβούν φανταστικά πράγματα. Συνεχίστε να σπρώχνετε την ομάδα και θα σας το ανταποδώσουμε. Ας ελπίσουμε ότι θα σας επιστρέψουμε περισσότερο από ένα τρόπαιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x