Europa League

Ποια Λιόν; Ο… Πλιάτσικας!

Δεν απέφυγε τελικά τον… καναπέ η Λιόν! Οι Γάλλοι νίκησαν την Άστρα Γκιουργκιού (1-0) αλλά δεν μπόρεσαν ν’ ανατρέψουν το σκορ του α’ ματς και αποκλείστηκαν από τον Βασίλη Πλιάτσικα και την παρέα του

Μεγαλύτερη απ’ αυτή που μπορούσε να διορθώσει αποδείχθηκε η «γκέλα» της Λιόν στο πρώτο ματς με την Άστρα Γκιουργκιού.

Η ομάδα του Ουμπέρ Φουρνιέ νίκησε τους Ρουμάνους στην έδρα τους, αλλά το 1-0 (με γκολ του Φερί από το 31’) δεν μπόρεσε ν’ ανατρέψει το 2-1 της Γαλλίας.

Έτσι, η ομάδα των Πλιάτσικα και Αραμπατζή (βασικός ο πρώτος, εκτός αποστολής ο δεύτερος) πανηγύρισε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αντίθετα με τη Λιόν -και παρόλο που επίσης δυσκολεύτηκε- η Αϊντχόφεν έκανε αυτό που έπρεπε. Οι Ολλανδοί βρήκαν ξανά αντίσταση από την άσημη Σαχτέρ Σολιγκόρσκ, ωστόσο με δυο γκολ του Ντεπάι στο τέλος την απέκλεισαν με δεύτερη νίκη (2-0).

Κάτι παρόμοιο έκανε και η Ριέκα (που έφυγε με το άνετο 3-0 από την έδρα της Σερίφ Τιρασπόλ) ενώ τίποτα παραπάνω απ’ το να προστατεύσουν το σκορ του πρώτου αγώνα δε χρειάστηκε να κάνουν οι Τράμπζονσπορ και Ντνίπρο. Έτσι, με το 0-0 που απέσπασαν στις έδρες των Ροστόφ και Χάιντουκ αντίστοιχα, εξασφάλισαν κι εκείνες την παρουσία τους στους ομίλους.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x