sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές στα κορυφαία πρωταθλήματα

Πρόκειται για ποιοτικούς, σταθερούς σε απόδοση, αλλά και άκρως επιτυχημένους παίκτες που έχουν πρωταγωνιστήσει στις ομάδες τους όλα αυτά τα χρόνια και αποτελούν σύμβολο για αυτές.

Ένας πραγματικά μεγάλος ποδοσφαιριστής θα πρέπει να είναι σταθερά καλός σε όλη την πορεία της καριέρας του. Έτσι ξεχωρίζουν επτά εν ενεργεία ποδοσφαιριστές που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

7. Γκάρεθ Μπάρι
inner

Μπορεί να μην είναι ο πιο εντυπωσιακός παίκτης σε αυτή τη λίστα αλλά η σταθερότητά του σχεδόν 20 χρόνια στην Premier League δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Έπαιξε στην Άστον Βίλα, τη Μάντσεστερ Σίτι, την Έβερτον και τώρα αγωνίζεται στη Γουέστ Μπρομ. Ο 36χρονος μετράει 629 συμμετοχές και σκοπεύει να ξεπεράσει τον Γκικγς που έχει 632.

6. Τζον Τέρι
inner

Ο πρώην αρχηγός της Τσέλσι μετράει 492 συμμετοχές στην Premier League. Είτε τον αγαπά κανείς είτε όχι σίγουρα πρέπει να παραδεχθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν σημείο αναφοράς για τους «μπλε». Με τους Λονδρέζους μετράει 5 πρωταθλήματα 5 FA Cup, 1 Champions Leauge, αυτή τη στιγμή πάντως αγωνίζεται στην Άστον Βίλα.

5. Τζιανλουίτζι Μπουφόν
inner

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Μπουφόν; Αποτελεί το θρύλο της Γιουβέντους και όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης μόνο θετικά σχόλια έχει να κάνει για αυτόν. Ο 39χρονος πορτιέρο μετράει 620 συμμετοχές στη Serie A ενώ έχει κατακτήσει 8 φορές το πρωτάθλημα. Ο Ιταλός τερματοφύλακας ξεκίνησε την τεράστια καριέρα του στην Πάρμα.

4. Κλαούντιο Πιζάρο
inner

Ο 38χρονος επιθετικός πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Bundesliga φορώντας τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου αλλά και της Βέρντερ Βρέμης. Ακόμη έχει αγωνιστεί στην Αγγλία για λογαριασμό της Τσέλσι. Συνολικά μετράει 191 γκολ και 430 εμφανίσεις στο Γερμανικό πρωτάθλημα.

3. Στέφαν Κίσλινγκ
inner

Ο 33χρονος επιθετικός αποτελεί σύμβολο για τη Λεβερκούζεν στην οποία μετακόμισε το 2006 προερχόμενος από τη Νυρεμβέργη. Στη Bundesliga μετράει 144 γκολ σε 395 εμφανίσεις.

2. Ίκερ Κασίγιας
inner

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών και δόξασε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης με την παρουσία του εκεί. Ο πρώην αρχηγός των «Μερένχες» συμπλήρωσε 510 συμμετοχές στο Ισπανικό πρωτάθλημα και μεταξύ άλλων κατέκτησε 8 πρωταθλήματα και 3 Champions Leauge. Ο 36χρονος πορτιέρο αγωνίζεται από το 2015 στη Πορτογαλία για λογαριασμό της Πόρτο.

1. Τσαβι
inner

Ένας από τους πιο χαρισματικούς μέσους που έχει δει ποτέ το ποδόσφαιρο, είναι ταυτισμένος με την καλύτερη εποχή της Μπαρτσελόνα. Το όνομά του είναι συνώνυμο με το «τίκι-τάκα» που έφερε ο Γκουαρδιόλα στη «Μπάρτσα». Μέτρησε 505 συμμετοχές στο Ισπανικό πρωτάθλημα και σκόραρε 58 γκολ. Από τους Ισπανούς παίκτες μόνο ο Ινιέστα έχει περισσότερα τρόπαια από αυτόν. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στο Κατάρ για λογαριασμό της Αλ Σάντ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κομποθέκρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x