Πόλο

Πολλαπλά «ερυθρόλευκα» κέρδη!

H Αλεξάνδρα Ασημάκη ακολούθησε τη διαδρομή Βουλιαγμένη - Πειραιάς και το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει τα οφέλη που έχει αυτή η μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

Όταν άρχισαν να διαρρέουν οι φήμες για τη μετακίνησή της στον Πειραιά, όλοι μιλούσαν για τη... βόμβα του καλοκαιριού. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη στον Ολυμπιακό; Και η απάντηση ήρθε μέσω επίσημης ανακοίνωσης χθες το απόγευμα (30/6) από τον σύλλογο. Η διεθνής φουνταριστή θα φοράει το σκουφάκι των πρωταθλητριών έως το 2017. Μια κίνηση που από μόνη της σημαίνει πολλά.

Πρώτα από όλα, με την προσθήκη της 26χρονης και αν η Βουλιαγμένη δεν κάνει την... αντεπίθεσή της σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές, τότε θα πρέπει να γίνει το όγδοο θαύμα για να μην καταλήξει το πρωτάθλημα και φέτος στον Ολυμπιακό. Σύμφωνοι ότι είναι ακόμη νωρίς αλλά η Ασημάκη είναι παίκτρια... βαρόμετρο για κάθε ομάδα και η Βουλιαγμένη αποδυναμώνεται και με το παραπάνω τώρα που δεν την έχει στο ρόστερ της.

Τι κι αν είναι μόνο 26 χρονών, έχει τεράστια εμπειρία. Γεγονός που αποδεικνύεται από το τι έχει πετύχει- μέχρι στιγμής- στην καριέρα της. Παγκόσμια πρωταθλήτρια με την Εθνική ομάδα, πρωταθλήματα και Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βουλιαγμένη. Έχει παραστάσεις από τις πλέον σημαντικές διοργανώσεις, αλλά πάντα διάθεση για να πετύχει ακόμη περισσότερα. Έχει φιλοδοξίες- όπως όλοι- και δεν το έκρυψε ποτέ.

Από κει και πέρα, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν καταλαμβάνει θέση ξένης, όπως συνέβη πέρυσι με την Μπάρμπαρα Μπούικα. Συνεπώς, ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση δυο ξένων στον Ολυμπιακό, μιας κεντρικής αμυντικού και μιας στην περιφέρεια, οι οποίες θα παίζουν στην Ευρώπη.

Ο δε κόουτς Χάρης Παυλίδης, θα έχει ήσυχο το κεφάλι του από τη στιγμή που γνωρίζει ότι για τρία χρόνια η θέσης της φουνταριστής έχει καλυφθεί. Και όχι από οποιαδήποτε πολίστρια, αλλά από μια εκ των κορυφαίων παγκοσμίως.

Κι επειδή... τρώγοντας έρχεται η όρεξη, στον Ολυμπιακό έχουν βάλει στόχο να πάρουν την Ευρωλίγκα. Πέρυσι έκαναν το πρώτο βήμα στην Ευρώπη με την κατάκτηση του Λεν Τρόφι- του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου στην ιστορία τους- αλλά φέτος θέλουν να φτάσουν ακόμη ψηλότερα. Με την Ασημάκη, δυο ξένες και το ήδη υπάρχον ρόστερ (Αβραμίδου, Τετζαλίδου, Μανωλιουδάκη, αδερφές Πλευρίτου, Διαμαντοπούλου), η ομάδα του Χάρη Παυλίδη δείχνει ότι έχει τις προϋποθέσεις να τα καταφέρει.

Αλεξάνδρα Αξενίδου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x