Γενικά

«Πόλεμος» Άρη-Παναθηναϊκού στο μπέιζμπολ

Καταγγελίες για το μπέιζμπολ στην Ελλάδα έκανε ο Κασκάτης μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6, προαναγγέλλοντας προσφυγή του Άρη στα πολιτικά δικαστήρια. «Οι δικαστές ακόμα γελάνε», απάντησε ο Μαζαράκης.

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος μπέιζμπολ.

Ο παίκτης του Άρη, Μόδεστος Κασκάτης κατήγγειλε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 παρατυπίες που γίνονται στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος, προαναγγέλλοντας προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, ενώ άμεση ήττα η απάντηση του παίκτη του Παναθηναϊκού, Τόνι Μαζαράκη.

Σχετικά με την ομοσπονδία ο παίκτης του Άρη τόνισε: «Η ομοσπονδία δεν υπάρχει περίπου έναν χρόνο. Έχει δοθεί στην ΕΓΟ, η οποία απ’ ότι ξέρω, προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί. Έχει γίνει κάποιο μπλέξιμο με την ΓΓΑ, γιατί τον πλησίασαν οι άνθρωποι της παλιάς ομοσπονδίας, για μια κοινή ομοσπονδία σόφτμπολ και μπέιζμπολ. Οι προηγούμενοι όμως έχουν κάνει μόνο ζημιά, δεν θέλαμε να γίνει κάτι τέτοιο. Οι ΓΓΑ δεν ήξερε για τις καταγγελίες που είχαν γίνει. Μόλις κατάλαβαν ότι οι καταγγελίες και η άρση έγιναν νόμιμα, το εξέτασαν ξανά».

Για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος είπε: «Τα τελευταία 4-5 χρόνια τα πρωταθλήματα που παίζονται είναι παράνομα. Κάποιοι διαιτητές ήταν παίκτες ομάδων. Παίζανε ξένοι παίκτες χωρίς χαρτιά. Μια ομάδα μάλιστα είχε οκτώ με δέκα ξένους. Η ομοσπονδία, όμως, ήθελε να συμπληρωθούν οι ομάδες για το πρωτάθλημα. Δεν μπορείς να βάλεις μια ομάδα να παίξει με δέκα παίκτες. Ο κανονισμός λέει για δύο με τρεις ξένους».

Για την ένσταση που έγινε απ’ τον Άρη κατά του Παναθαναϊκού: «Μετά την ένσταση του Άρη στον ΑΣΕΑΔ, αποσυρθήκαμε εμείς και το Μαρούσι, όμως το πρωτάθλημα συνεχίστηκε κανονικά. Η ένσταση έγινε για ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ομάδα αλλά με τους διοικούντες τους, Δεπούτη και Μαζαράκη, οι οποίοι διαχειριστήκαν την ομάδα χωρίς να έχουν κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες. Ο Παναθηναϊκός είναι ουσιαστικά ο Σπάρτακος Γλυφάδας. Οι παίκτες του Σπάρτακου, χωρίς να γίνει συγχώνευση, άνοιξαν δελτίο στον Παναθηναϊκό. Επίσης, κοινοτικοί παίκτες αγωνίστηκαν χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη. Ζητήσαμε να δούμε τα χαρτιά τους, είπαν ότι δεν υπάρχουν. Η ένσταση απορρίφθηκε απ’ τον ΑΣΕΑΔ, χωρίς όμως να έχουν απαντήσει σ’ αυτά που καταγγείλαμε. Θα προχωρήσει το θέμα στα πολιτικά δικαστήρια. Μάλιστα, ζητούσαμε το φύλλο αγώνα του ματς απ’ την ομοσπονδία, το οποίο δεν μας έδιναν. Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Το όφελος είναι ηθικό».

Για το αν υπάρχει έλεγχος πριν το ματς: «Ο αλυτάρχης του ματς, ο οποίος είναι μέλος της Ομοσπονδίας, έπαιξε σαν παίκτης στο Μίλωνα, την επόμενη μέρα. Αυτό τα λέει όλα».

