Τένις

Ποιος θα προπονήσει τον Μάρεϊ;

Μετά τη λύση της συνεργασίας του με την Αμελί Μορεσμό, ο Άντι Μάρεϊ ψάχνει τον επόμενο προπονητή του και το Sky Sports προτείνει πέντε πιθανές περιπτώσεις.

Ο Άντι Μάρεϊ, ο οποίος νίκησε το Νο.1 Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Masters της Ρώμης την Κυριακή, κέρδισε εφτά τίτλους υπό την καθοδήγηση της Αμελί Μορεσμό, αλλά απέτυχε να κερδίσει άλλο ένα Grand Slam.

Μετά την απρόσμενη ανακοίνωση του για το «διαζύγιο» με την Γαλλίδα προπονήτρια, η βρετανική ιστοσελίδα Sky Sports προτείνει πέντε πιθανούς υποψήφιους για αυτή τη θέση.

Αντρέ Αγκάσι

inner

Ο άλλοτε Νο.1 Αντρέ Αγκάσι έχει το «background» και είναι αυτό που χρειάζεται για να είναι ο νέος του προπονητής. Ο Αγκάσι κέρδισε οχτώ Grand Slam σε όλες τις επιφάνειες και θεωρείται ένας απ' τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών.

Ο Σκωτσέζος μεγάλωσε θαυμάζοντας τον Αγκάσι και ο Αμερικανός έχει εκφράσει ότι θα ήθελε στο μέλλον να ασχοληθεί με την προπονητική.

«Όταν βλέπεις το παιχνίδι από τα μάτια κάποιου άλλου και σκέφτεσαι πώς να τους βελτιώσεις, όλα αυτά ακούγονται σαν μια εξαιρετική εμπειρία», ήταν τα λόγια του Αγκάσι το 2014.

Παρόλα αυτά, ο Αμερικανός έχει και μια οικογένεια, όπου τα παιδιά του δεν είναι μεγάλα σε ηλικία, ενώ έχει τη δέσμευση, καθώς διαθέτει ακαδημίες τένις στην Αμερική. Ο Μάρεϊ είχε εκφράσει ότι χρειάζεται έναν προπονητή, ο οποίος θα είναι τις 25-30 εβδομάδες του τουρνουά και όχι να είναι λίγες μέρες. Έτσι όλα αυτά παίζουν ρόλο ώστε να τεθεί εκτός υποψηφιότητας ο Αγκάσι.

Τζον Μακ Ενρό

inner

Ο Μακ Ενρό, ήταν υποψήφιος να πάρει τη δουλειά το 2014 πριν ο Μάρεϊ προτιμήσει να επιλέξει την Μορεσμό. Ο Αμερικανός ήταν πάντα μεγάλος υποστηρικτής του Σκωτσέζου.

Πάντα υπήρχε σύγκριση μεταξύ του Μακ Ενρό και του Μάρεϊ, λόγω του ευέξαπτου στυλ που έχουν στο court. Ο Αμερικανός θα πρόσφερε ένα διαφορετικό στυλ κοουτσαρίσματος σε σχέση με αυτό που έχουν η Μορεσμό και Λεντλ, κάτι το οποίο μάλλον ελκύει τον Σκωτσέζο.

Ο Μακ Ενρό ήταν επίσης πετυχημένος στα διπλά, έχοντας κερδίσει 9 Grand Slam και 7 στα μονά. Ο Μάρεϊ θέλει να αξιοποιήσει τις γνώσεις του Αμερικανού προκειμένου να είναι μαζί με εκείνον και τον αδερφό του Τζέιμι στο Davis Cup και στους Ολυμπιακούς στο Ρίο το καλοκαίρι. Αναμένεται να δούμε αν ο Αμερικανός πειστεί στο να αναλάβει ένα καινούργιο πλάνο όσον αφορά το κοουτσάρισμα.

