Europa League

Ποιος είπε ότι είναι αδιάφορο;

Μπορεί η πρόκριση να χάθηκε, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς λόγους να θέλει αποτέλεσμα απόψε στην παγωμένη Μόσχα απέναντι στη Ντιναμό. Τι δήλωσαν Αναστασίου-Σίλντενφελντ και το πιθανότερο σχήμα.

Το τρένο της πρόκρισης για τους «32» του Europa League χάθηκε για τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια στους ομίλους, αρχής γενομένης από το αποψινό με τη Ντιναμό στη Μόσχα (18:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) μόνο αδιάφορο δεν είναι.

Τα κίνητρα για τους «πράσινους» είναι πολλά. Το ευρωπαϊκό τους πρεστίζ, η αναρρίχηση στην κατάταξη της UEFA (όπου έχουν κατρακυλήσει στην 94η θέση) που θα είναι πολύ χρήσιμη εν όψει των επόμενων κληρώσεων, αλλά και το διόλου ευκαταφρόνητο μπόνους (200.000 ευρώ για τη νίκη και 100.000 ευρώ για την ισοπαλία) προσφέρουν στους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου αρκετούς λόγους για να τα δώσουν όλα στην παγωμένη (η θερμοκρασία εκτιμάται πως θα είναι στο -5) «Arena Khimki».

«Ξέρουμε πως ήδη έχουμε αποκλειστεί από αυτό τον όμιλο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα τα παρατήσουμε. Ο Παναθηναϊκός έχασε αρκετούς πόντους που δεν θα επιστρέψουν αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει το κίνητρό μας», δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την αγωνιστική απραξία της ομάδας του. «Το τελευταίο παιχνίδι μας ήταν στις 9 Νοεμβρίου και μας λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιδράσει αρνητικά στους ποδοσφαιριστές και θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε μετά από τόσο μεγάλη αποχή».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γκόρντον Σίλντενφελντ. «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να νικήσουμε, θα πρέπει να παίξουμε πειθαρχημένα και οργανωμένα», ανέφερε ο Κροάτης αμυντικός, που είναι δανεικός από τη Ντιναμό, αλλά ξεκαθάρισε πως… είναι παίκτης του «τριφυλλιού». «Είναι ιδιαίτερο για εμένα να αγωνίζομαι απέναντι στην πρώην ομάδα μου, αλλά δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. Παίζω ποδόσφαιρο για την ομάδα μου και τον εαυτό μου. Είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού. Το συμβόλαιό μου με τη Ντιναμό τελειώνει το καλοκαίρι, αλλά δεν θα ανανεωθεί», τόνισε.

Στην Αθήνα έχουν μείνει ο Ζέκα που κρίθηκε ανέτοιμος και οι τραυματίες Ατζαγκούν και Καρέλης. Ένα πιθανό σχήμα, αν και ο Γιάννης Αναστασίου κράτησε κλειστά τα χαρτιά του όπως συνηθίζει, είναι: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Λαγός, Δώνης, Μπούι, Πράνιτς, Ντίνας και Κλωναρίδης. Θέση διεκδικούν και οι Πέτριτς και Μέντες. Στην αποστολή είναι ακόμη οι Στιλ, Αναγνωστόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Ρισβάνης.

Στον αντίποδα, η Ντιναμό έχοντας κάνει το 4/4 έχει ήδη προκριθεί στους «32», αλλά δεν σταματά εδώ καθώς θέλει και την πρώτη θέση. «Θέλουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Ελπίζουμε πως παρά το κρύο ο κόσμος μας θα έρθει στο γήπεδο και θα μας στηρίξει», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ, που δεν υπολογίζει τον Ιγκόρ Ντενίσοφ, ενώ αμφίβολος είναι και ο Ματιέ Βαλμπουενά. Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως θα γίνουν αρκετές αλλαγές από τη στιγμή που η πρόκριση έχει εξασφαλιστεί.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισραηλινός Έιταν Σεμέουλεβιτς. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Εστορίλ φιλοξενεί την Αϊντχόφεν και μόνο με νίκη διατηρεί ελπίδες πρόκρισης ως δεύτερη.

Βαθμολογία
1. Ντιναμό Μόσχας 12 (6-2)
2. Αϊντχόφεν 7 (5-4)
3. Εστορίλ 3 (3-4)
4. Παναθηναϊκός 1 (4-8)

Τελευταία αγωνιστική (11/12)
Παναθηναϊκός-Εστορίλ
Αϊντχόφεν-Ντιναμό Μόσχας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x