Χρήστος Ρομπόλης

Ποιον αθλητισμό θέλουμε;

Την ώρα που χθες για πολλοστή φορά επιβεβαιώθηκε πόσο βαριά «άρρωστος» είναι ο ελληνικός αθλητισμός, Τιμ Ντάνκαν και Κρις Πολ παρέδωσαν μαθήματα για το πώς θα έπρεπε να τον αντιμετωπίζουμε.

Κι όμως, μιλάμε για το ίδιο άθλημα… Την ώρα που στην Ελλάδα ο αθλητισμός μέρα με τη μέρα αργοπεθαίνει από βίαιες συμπεριφορές οπαδών κι όχι μόνο, από ανθρώπους που δεν ξέρουν να νικούν ή να χάνουν και που αυτό που προορίζεται να φέρει τον κόσμο πιο κοντά δημιουργώντας φιλίες και σχέσεις υγιούς ανταγωνισμού καταντά να δημιουργεί μίσος και ορκισμένους εχθρούς, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Λίγες ώρες μετά τα όσα τραγελαφικά έγιναν στο ελληνικό ντέρμπι του μπάσκετ, αλλά και όσα έχουμε δει σε ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χάντμπολ ή οτιδήποτε άλλο αποτελεί αφορμή για να σπείρει τη διχόνοια και να δημιουργήσει αντίπαλα στρατόπεδα, οι συγκρίσεις με τις εικόνες από το ΝΒΑ είναι αναπόφευκτες.

Κλίπερς και Σπερς έδιναν τα ξημερώματα τον δικό τους «τελικό». Το διακύβευμα μεγάλο, πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας ντέρμπι, αγωνιστικά, οικονομικά ή όπως αλλιώς θέλετε…

Η ομάδα του LA με ένα απίθανο καλάθι του Κρις Πολ πάνω σε άμυνα του Τιμ Ντάνκαν λίγο πριν το τέλος πήρε την πρόκριση. Αμέσως μετά το τέλος του ματς, ο 39χρονος ηγέτης των «σπιρουνιών» είχε-παρά την πίκρα του για την ήττα σε ένα παιχνίδι που ίσως είναι και το τελευταίο της καριέρας του-το μεγαλείο να αγκαλιάσει σαν πατέρας τον πλέι μέικερ των νικητών, που έκλαιγε από τους πόνους, παίζοντας από τη δεύτερη περίοδο με μυϊκό τραυματισμό.

Το… ενσταντανέ τους ίσως είναι η αθλητική φωτογραφία της χρονιάς. Και ταυτόχρονα ένα μάθημα για όλους εμάς για το τι είναι πραγματικά ο αθλητισμός και πώς πρέπει να τον αντιμετωπίζουν, νικητές και ηττημένοι.

«Το καλάθι του ήταν απλά απίστευτο. Έπαιζε τραυματίας, αλλά άντεξε τον πόνο και τα κατάφερε να σκοράρει πάνω σε άμυνα δύο παικτών μας. Είναι ένας μεγάλος ηγέτης που χαίρεσαι να βλέπεις. Δυστυχώς ήμασταν εμείς σήμερα στην πλευρά των ηττημένων…», δήλωσε ο κύριος (με κεφαλαίο «Κ») Τιμ Ντάνκαν.

«Είναι κάτι σαν μέντορας για μένα. Του είπα πόσο πολύ τον αγαπώ. Είναι κρίμα να βλέπεις μια ομάδα σαν τη δική του να αποκλείεται», τόνισε με τη σειρά του ο Κρις Πολ, που όπως και ο «Τίμι» αναδείχθηκε από το Wake Forest.

Εσείς ποιον αθλητισμό από τους δύο προτιμάτε;

ΥΓ: Ανόητα Αμερικανάκια, πληρώνετε εκατοντάδες δολάρια για να δείτε Μεϊγουέδερ-Πακιάο σε pay-per-view κι εμείς βλέπουμε τσάμπα ξύλο κάθε εβδομάδα στα ελληνικά γήπεδα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x