Χρήστος Ρομπόλης

Ποιος χρειάζεται τον Σπανούλη;

Εντάξει, προφανώς υπερβάλλουμε… Όμως ο Ολυμπιακός πιστοποίησε ΚΑΙ στη Βαρκελώνη πως μπορεί να ξεπετά περισσότερα κεφάλια από όσα του κόβουν ατυχίες και τραυματισμοί. Γράφει ο Χρ. Ρομπόλης.

Ίδιον μιας μεγάλης ομάδας είναι η δυνατότητα να ξεπερνά τις αναποδιές. Η ικανότητά της να αναπληρώνει οποιοδήποτε κενό και να αναδεικνύει πρωταγωνιστές. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει masters σε αυτό το πεδίο και η νίκη του στη Βαρκελώνη ήταν απλώς μία ακόμη απόδειξη.

Η απουσία του Σπανούλη και το όχι ανάλογο των αντιπάλων κίνητρο για νίκη έκανε πολλούς να πιστεύουν πως οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στην Καταλονία για να βγάλουν την υποχρέωση, με το βλέμμα κυρίως στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα, το πολύ πιο κρίσιμο ματς με την Μπασκόνια την επόμενη εβδομάδα και τη διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα που ακολουθεί. Αμ δε!

Ο Ολυμπιακός πιστοποίησε για πολλοστή φορά πως ό,τι δεν τον σκοτώνει, απλώς τον ισχυροποιεί. Ο αρχηγός έλειπε κι απέναντι σε μια ομάδα που παίζει αργά και σε χαμηλά σκορ το πρόβλημα μεγιστοποιείτο, αλλά ο υπαρχηγός και οι υπόλοιποι αρκούσαν και περίσσευαν για τη νίκη. Η μπάλα ακούμπησε στα στιβαρά χέρια του Πρίντεζη, ο Λοτζέσκι διέπρεψε όχι ως ελεύθερος σκοπευτής αλλά ως κουβαλητής της μπάλας και δημιουργός, ο Μάντζαρης επιστράτευσε κρύο αίμα όταν η μπάλα έκαιγε, ο-αν κι άστοχος-Γκριν «μίλησε» σε σημεία που χρειαζόταν, ο Γουότερς έδειξε δίχως φανφάρες τη χρησιμότητά του και κάπως έτσι το κενό στην περιφέρεια σχεδόν εξαφανίστηκε. Ο Παπανικολάου με πολλή βρώμικη δουλειά και κάποια μεγάλα σουτ ήταν ο κρυφός MVP, ο Μιλουτίνοφ ταλαιπώρησε όσο έπρεπε τον Τόμιτς και σε συνδυασμό με το άριστο κοουτσάρισμα του Σφαιρόπουλου ο Ολυμπιακός πήρε μία νίκη που δεν είχε ανάγκη, αλλά είναι υπερπολύτιμη. Όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και γιατί όλη η ομάδα κερδίζοντας μέσα από τέτοιες αντιξοότητες αποκτά την πεποίθηση πως δεν είναι η ομάδα του Σπανούλη ή του Πρίντεζη, αλλά η ομάδα όλων.

Το πλεονέκτημα έδρας μοιάζει αδύνατο να χαθεί. Όχι επειδή ο Ολυμπιακός έχει διαφορά ασφαλείας. Μη γελιέστε, απομένουν ακόμη 13 ματς και όλα αλλάζουν. Ο τερματισμός στο Top 4 δείχνει δύσκολο να μην επιτευχθεί, γιατί ο ίδιος ο Ολυμπιακός δείχνει ακατάβλητος από κόπωση, απουσίες και κάθε λογής αναποδιά που τον έχουν πλήξει. Όταν άλλοι αναζητούν δικαιολογίες και άλλοθι ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχει, οι «ερυθρόλευκοι» συσπειρώνονται και ξεπετούν περισσότερα κεφάλια από όσα τους κόβει η κακοδαιμονία. Κι αυτό αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για τη συνέχεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x