Λίντσεϊ Ντάβενπορτ

inner

Ο Μάρεϊ είχε στο παρελθόν πει για το πόσο σημαντική είναι η επιρροή μια γυναίκας στο προπονητικό τιμ. Η Ντάβενπορτ είναι άλλη μια κορυφαία παίκτρια, η οποία έχει κερδίσει τρία Grand Slam και ήταν Νo.1 και στα μονά καθώς και στα διπλά στη διάρκεια της καριέρας της.

Η Αμερικανίδα είναι διαθέσιμη, καθώς είχε τελειώσει τη συνεργασία της με την Μάντισον Κις μετά την εμφάνιση της στο Αυστραλιανό Όπεν. Η Κις είχε φτάσει στα ημιτελικά της Μελβούρνης, όπου πραγματοποίησε την καλύτερη της επίδοση σε Grand Slam και την έφερε στο top 20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Ντάβενπορτ υποστηρίζει πάρα πολύ τον Μάρεϊ, μετά την πρόσληψη της Μορεσμό ως προπονήτρια του και αν ο Σκωτσέζος επιλέξει να συνεργαστεί μαζί της, το θετικό σε εκείνη είναι το υψηλό προφίλ που έχει, το οποίο μπορεί να «φέρει» τα πάνω κάτω.

Λέον Σμιθ

inner

Ο αρχηγός της ομάδας Davis Cup της Μεγάλης Βρετανίας έχει εξαιρετική σχέση με τον Μάρεϊ, έχοντας καταφέρει υπό τις οδηγίες του, να φτάσει η Βρετανία στην κατάκτηση του Davis Cup μετά από 80 χρόνια!

Άλλο ένα πλεονέκτημα του Σμιθ είναι ότι γνωρίζει πολύ καλά την οικογένεια Μάρεϊ και μπορεί να κανονίσει το πρόγραμμα του γύρω από τις υποχρεώσεις που έχει με το Davis Cup, με το οποίο δεσμεύεται για άλλα τρία χρόνια.

Θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τον Σμιθ, ο οποίος προπονεί τον Μάρεϊ από την ηλικία των 11 με 15. Παρόλα αυτά, το ερώτημα είναι αν θα μπορεί να έχει χρόνο, αφού έχει τρία παιδιά και αυτό είναι το εμπόδιο σε επερχόμενη συνεργασία με τον Σκωτσέζο.

Ιβάν Λεντλ

inner

Ο άλλοτε προπονητής του Μάρεϊ ήταν αυτός που τον οδήγησε στις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του, κερδίζοντας δύο Grand Slam και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, στην διάρκεια των τριών χρόνων συνεργασίας του με τον Τσέχο.

Ο λόγος του «χωρισμού» τους το 2014 ήταν λόγω των υποχρεώσεων του Λεντλ. Ο Τσέχος έχει μια ακαδημία τένις στη Νότια Καρολίνα, ενώ έπαιζε περισσότερο στο τουρνουά των βετεράνων.

Ο Λεντλ βοήθησε στην εξέλιξη του forehand και του δεύτερου σερβίς του Σκωτσέζου, ενώ φρόντισε στο να ελέγχει την απογοήτευση και να διατηρεί τη συγκέντρωση του στους δύσκολους πόντους.

Η ακαδημία τώρα έχει κλείσει και ο Λεντλ ευελπιστεί να έχει για άλλη μια φορά τον ρόλο του προπονητή. Η σχέση τους και ο αμοιβαίος σεβασμός που έχουν και οι δύο μεταξύ τους, τους κάνει να είναι αποδεδειγμένα νικητές.

Πάντως ο Τσέχος είναι πιθανώς αντικαταστάτης της Μορεσμό, αφού ο Μάρεϊ μετά την απόλυση της Γαλλίδας συνεχώς «μπλέκει» το εγκώμιο του Λεντλ και το πόσο θα ήθελε να συνεργαστεί ξανά μαζί του.

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x