Πορτογαλία

Ζοάο Ζότα: Από τις φωτογραφίες με τον Κριστιάνο πλέον ποδοσφαιρικός του διάδοχος

Ο νεαρός Πορτογάλος που πρόσφατα έγινε πρωταθλητής Ευρώπης U19, ήταν ο πρώτος σκόρερ και τον φωνάζουν διάδοχο του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το 2007 ήταν ένα από τα παιδάκια που κρατούν από το χέρι οι ποδοσφαιριστές όταν εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη των αγώνων και ποζάρουν μαζί τους όσο ακούγεται ο εθνικός ύμνος της χώρας, όταν πρόκειται για διεθνείς αναμετρήσεις.

Ο Ζοάο Ζότα, ήταν οκτώ ετών όταν είχε την τιμή να είναι εκείνος που θα συνοδεύσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής (γεννημένος 30-3-1999 στη Λισαβόνα), 11 χρόνια μετά είναι, πλέον, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Πορτογαλίας.

«Θέλω να ανεβάσω το επίπεδό μου. Έχω είδωλα τον Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι, Νεϊμάρ. Είμαι ο Ζότα, δεν είμαι άλλος», δήλωσε στην «Ο Jogo», όταν τον ρώτησαν αν μοιάζει στον Κριστιάνο.

Ο παίκτης της Μπενφίκα μόλις κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης U19 με την Πορτογαλία, αλλά και το βραβείο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης με πέντε γκολ στην τελική φάση, δύο από αυτά στον καθοριστικό αγώνα με την Ιταλία που τους έδωσε τον τίτλο. Παίζει κυρίως ως αριστερός εξτρέμ. Αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα στη Β’ Πορτογαλίας, ενώ τις τελευταίες τρεις σεζόν έπαιξε στη Youth League, το Champions League των εφήβων.

Στο παλμαρέ του είναι και το ευρωπαϊκό U17 που κατέκτησε το 2016.

Ο Ζότα έχει κάνει το ντεμπούτο του και με την U21 της Πορτογαλίας σε ένα φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x