Για το αν έχουν προσπαθήσει να τα βρουν οι δύο πλευρές: «Είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω για να φτιάξουν τα πράγματα. Μόλις είδαμε ότι αυτοί πάνε σε άλλη κατεύθυνση δεν μπορούσαμε να μην αντιδράσουμε. Ερχόταν γονείς και μας έλεγαν να αφήσουμε να κερδίσουν τα παιδιά τους, για να πάρουν τα μόρια».

Μαζαράκης: «Όχι μόνο ανακρίβειες, αλλά ψέματα»


Άμεση ήταν η απάντηση του Τόνι Μαζαράκη μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού απάντησε καυστικά στις καταγγελίες του Μόδεστου Κασκάτη, λέγοντας:

«Ήταν αρκετά διασκεδαστικά αυτά που είπε ο κύριος Κασκάτης. Είχα καιρό να γελάσω τόσο. Τα περισσότερα δεν ήταν απλά ανακρίβειες αλλά ψέματα.

Όταν κάνει κάποιος καταγγελία πρέπει να μπορεί να την τεκμηριώσει. Οι κανόνες μεταγραφής προβλέπουν κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις. Η περίπτωση ης συγχώνευσης είναι μια απ’ αυτές. Δεν έγινε ποτέ η συγχώνευση του Σπάρτακου, ο οποίος δεν συμμετέχει πλέον. Όπως προβλέπει ο κανονισμός, στην περίπτωση αυτή μια ομάδα μπορεί να πάρει μέχρι 4 αθλητές απ’ την ομάδα που δεν δηλώνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Δεν είναι δυνατόν να εγκλωβιστούν οι αθλητές, επειδή η ομάδα τους παραιτήθηκε απ’ το πρωτάθλημα. Κάποιοι αθλητές απ’ τον Σπάρτακο εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και ήρθαν στον Παναθηναϊκό
».

Όσον αφορά στην ένσταση, είπε: «Η ένσταση τους απορρίφθηκε απ’ τον ΑΣΕΑΔ. Οι δικαστές ακόμα γελάνε. Η ένσταση έγινε και για το ότι χρησιμοποιήσαμε ομογενή αθλητή, ο οποίος δεν είχε πιστοποιητικό. Μου κάνει εντύπωση που κάποιος δικηγόρος είχε βάλει την υπογραφή του σε ένα τέτοιο έγγραφο. Κάποιος που έχει τελειώσει την νομική να μη γνωρίζει τη διαφορά ομογενή και Έλληνα πολίτη. Κάποιος που έχει γεννηθεί Αμερική, μέχρι να πάρει την ελληνική υπηκοότητα είναι ομογενής. Όμως ο συγκεκριμένος είναι Έλληνας, παίζει στην Εθνική. Μου κάνει ένταση κάποιος νομικός να έχει πέσει σε τέτοια παγίδα. Οι κοινοτικοί που ήρθαν απ’ την Ισπανία είχαν όλα τα νόμιμα έγγραφα», ενώ για τα φύλλα αγώνα είπε: «Εγώ δεν έχω πάρει στα χέρια μου φύλλο αγώνος. Αλλά δεν το έχω ζητήσει ποτέ. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει αν ζητήσω».

Για την διπλή ιδιότητα αθλητών: «Είναι αυτονόητο πως το μπέιζμπολ δεν έχει έσοδα. Είναι άθλημα που ασχολούνται κάποιοι που προσπαθούν να το κρατήσουν ζωντανό. Οι διαιτητές που υπήρχαν πριν και έπαιρναν πενήντα ευρώ ανά αγώνα δεν σφυρίζουν πλέον. Τώρα δεν υπάρχει οικονομικό κίνητρο. Για να έχουμε αγώνες, θα πρέπει να έχουμε διαιτητές που να γνωρίζουν τους κανονισμούς και αυτοί είναι αθλητές».

Για την παραίτηση του Αμαρουσίου απ’ τον τελικό των πλέι οφ: «Η εξήγηση για το Μαρούσι είναι καθαρά παρεξήγηση μεταξύ των βασικών παικτών της ομάδας με την διοίκηση. Η διοίκηση είχε υποσχεθεί κάποια πράγματα και δεν εκπληρώθηκαν ποτέ. Δεν έχει καμία σχέση με όσα υποστηρίζει ο Άρης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x