Επικαιρότητα

Το παρασκήνιο της έκπτωσης Ντογιάκου

Με ψήφους 6-3 αποφασίστηκε η έκπτωση Ντογιάκου από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών. Ποιοι ψήφισαν υπέρ κι όλο το παρασκήνιο, όπως το αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στον ΣΠΟΡ FM.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρασκήνιο της έκπτωσης του Ισίδωρου Ντογιάκου από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στην εκπομπή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6, η απόφαση για την πειθαρχική καταδίκη του δικαστικού λειτουργού ελήφθη με ψήφους 6-3 και οι δικαστές που πλειοψήφησαν ήταν οι εξής:

Ιωάννης Γιαννακόπουλος (Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, πρόεδρος του Συμβουλίου ως αρχαιότερος), Γεράσιμος Φουρλάνος (επίσης αντιπρόεδρος του ΑΠ), Γεώργιος Σακκάς (εισηγητής), Χαράλαμπος Καλαματιανός, Σοφία Καρυστηναίου και Δήμητρα Κοκοτίνη (αντιπρόεδροι).

Οι συγκεκριμένοι έκριναν ότι «έτσι που ενήργησε ο εγκαλούμενος εισαγγελικός λειτουργός, επέδειξε απρεπή συμπεριφορά εντός της υπηρεσίας, καθόσον εν γνώσει του προσέβαλε και απαξίωσε το θεσμό του προέδρου του Αρείου Πάγου και μείωσε το κύρος αυτού και κατά συνέπεια της Δικαιοσύνης, με τον ανακριβή ισχυρισμό ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου παρεμβαίνει εξωθεσμικά στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας.

Δεν επρόκειτο όμως για παρέμβαση, αλλά για διατύπωση γνώμης ως προς το νόμιμο της εκλογής αυτού. Με βάση τα περιστατικά αυτά η πράξη του εισαγγελικού λειτουργού συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, που προβλέπεται και τιμωρείται»
.

Όσο για την άποψη της μειοψηφίας (την οποία εξέφρασαν οι Αρεοπαγίτες Ιωσηφ Τσαλαγανίδης, Γεώργιος Κοντός και Μαρία Χυτήρογλου), ανέφερε έπρεπε να επιβληθεί στον κ. Ντογιάκο η πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης, την οποία ορθώς του είχε επιβάλλει το πρωτοβάθμιο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα κατά την άποψη του Αεροπαγίτη κ. Τσαλαγανίδη, ο κ. Ντογιάκος δεν τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα, που του αποδίδεται, ούτε είχε πρόθεση να προσβάλλει και να απαξιώσει το θεσμό του προέδρου του ΑΠ και κατά συνέπεια του κύρος της Δικαιοσύνης.

Αντιθέτως επεδίωκε την σύγκληση της ολομέλειας, προκειμένου τα μέλη της να διατυπώσουν την γνώμη τους σχετικά με τις διατάξεις που εφαρμόστηκαν κατά την εκλογή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Πέραν της έκπτωσής του, στον Ισίδωρο Ντογιάκο επιβλήθηκε πρόστιμο ίσο με τις αποδοχές του για 40 ημέρες, ενώ τη θέση του μέχρι να γίνουν ξανά εκλογές θα πάρει ο Αντώνης Λιόγας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x